INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Pohárové překvapení nevyšlo, Vyšehrad podlehl Viktorii 2:4

„A“-mužiSnaha divizního Slavoje Vyšehrad postarat se ve 2. kole Poháru České pošty o překvapení na úkor druholigové Viktorie Žižkov se minula účinkem. Favorit vyhrál v Kostelci u Křížků 4:2, když vedl už v poločase dvoubrankovým rozdílem. Šemíci doplatili zejména na špatný vstup do utkání, v němž inkasovali dvě branky. Oba góly našeho mužstva vstřelil Tomáš Kavka, a byly to jeho první dvě trefy v nové sezoně.

Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva se museli obejít bez dvou pevných článků základní sestavy: svalové zranění nepustilo na hřiště Budějského a Nosek je služebně v zahraničí. Sestava oproti nedělnímu zpackanému utkání se Souší (0:3) doznala změn nejen co do účasti hráčů, ale i rozestavení na hřišti. V týmu Žižkova došlo k sedmi změnám oproti poslednímu zápasu ve II. lize, v základní sestavě tak zůstali jen čtyři hráči: Hejný, Opluštil, Mareš a Zapalač.

Mezi dvěma stovkami diváků se objevila spousta známých tváří z Vyšehradu, slyšet z hlediště však byli bohužel jen žižkovští fanoušci, přestože nebyli v převaze. Těm se musely úvodní minuty líbit. Již ve 4. min. se dostal po rohu do šance Červenka, na zadní tyči ale netrefil míč, jak by chtěl. V 11. min. ale přišel dlouhý pas po levé straně Viktorky až za našeho pravého beka, rychlá přihrávka před bránu a tam neobsazený a neatakovaný Súkenník proměnil: 1:0. Mokrohajský se mu sice snažil zmenšit střelecký úhel, ale Súkenník ale umístil balon pod břevno.

O čtyři minuty později po rohu propadl balon mezi několika hráči až k Hejnému, který přiťukl Opluštilovi a ten z místa penalty zvýšil: 0:2.

To byl nejhorší možný vstup do utkání, jenomže o tři minuty později Příhoda kolmicí nastartoval Kavku, jenž se zbavil protihráč a svůj sólový únik zakončil střelou podél brankáře Pokorného: 1:2!

V 19. min. Folprecht trefil v našem vápně ruku Hendrycha a kopala se penalta. Červenka ale neproměnil, Mokrohajský mu střelu vyrazil!

Radost netrvala dlouho, již ve 23. min. totiž žižkovský kapitán Mareš napřáhl ke střele zdálky a falšovaný projektil s vnější rotací přesně k tyči zastavila až síť: 1:3.

Viktoria pokračovala v ostřelování branky Vyšehradu, činili se hlavně Červenka s Marešem. Mokrohajský se už ale nenechal překonat. Na kontě aktiv Slavoje z první půle byla jediná střela Kavky, jež skončila gólem.

Po změně stran už to bylo směrem dopředu mnohem lepší. V 60. min. gólman Pokorný vyrazil ostrou střelu Kočího, k dorážce se protlačil Hendrych, jeho střelu po zemi ale zastavil rukou ve vápně Opluštil. Rozhodčí Ardeleánu nechal pokračovat ve hře.

Po necelé hodině hry však založil další akci Kočí, přihrál Kavkovi, ten se uvolnil ve vápně a střelou k tyči dal kontaktní gól: 3:2!

Hráči Vyšehradu byli na koni a vyrovnání na dosah, v polovině druhé půle však místo toho přišel velmi laciný gól na 2:4. Po rohu vyskočil ve vápně nejvýš Opluštil a skóroval. Naši hráči nezachytili jeho pohyb a 18letý hráč Viktorky hlavičkoval před Mokrohajským zcela osamocen a neatakován. Šemíci přesto nesložili zbraně, dělovku Kočího k tyči ale brankář dokázal vyrazit a Mojdlova rána zdálky o metr minula horní roh.

V závěru zápasu zase začaly přibývat šance na druhé straně, Mokrohajský ale všechny zneškodnil. Z poháru jsme vyřazeni, proti Slovanu Liberec si tudíž nezahrajeme. Teď je potřeba upnout pozornost k důležitému nedělnímu diviznímu střetnutí v Brozanech.

 

Asistent Milan Kopřiva: „Myslím, že rozdíl dvou soutěží nebyl zase až tolik znát. Zpočátku jsme měli velký respekt ze soupeře, i když nevím sice proč, ale hlavně na mladších a nových hráčích byla vidět zakřiknutost. Brzy jsme tak prohrávali 0:2, ale pak jsme udělali krásnou akci, kdy to Kafe konečně provedl tak, jak se má. Jenomže ještě v první půli jsme inkasovali potřetí, kdy jsme včas nepokryli hráče střílejícího zdálky. Vinou bojácného výkonu a nedůslednosti jsme tak prohráli první půli 1:3. Ve druhé půli přišla další nádherná akce, kdy Kočka přihrál Kafemu a ten proměnil. Tím jsme se dostali znovu do hry a konečně začali hrát fotbal založený na kombinaci, jaký je nám vlastní. Bohužel po rohu jsme inkasovali počtvrté od naprosto nepokrytého protihráče. Je to škoda, protože hráči Viktorky Žižkov zase nejsou o tolik lepší, pokud vůbec, než ti naší. Je to škoda, protože druhá půle z naší strany jinak nebyla špatná. Tady si každý hráč psal a píše svoji fotbalovou historii, a tohle byl ideální zápas pro kluky, kteří se chtějí prezentovat a ukázat.“

