INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Po výhře 4:2 s Neratovicemi jsme se přiblížili čelu tabulky

„A“-muži – Druhé místo v tabulce s odstupem jediného bodu na nového lídra FK Litol – taková je pozice Slavoje Vyšehrad po čtyřech odehraných kolech divize B. Devět bodů má sice i třetí Motorlet, to ale není v tuto chvíli podstatné. Důležitější budiž fakt, že náš tým v domácím měření sil s Neratovicemi splnil roli favorita a vyhrál 4:2, a to zejména díky úvodním 25 minutám, kdy se podařilo vyhnat skóre až ke stavu 3:0. Pak ale přišlo uspokojení, čehož soupeř využil a dokázal výši skóre zmírnit.

Do utkání nastoupili šemíci v plné sestavě, i když dva zkušení zadáci Budějský s Noskem zůstali po předchozí herní pauze na lavičce náhradníků. Od prvních minut tým v modrých dresech na hřišti dominoval a soupeře jasně v poli přehrával. Počet střeleckých pokusů tomu sice neodpovídal, jen pět na bránu a tři mimo, přesto polovina z nich skončila gólem.

Neratovice uhájily bezbrankový stav jen slabou čtvrthodinku. Ve 14. min. Mojdl přihrál doprava Mbahovi, který v houštině žlutých dresů v šestnáctce sice upadl na zem, přesto dokázal vsedě propasírovat balon ke Kočímu a ten zavěsil: 1:0!

Ve 23. min. si při rychlé útočné akci dvakrát vyměnili balon Kočí s Mojdlem, jenž nakonec ve skluzu dostal balon do sítě: 2:0!

A hned o dvě minuty později přišel další úder. Ve 25. min. Frohna na levé straně posunul balon ke středové čáře Červernému, tomu sice sebral míč záložník Neratovic Drahorád, jehož zpětnou přihrávku převzal stoper Gazdík, jenomže vzápětí vyrobil superhrubku – poslal totiž balon přímo na nohu Kočímu. Ten zatáhl míč víc ke středu a prostrčil jej chytře mezi zadáky na nabíhajícího Kavku, který si v pohybu vychutnal kličkou doleva i brankáře Černého a do prázdné branky dal svůj první podzimní gól v divizi: 3:0! Do šance se dostal po rohu také kapitán Hendrych, brankář Černý ale stál tam, kde měl.

Až po půlhodině hry se dostali hosté k zakončení, Gazdík i Kozák však z uctivé vzdálenosti minuli. Ve 41. min. však po dlouhém výkopu brankáře Černého Radosta přihrál doleva na Weinera, ten chtěl až od brankové čáry zjevně přihrávat do ohně, jeho centr ale nešťastně líznul Příhoda a balon si z nemožného úhlu našel cestu za záda Mokrohajského: 3:1.

Pět minut po změně stran po ne úplně nejlepší rozehrávce nakrátko od brankáře Černého přišel Pajkrt o balon v souboji s Mbahem, který ihned „namazal“ do vyložené šance Červenému. Mladý útočník Vyšehradu ale střelou po zemi minul.

Osm minut po změně stran hlavičkoval Chrdle jen do rukavic Mokrohajského. V 60. min. po Kavkově akci zleva se dostal odražený balon zpátky k Frohnovi, jenž bez otálení zacentroval, Mojdl před brankářem hostí ztlumil míč a ten se odrazil k Jungovi, který jej pohotově doťukl do sítě: 4:1!

V 80. min. po rohu hostí Doksanský nestihl důrazně odvrátit balon do bezpečí, Vorasický jej poslal na zadní tyč, kde se zjevil nabíhající stoper Jína a zblízka hlavou uzavřel skóre: 4:2. Na zdramatizování stavu už hostí neměli v závěru síly. Naopak o svůj první gól v dresu Vyšehradu se pokoušel Mbah, podobně jako v úvodu zápasu ale minul ze střední vzdálenosti bránu.

V nadcházejícím 5. kole hraje náš tým v neděli 8. září od 17 hodin na půdě nováčka soutěže LoKo Chomutov, jenž naposledy prohrál 4:1 na Motorletu a v tabulce je se čtyřmi body dvanáctý.


Asistent Milan Kopřiva: „Z naší strany bylo povinností potvrdit předchozí výhru z Brozan a proti nám stál soupeř, který odehrál první tři kola na solidní úrovni. Čekali jsme proto těžký zápas, naštěstí jsme však dali tři krásné góly v rozmezí jedenácti minut. Stav 3:0 po pětadvaceti minutách hry utkání hodně ovlivnil, takže to bylo z naší strany docela poklidné. Neratovice jsme sice do ničeho nepustili, ale chyběla tomu větší zarputilost. Po třetím gólu jsme nesmyslně povolili a dělali věci, které se za vyrovnaného stavu nedělají. Popravdě z naší strany to nebylo nic moc, až na ty krásné góly. Nedlouho před poločasem jsme dostali hodně smolný polovlastní gól na 3:1, který mohl dostat soupeře do hry. Po prostřídání se obraz hry změnil, v naší hře přibyly nepřesnosti, přesto jsme zvýšili zásluhou Standy Junga na 4:1. Potom jsme po standardce ještě jednou inkasovali, z mého pohledu však mohlo být skóre v náš prospěch daleko výraznější než 4:2. Chyběla mi tam vůle a touha nastřílet víc branek. Přesto musím vyzdvihnout zejména Michala Kočího, který byl v první půli u všech tří gólů. Velmi dobře si vedli i mladí hráči. Čekají nás těžší utkání a my se na ně musíme důkladně připravit a eliminovat výpadky ve hře, tak jako tomu bylo dnes. Přesně tohle nás vytrestalo v minulé sezoně.“

