INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vyšehrad? Srdeční záležitost! tvrdí vítěz tomboly pan Havel

„A“-muži Po Ladislavu Křížkovi vyhrál také druhou podzimní vyšehradskou tombolu bývalý hráč Slavoje – jmenovitě Karel Havel. Stalo se tak v poločase utkání 4. kola divize B s Neratovicemi. „Zatím jsem uspěl v tombole jen na vesnické zábavě, na fotbale dosud ne,“ usmíval se pan Havel s kávovarem coby vítěznou trofejí v ruce. Na fotbal přišel i s manželkou.

Zamlada žil na Pankráci, docela blízko vyšehradského stadionu. A tak vcelku logicky začal s fotbalem právě v dresu Slavoje.  Na Vyšehradě hrál už od roku 1959 za žáky, trénoval jej Gerhard Vojtíšek. A později pod jeho vedením vykopal se svými kamarády postup do dorostenecké ligy!

Fotbal hrál Karel Havel i na vojně za Duklu Karlovy Vary. Poté, co svlékl uniformu, vrátil se sem. A základ tehdejšího týmu mužů tvořili právě bývalí ligoví dorostenci Vyšehradu.

„Rudla Kuka, Jirka Šusta, Karel Vaněček starší, Zdeněk Dražík, Venca Švejda, Jarda Tauer, Honza Friml, Tonda Draxl, Jarda Mašita,“ vyjmenoval některé své spoluhráče pan Havel. „Strávil jsem tady na Vyšehradě v roli aktivního hráče celých patnáct let,“ vyznal nostalgicky.

„Dříve tady bývaly velké návštěvy. Vůbec nejvíc lidí se sešlo na derby a zápasy s béčky obou pražských S. Pamatuji, že jsme zdolali Slavii B 4:1, to tady bylo narváno. Na protější podélné straně hřiště byly schody, kam se také vešli fanoušci. Porazili jsme také béčko Sparty 1:0. Hodně prestižní byla i derby s Meteorem, Admirou či Motorletem. Návštěvy na tyto zápasy byly kolikrát přes tisíc diváků. To jsou hezké vzpomínky.“ Kariéru ukončil až ve 43 letech, v týmu I. B třídy Mělnické Vtelno. A dnes pan Havel žije v nedaleké Vysoké Libni u Byšic.

Zápas s Neratovicemi byl prvním, který v této sezoně na Vyšehradě navštívil. „Moc se mi první poločas líbil. Z jednotlivých hráčů hlavně stoper Houdek, záložník Kočí a útočník Kavka, i když všichni hrají dobře.“ V poločase byl stav zápasu 3:1. „Doufám, že by mohli kluci nakonec 5:1 vyhrát,“ odhadl.

Tip mu úplně přesně nevyšel – Vyšehrad sice zápas s Neratovicemi do vítězného konce dotáhl, na ukazateli skóre však svítilo „jenom“ 4:2.

„Škoda toho prohraného zápasu se Souší. Nebyl jsem tu, zato brácha ano, a tak mi poreferoval. Letos ale stoprocentně věřím, že to už s postupem do ČFL vyjde,“ dodal optimisticky vítěz tomboly a bývalý hráč Slavoje Vyšehrad Karel Havel.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...