Autor obou branek Tomáš Kavka: „Před prvním gólem jsem převzal pas od Petra Příhody, obránce Viktorky uklouzl, takže jsem běžel sám na brankáře a uklidil to za jeho záda. Při tom druhém jsem zase dostal pěkný dlouhý míč od Michala Kočího za obranu Žižkova, zpracoval jsem to, udělal kličku ve vápně a vystřelil na přední tyč. Jsem sice rád, že jsem se konečně trefil, ale nestačilo to, protože děláme individuální chyby a špatně bráníme. Všichni. V defenzivní činnosti nám chybí víc zodpovědnosti, přestože nás k tomu trenéři pokaždé nabádají. Pokud si dáme čtyři góly sami, pak nikdy nemůžeme vyhrát. Všechny padly po našich individuálních chybách, a to se nemůže stávat.“ 

Brankář Radim Mokrohajský: „Trochu jiná kvalita mezi oběma týmy přece jen byla, a tak bych nesváděl vše na nevydařený vstup do utkání. V první půli jsme nezachytili několik žižkovských brejků a následně nepokryli protihráče, kteří přede mnou doráželi do brány. Při třetím inkasovaném gólu to Mareš trefil nejlépe jak mohl, balon zapadl přesně k tyči. Druhá půle byla z naší strany takticky lépe zvládnutá, při trochu větší efektivitě to mohlo dopadnout lépe. Jenomže na konci utkání měl však Žižkov zase další šance.“

Stoper a kapitán Miroslav Hendrych: „O naší prohře rozhodl špatný vstup do utkání. Možná ještě za stavu 2:3 přišla šance na zvrat, jenomže jsme pak zase inkasovali. Až moc jsme to vzadu otvírali. Na druhé straně měli jsme kopat zkraje druhé půle penaltu, kdy jsem vystřelil po zemi a protihráč to zachytil rukou, my jsme tam měli ale také jednu ruku ve vápně.“ 

Krajní obránce Petr Příhoda: „Nechytili jsme začátek utkání. Na prvním inkasovaném gólu jsem se podílel, přeletěl mě dlouhý balon a vzápětí jsme si nepohlídali ani finální přihrávku soupeře. Bylo to hodně soubojové utkání, my jsme se zvedli až za stavu 0:2. Ale na to, že hraje Žižkov druhou ligu, zase tolik nepředvedli. Měli jsme na to, víc je potrápit. Góly dávali viktoriáni z našich individuálních chyb, a to byla škoda.“ 

Záložník a útočník David Červený: „Než jsme se přizpůsobili tempu soupeře, prohrávali jsme 0:2. Ve druhé půli jsme byli lepší, měli jsme kopat penaltu a potom za stavu 2:3 jsme měli šanci vyrovnat. Místo toho jsme však inkasovali gól po rohu na 2:4, to byl zlomový moment. Škoda také té první půle, kdy jsme dostali tři góly.“ 

Trenér Viktorie Žižkov Jindřich Trpišovský: „Jsme rádi, že jsme splnili povinnost a postoupili. Bylo to docela kvalitní pohárové utkání, navíc před pěknou kulisou. Měli jsme víc příležitostí, a tak jediná dvě negativa vidím v obou zbytečně inkasovaných brankách. Vinou našeho zahazování vyložených šancí byl zápas zajímavý až do konce, Vyšehrad podal velmi dobrý výkon, pral se o postup. Vůči soupeři z nižší soutěže, který cítil šanci se na nás vytáhnout, jsme se dokázali prosadit dvěma rychlými góly, a to nám pomohlo. Čeká nás už v sobotu dopoledne zápas v Ústí nad Labem, a tak někteří hráči dostali dnes volno. Dali jsme šanci dalším hráčům z našeho kádru, někteří se jí zhostili lépe, jiní o něco méně. Ale jsme spokojen, že samotný přístup všech hráčů k utkání byl perfektní.“


Slavoj Vyšehrad – Viktoria Žižkov 2:4 (1:3)

Pohár České pošty, 2. kolo.

Branky: 14. a 58. Kafka – 11. a 68. Opluštil, 7. Súkenník, 23. Mareš.  

Střely na branku: 6:12. Střely mimo: 3:10. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 4:3.

Rozhodčí: Ardeleánu – Moláček, Pilný. ŽK: Jung, Kavka, Mojdl, Mbah – Bartošák, Súkenník, Mareš.

Diváků: 220. Ve 20. min. neproměnil Červenka (Žižkov) penaltu.


Vyšehrad: Mokrohajský – Příhoda, Hendrych, Mojdl, Frohna – Marčík (67. Mbah), Houdek, Kočí, Červený – Kavka, Jung (46. Hradecký). Na lavičce byli ještě připraveni Smola a brankář Blažek. Trenér Jaroslav Klíma.

Žižkov: Pokorný – Houžvička, Hejný, J. Procházka, Mareš – Zapalač (84. Chlumecký), Opluštil (90. Vejr), Folprecht, Bartošák (73. Doležel) – Súkenník, Červenka. Trenér Jindřich Trpišovský.

 

Střelci „A“-týmu (divize + Pohár České pošty):

2 – Budějský (z toho 1 v poháru), Jung, Kavka (obě v poháru)

1 – Červený, Houdek (v poháru), Mojdl

Tři branky byly vlastní soupeřů (2x Kunice v poháru a 1x Žatec v divizi B)

 

Nahrávači na góly (divize + Pohár České pošty):

4 – Kočí (z toho 2 v poháru)

2 – Frohna (z toho 1 v poháru)

1 – Červený, Hradecký (v poháru), Příhoda, Zimmermann

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...