INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Týden po žateckých hodech přišla fotbalová kocovina: 0:3

„A“-muži – Sedm výher za sebou v mistrovských zápasech, tak jako tomu bylo v úvodu loňské sezony, už Vyšehrad letos nezopakuje. Týden po žateckém vítězství 6:0 přišlo v domácí premiéře nepříjemné střízlivění v podobě porážky 0:3 s Baníkem Souš. Z té je nyní třeba se velmi rychle oklepat a poučit, neboť už ve středu 21. srpna čeká náš tým utkání 2. kola Poháru České pošty s druholigovou Viktorií Žižkov.

K dosavadním posilám přibyl pro duel s mosteckým soupeřem i zkušený 38letý hráč Marek Smola, který zaujal místo levého beka. Začátek vypadal ještě slibně, do koncovky se tlačil zejména Kavka. Po jedné z jeho zblokovaných střel a signálu při rohovém kopu se dostal ke střele Budějský, zkušený brankář Unger se ale nenechal překvapit. Stejně jako při dálkových pokusech Červeného.

Ve 22. min. už to vypadalo, že Kavka projde s míčem na noze až do brány, v poslední chvíli ale zasáhl stoper hostí Zápotocký. O minutu později Kavka vysunul Kočího, který se dostal až před Ungera, ten ale včas vyběhl a zabránil cestě balonu do sítě.

Vypadalo to, že první gól v síti Severočechů je jen otázkou času. Gól také ve 27. min. skutečně padl, jenomže na druhé straně hřiště. Christof nastartoval kolmicí po pravé straně Banoviče, ten měl vzápětí před sebou jen Mokrohajského a dokázal jej prostřelit: 0:1.

O tři minuty později mohlo být skóre srovnáno, po přihráce Kavky se tlačil do šance Marčík, ale i jemu pohotoví zadáci hostí balon včas ukopli. Ve 33. min. přišel trestný kop Budějského, závar před brankou Ungera a po něm Kočího střela nad. Také tahle neproměněná příležitost byla brzy potrestána. Ve 35. min. totiž kopal soušský Hlaváček zleva trestný kop, míč doletěl do vápna, kde jej tečoval hlavou Karel a na změnu dráhy jeho letu už nestihl Mokrohajský spolehlivě zareagovat. Ačkoliv míč zasáhl, cestě za svá záda mu nezabránil: 0:2.

Hned po rozehrání se hosté opět zmocnili míče a mohli dát třetí gól, Hlaváček ale tentokrát ztroskotal na Mokrohajském. O dvě minuty později přišla snad největší možnost šemíků skórovat. Po faulu na Kavku rozehrál ve 37. min. Nosek trestný kop, míč se ve skrumáži odrazil ke Smolovi, ten ale zblízka pálil nad břevno. Po něm se dostal k zakončení Kočí, střelu stihla defenziva hostí zblokovat na zámezí. Dvě minuty před poločasem se prodral před Ungera Červený, o 19 let starší brankář Baníku byl však v tu chvíli rychlejší a obral jej o míč. Ještě několik málo vteřin před poločasem pronikl zleva Kavka, jeho střelu obránci zase včas zblokovali a při rohu tísněný Nosek hlavičkoval vedle.

Do druhé půle nastoupil místo beka Smoly útočník Jung, snažil se usilovně o zakončení, jenomže hráči v červených dresech s přibývajícím časem získávali víc a víc na jistotě a vše odvraceli s větším přehledem než v první půli. Naopak v 70. min. Christof poslal balon po levé straně do brejku Hlaváčkovi, který se dostal za záda naší obrany a proměnil: 0:3.

Za tohoto stavu už začali někteří fanoušci dávat hlasitě najevo svoji nespokojenost s vývojem střetnutí, ke kýženému  obratu či alespoň zdramatizování ale nedošlo ani po dalších střídáních, kdy se na hřiště postupně dostali Příhoda, Hradecký a Mbah. Oproti první půli výrazně ubylo střeleckých pokusů, až v závěrečné desetiminutovce prověřil Hradecký z trestného kopu pozornost Ungera a těsně před koncem pálil Mbah vysoko nad.

Po sestupu z ČFL v roce 2010 Vyšehrad prohrál rozdílem tří nebo více branek osmý zápas, přičemž hned tři z nich byly právě se Souší. Jak už ale bylo uvedeno v úvodním odstavci, hráče Slavoje čeká nyní ve středu pohárové měření sil s Viktorií Žižkov, hraje se od 17.30 hod. v Kostelci u Křížků. V neděli 25. srpna přijde na řadu divizní vystoupení v Brozanech a o další týden později domácí utkání s Neratovicemi.

 

Asistent Milan Kopřiva: „Vzhledem k faktu, že chceme soutěž vyhrát a postoupit do ČFL, lze tohle nazvat šokem. Co hůř, za celý zápas jsme si ani nevypracovali kloudnou šanci. Nějaké příležitosti tam sice byly, ale žádná loženka. Že bychom nějak dostali soupeře pod tlak, donutili jej k chybám a faulům, to ani ne. Jasně jsme vyhráli jen na rohy, ale kopali jsme je tak, že byly pro nás spíš nevýhodou či ztrátou, protože z nich většinou rezultovaly brejky Souše. A to je jednoznačně špatně. Doplnili jsme kádr mladými kvalitními hráči, kromě toho zde máme fotbalisty, kteří už mají něco za sebou a leccos odkopali i ve vyšších soutěžích. Přesto nejsou schopni ohlídat si soupeře, který nás ničím nepřekvapil a jen se pral o balon a nakopával dlouhé pasy dopředu. Jenomže jeho hráči s námi vyhrávali osobní souboje, a to rozhodlo. Nedůraz i špatné vyhodnocování situací vedly k řadě chyb, a to zejména při bránění. Přesto všechno jsem se domníval ještě v poločase, tedy za stavu 0:2, že se stále nic neděje. Jenomže ve druhé půli to nestálo za nic, prakticky jsme už ani nevystřelili. Tohle nebyl žádný zápas blbec, tentokrát jsme jednoduše propadli absolutně a ve všech ohledech. My si musíme říct, že není možné donekonečna pardonovat opakující se chyby na různých postech. Což nás ostatně provázelo už v minulé sezoně. Vím, je to teprve druhé kolo a člověk by na tom měl spíš hledat nějaká pozitiva, žádná jsem však dnes nenašel. Dostali jsme facku od divizního soupeře, kterou tady na Vyšehradě nepamatuji. Doufám, že něco tak hrozného dlouho zase neuvidím. Chceme-li hrát o postup, tak tohle byl zdvižený prst a velké varování. S vlažností a laxností se nedá v divizi hrát.“