Muž zápasu Michal Kočí: „Těch úvodních pětadvacet minut byl nejlepší úsek, co jsem na Vyšehradě. Potom už ale náš výkon hrozně upadl, začali jsme hrát na straně jedné individualisticky a na straně druhé na moc doteků. A to je velká škoda, protože nám je vlastní jednoduchý kombinační fotbal na jeden dva doteky a zakončení. Gólů jsme mohli dát jednou tolik, klidně i osm, přestože jsme měli tentokrát málo střeleckých pokusů.“ 

Autor druhé branky Jan Mojdl: „Těch úvodních pětadvacet minut to bylo od nás hodně dobré, byli jsme v pohybu, vycházela nám kombinace a Neratovice nestíhaly. Za stavu 3:0 už nebylo co řešit, jenomže pak jsme úplně přestali hrát. Najednou přišla na každého volná myšlenka, každý si dělal, co chtěl, a šlo to celé někam jinam. Škoda, pokud bychom pokračovali jako v úvodu, mohlo to skončit třeba 8:0.“ 

Autor čtvrté branky Stanislav Jung: „Vyšel nám začátek a po třetím gólu to soupeř možná už tak trochu vzdal. Hráli jsme v klidu, kontrolovali míč a mně se podařilo dát se štěstím gól na 4:1. Pak už jsme to v klidu dohráli. Za Vyšehrad jsem dal po svém příchodu sem pět gólů, počítám-li i ty za juniorku, což snad na počet odehraných minut není špatný začátek. Přesto nejsem se sebou sama spokojen – potřebuji zlepšit kondici, protože jsem vynechal letní přípravu kvůli zranění. Tak ji doháním až teď a věřím, až naberu víc síly, že budu platnější pro tým.“

Trenér Neratovic Jiří Kafka: „Během deseti minut jsme dostali tři góly a bylo po zápase. Budeme-li takhle pokračovat, tak už si v příští sezoně mistrovské utkání v Praze nezahrajeme, a to i v případě, že Vyšehrad nepostoupí do ČFL. Hráli jsme moc lehkovážně, vůbec jsme nebránili. Před prvním inkasovaným gólem se prosadil jediný hráč domácích mezi čtyřmi našimi, a to byl ještě na zemi. Prohráli jsme s Motorletem a Vyšehradem, týmy, které budou patřit k favoritům soutěže. Zařadil bych sem ještě Souš a Úvaly. My zkrátka musíme bodovat se soupeři na naší úrovni, jinak soutěž neudržíme. Čeká nás boj o záchranu a pokud se nám to podaří, bude to úspěch.“

 

Slavoj Vyšehrad – FK Neratovice-Byškovice 4:2 (3:1)

Branky: 14. Kočí, 23. Mojdl, 25. Kavka, 60. Jung – 41. Weiner, 80. Jína.

Rozhodčí: Martínek – Hrkal, Simmerová. ŽK: Hradecký, Kavka – Zeman, Drahorád.

Diváků: 188.


Vyšehrad: Mokrohajský – Příhoda, Hendrych, Houdek, Frohna – Mbah (62. Doksanský), Mojdl, Kočí, Marčík (65. Hradecký) – Kavka, Červený (54. Jung). Na lavičce byli ještě připraveni brankář Procházka, Budějský, Nosek a Smola. Trenér Jaroslav Klíma.

Neratovice: Černý – Zeman, Gazdík, Jína, Pajkrt (63. Pinkas) – Vorasický, Drahorád, Radosta (63. Ďurinda), Weiner (63. Lelek) – Chrdle (63. Kalaš), Kozák (66. Lovíšek). Trenér Jiří Kafka.

 

Střelci „A“-týmu (divize + Pohár České pošty):

3 – Kavka (z toho 2 v poháru), Jung

2 – Budějský (z toho 1 v poháru), Červený, Kočí

1 – Houdek (v poháru), Frohna, Mbah, Mojdl

Tři branky byly vlastní soupeřů (2x Kunice v poháru a 1x Žatec v divizi B)

 

Nahrávači na góly (divize + Pohár České pošty):

8 – Kočí (z toho 2 v poháru)

3 – Frohna (1 v poháru)

2 – Červený

1 – Hradecký (v poháru), Mojdl, Příhoda, Zimmermann


video ze zápasu: zde

foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...