INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Výborný výkon v Brozanech přinesl šemíkům vítězství 3:0

„A“-muži – Poločas 0:2, konečný stav 0:3. Jedno a to samé nabídl ukazatel skóre při posledních dvou zápasech Vyšehradu v divizi B. Zatímco ale před týdnem to znamenalo nepříjemnou domácí prohru s Baníkem Souš, tentokrát jsou pocity zcela opačné – tříbodový import z Brozan se zkrátka počítá a má svoji nespornou váhu. Tím spíš, že Sokol osm předchozích utkání na svém trávníku neprohrál. Naposledy vyšel doma naprázdno loni v listopadu proti Meteoru, tj. pozdějšímu vítězi této soutěže. Rozdílem tří branek však Brozany prohrály doma poprvé od listopadu roku 2008, kdy podlehly celku Jiren rovněž 0:3.

V nedělním deštivém podvečeru byl u všech tří vyšehradských branek Michal Kočí. Po faulu na něj otevřel skóre střelou z trestného kopu Jakub Frohna, druhý gól dal Kočka sám a na třetí přihrál Davidu Červenému.

Náš tým se může pochlubit hned třemi brilantními exekutory standardních situací, a tak pokud chybí dva z nich, gól dá prostě ten třetí. Při absenci Budějského a Noska se toho zhostil Frohna už ve 2. min. hry. Po odpískaném faulu Gnahouiho na Kočího zahrával Frohna zpoza vápna trestný kop a trefil přesně, jak potřeboval, tedy pod břevno: 0:1! V 17. min. si Kočí narazil míč s Červeným a přehodil vyběhnuvšího gólmana Starczewského: 0:2!

Brozany si potom vynutily územní převahu a dostaly se také do šancí. Ve 25. min. po přetaženém centru zprava Marič orazítkoval tyč. A Gnahoui po odpískaném souboji s Mokrohajským vně vápna z trestného kopu minul bránu.

Po změně stran přišla další vlna zvýšené aktivity Sokolů, místo zdramatizování situace se ale naopak dočkali třetí branky ve své síti. V 72. min. po přihrávce od Kočího trefil Červený ke vzdálenejší tyči: 0:3!

Snaha domácích o korekci stavu se minula účinkem, a to i deset minut před koncem, kdy Mokrohajský vyběhl a poté, co zasáhl míč, vzal „s sebou“ Ahmeda Umara. Domácí se dožadovali penalty a červené karty, poblíž stojící sudí Brož ale neměl k takovému verdiktu důvod. V 87. min. Frohna z dalšího přímého kopu trefil břevno. Odražený balon se pokusil dostat do sítě Doksanský (na jaře hrál ještě Českou ligu staršího dorostu za naši U 19), z otočky ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Zápas tak skončil 3:0 pro náš tým, který zvítězil venku již podruhé a v tabulce je po 3. kole na bronzové příčce za soupeři ze Souše a Litole. V nadcházejícím 4. kole přijedou na Vyšehrad fotbalisté z Neratovic. Hraje se v neděli 1. září v 10.15 hod.


Trenér Jaroslav Klíma: „Jsem maximálně spokojen s přístupem a nasazením všech hráčů, kteří si plnili taktické pokyny a byli dostatečně důrazní. Brozany přitom hrály velmi dobře, byly určitě lepším a fotbalovějším týmem než před týdnem Souš, s níž jsme doma prohráli. I za stavu 0:2 měly velké šance, hlavně Sdiri byl nebezpečný. Je to pro ně krutá prohra. Měli jsme i trochu štěstí, že jsme neinkasovali gól. Ve druhé půli jsme už ale domácí do ničeho nepustili a po brejku přidali třetí gól. I na těžkém terénu to mělo úroveň a jsem rád, že nám to takhle vyšlo a ukončili jsme brozanskou sérii domácí neporazitelnosti.“

Brankář Radim Mokrohajský: „Na rozdíl od zápasu se Souší jsme všichni a hodně bojovali. Byl to dost soubojový zápas ve vysokém tempu, zmínil bych fakt, že Kafe vyhrál tři hlavičkové duely s obránci. Moc nám pomohl velmi rychlý první gól, po němž jsme se zklidnili. Domácí dvakrát při mých zákrocích chtěli červenou kartu, ale rozhodčí posoudil obě situace naprosto správně. Poprvé se to obešlo se žlutou kartou. Potom v závěru utkání jsem sice při svém zákroku opravdu trefil protihráče, ale před ním jsem ještě zasáhl míč. Rozhodčí stál blízko a dobře viděl, že jsem se neprovinil proti pravidlům.“

Autor první branky Jakub Frohna: „Při prvním gólu jsem trefil balon z trestňáku přes zeď pod břevno přesně tam, kam jsem si naplánoval. Potom jsme brzy přidali i druhý gól, a takový krásný vstup do utkání nám pomohl už z toho důvodu, že kombinovat na těžkém terénu nebylo vůbec snadné. Moc se toho na něm nedalo vymyslet, a tak jsme hráli jednoduše. Našimi devízami byly bojovnost a zodpovědný výkon.“

Stoper Oto Houdek: „Navzdory těžkému terénu se nám dařilo hrát ze zabezpečené obrany a pomohlo nám samozřejmě brzké vedení 2:0. Za tohoto stavu nás sice Brozany zatlačily, ale nám zápas vyšel a odčinili jsme Souš.“ 

Sekretář Brozan Petr Klimeš: „Takový start jsme nečekali – po třech kolech máme jediný bod a v tabulce pravdy minus pět. Zatímco my jsme byli bezzubí, Vyšehrad byl mnohem efektivnější. Zápas podle mě trochu ovlivnil svou nezkušeností mladý rozhodčí Brož, který pískal v divizi poprvé. Dvakrát jsme se marně dožadovali červené karty pro brankáře Vyšehradu: nejprve v první půli, kdy chytal míč až za vápnem a pak deset minut před koncem utkání, kdy vyběhl a sestřelil našeho hráče. To měla být i penalta.“

 

Sokol Brozany – Slavoj Vyšehrad 0:3 (0:2)

Branky: 2. Frohna, 17. Kočí, 72. Červený.

Rozhodčí: Brož – Mrkáček, Martínek. ŽK: Sdiri, Gnahoui – Mokrohajský, Příhoda, Hendrych, Jung.

Diváků: 100.


Brozany: Starczewski – Janda, Tupý, Uka, Bittengel – A. Kühn, Zadina, Franc (70. Vacek), Marič (70. Ahmed Umar) – Sdiri, Gnahoui (52. Kopecký). Trenér Jiří Němec. 

Vyšehrad: Mokrohajský – Příhoda, Hendrych, Houdek, Frohna – Mbah (55. Jung), Kočí, Mojdl, Marčík (77. Doksanský) – Kavka, Červený (85. Smola). Na lavičce byl ještě připraven brankář Blažek. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Foto: Milan Richtr a Pavel Příhoda


Střelci „A“-týmu (divize + Pohár České pošty):

2 – Červený, Budějský (z toho 1 v poháru), Jung, Kavka (obě v poháru)

1 – Frohna, Houdek (v poháru), Kočí, Mojdl

Tři branky byly vlastní soupeřů (2x Kunice v poháru a 1x Žatec v divizi B)

 

Nahrávači na góly (divize + Pohár České pošty):

6 – Kočí (z toho 2 v poháru)

2 – Červený, Frohna (z toho 1 v poháru)

1 – Hradecký (v poháru), Příhoda, Zimmermann


foto ze zápasu: zde 

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...