 

Jakub Frohna: „Sedli jsme si znovu na zadek a musíme se z toho vyhrabat sami. Alespoň víme, že nejsme neporazitelní. Nehráli jsme dobře a soupeř nás za to potrestal, ze čtyř brejků dal tři góly. V první půli jsme neproměnili šance, i když moc jich zase nebylo: dvě až tři. A ve druhé půli jsme se už ani nedostali do tempa. Soupeř zalezl na svoji polovinu hřiště, a to mu vyhovovalo, protože měl výškovou převahu. Hrál organizovaně a zodpovědně a naše dlouhé balony na něj neplatily. Nebylo se tam kudy dostat.“

 

Tomáš Nosek: „Vůbec jsme dnes nehráli svoji hru, přesto jsem i za stavu 0:2 věřil, že to ještě dokážeme otočit.  Jenomže jsme nakopávali dlouhé balony, což nám nijak nesvědčí. Soupeř byl na nás perfektně připraven, skoro nám nic nedovolil. Na Souš se nám nějak nedaří. Výsledek 0:3 je ale pro nás docela šok, takže začínáme znovu a každý u sebe. Nezbývá než pořádně makat.“

 

Petr Marčík: „Bylo to hlavně o bojovnosti a v té jsme propadli, přístup k utkání ze strany nás hráčů nebyl zrovna nejlepší. Asi jsme zápas lehce podcenili, protože před týdnem v premiéře jsme jasně vyhráli v Žatci. Možná jsme čekali, že to půjde samo, tak tomu ale nebylo. Poznamenal nás první inkasovaný gól, navíc se nám nedařily kombinace ani finální přihrávka. Proto jsme měli spíš jen náznaky šancí než skutečné šance. Soupeř toho samozřejmě využil a navíc co mohl proměnit, tak proměnil - po našich individuálních chybách.“

 

Trenér Baníku Souš Pavel Koutenský: „Výsledek možná překvapivý je, ale my jsme se na soupeře celý týden důkladně připravili a kvůli tomu jsme také ze čtyř tréninků absolvovali tři na umělé trávě. Povrchu jsme přizpůsobili i vhodné obutí, aby nám to neklouzalo. Vyšehrad je určitě výborný tým, navíc doplněný dalšími výbornými hráči a navzdory porážce od nás bude hrát zcela jistě o postup. Pokryli jsme Kočího, který je tvůrcem hry, navíc jsme přestáli dvě šance domácích v úvodní čtvrthodině zápasu. Ale hráli jsme organizovaně a na brejky, což nám vycházelo. Naši hráči plnili taktické pokyny a podržel nás brankář Unger. V poločase jsme vedli 2:0 a pak už jsme se zaměřili na to, abychom neinkasovali. Třetí gól nás už uklidnil a výsledek 3:0 jsme také uhájili až do konce. Porazili jsme Motorlet a Vyšehrad, dva aspiranty postupu, a tak vedeme tabulku se šesti body. Přesto nehodlám tento fakt přeceňovat, soutěž je nevyzpytatelná. To co se přihodilo dnes Vyšehradu, se může stát komukoliv. Naším cílem je umístění v horní polovině tabulky, čím výš, tím lépe.“

 

Slavoj Vyšehrad – Baník Souš 0:3 (0:2)

Branky: 27. Banovič, 35. Karel, 70. Hlaváček.

Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 7:2. Rohy: 13:3. Ofsajdy: 1:0.

Rozhodčí: Vrzal – Rejžek, Musil. ŽK: Mokrohajský, Mojdl, Červený – Bartoš.

Diváků: 185.


Vyšehrad: Mokrohajský – Frohna, Hendrych, Nosek, Smola (46. Jung) – Budějský (57. Příhoda), Mojdl, Kočí, Marčík (60. Hradecký) – Kavka, Červený (68. Mbah). Na lavičce byl ještě připraven brankář Blažek. Trenér Jaroslav Klíma.

Souš: Unger – Bartoš, Macháček, Zápotocký, Pátek – Banovič (75. Papežík), Karel, Christof, Hlaváček – Linka, Štípek (Veselý). Trenér Pavel Koutenský.

 

Prohry Vyšehradu o tři a více branek (po sestupu z ČFL v roce 2010):

15. 8. 2010 (divize): Admira – Vyšehrad 5:0

24. 4. 2011 (divize): Roudnice n. L. – Vyšehrad 3:0

27. 8. 2011 (divize): Souš – Vyšehrad 5:1

25. 9. 2011 (divize): Jirny – Vyšehrad 3:0

29. 4. 2012 (divize): Brozany – Vyšehrad 4:0

10. 10. 2012 (pohár): Vyšehrad – Teplice 0:7

10. 11. 2012 (divize): Souš – Vyšehrad 5:1

18. 8. 2013 (divize): Vyšehrad – Souš 0:3

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...