INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Chceme dostat na Vyšehrad zápas s Libercem, tvrdí Kočí

„A“-muži Ofenzivní střední záložník a špílmachr Slavoje Vyšehrad Michal Kočí oblékal v minulosti červenobíle pruhovaný viktoriánský dres.

Původně hrál za B-tým Viktorky, s nímž se mu pod vedením trenéra Romana Veselého podařilo v roce 2008 vyhrát divizi A, a postoupit tak do ČFL. Pak odešel hrát do Sparty Krč a mezitím se na Žižkově objevil trenér Boris Kočí, tedy jeho otec. Michal se sem vrátil v roce 2009, podepsal smlouvu a hrál zde II. ligu, to už ale za působení kouče Vlastimila Petržely.

„Přišel jsem zpátky na Žižkov po tátovi, už byl z Viktorky asi půl roku pryč. Ano, podepsal jsem smlouvu a byl jsem v té době profesionálním fotbalistou, ale moc šancí jsem nedostával. Tehdy měl ještě Žižkov dost peněz a dělaly se velké posily s cílem postoupit za každou cenu do první ligy. My mladí jsme moc prostoru neměli, šest či sedm z nás se mnohdy ani nedostalo do nominace na zápas. A tak jsem začal tušit, že z toho nic velkého nebude,“ přiznal.

Přesto odehrál v ročníku 2009/10 devět mistrovských zápasů a ve druhém z nich dal gól Sokolovu. „Na další utkání jsem však ani nebyl nominován,“ vzpomněl. I z těchto důvodů si nestihl vytvořit vůči klubu pevnější vztah. „Z časů mého působení na Žižkově zbyli jen brankář Boháč a Šťastný. Tam se hráčský kádr vždy velmi často obměňoval, v létě deset až patnáct lidí. A letos to není jiné.“

Favoritem středečního pohárového zápasu v Kostelci u Křížků ale Žižkov určitě je, a to i podle mínění Michala Kočího. „Mají sedm fází v týdnu, a tak na tom budou lépe kondičně. Bude nám samozřejmě vyhovovat co nejdéle držet stav 0:0. Tím víc na ně dolehne tlak. Hlavně aby to nebylo jako v přípravě se Štěchovicemi, kdy jsme prohrávali ve čtvrté minutě 0:2,“ připomněl hráč s přezdívkou Kočka. Na Vyšehradě ho nikdo jinak neosloví.

Jak tedy vyzrát na tým, který je v mistrovské soutěži o dva stupně výš? „Všichni musíme podat svůj top-výkon, jinak se není o čem bavit. Pokud to nezvládne jeden nebo dva z našich hráčů, nemáme šanci. Záleží i na tom, jakou váhu dá zápasu Viktorka. Vypadá to, že budou mít co dělat, aby nesestoupili z druhé ligy. Je jasné, že vypadnout s námi v poháru chtít nebudou, ale druhá liga je pro ně  prostě prioritou. Pokud sestavu namixují hráči béčka, naše šance by mohly stoupnout.“

Něco jako zvláštní motivaci proti bývalému klubu ale necítí. „To určitě ne. Baví mě každý zápas. Jedinou motivací tak je pokusit se dnes Viktorku vyřadit a dostat na Vyšehrad zápas se Slovanem Liberec,“ dodal 26letý Michal Kočí.

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...