INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíci cestují do Chomutova za divizním nováčkem LoKo

„A“-muži – Neznámé mužstvo, se kterým jsme dosud nikdy nehráli – to je nadcházející soupeř našich borců AFK LoKo Chomutov. Nováček je po čtyřech kolech divize B na 12. místě se čtyřmi body. Dá se ale očekávat, že v neděli bude doma kousat, ostatně z dosavadních dvou vystoupení na vlastním trávníku vytěžil všechny čtyři své body.

AFK LoKo Chomutov, klub, který vznikl až v roce 1994 fúzí oddílů SČKO a Lokomotivy, strávil předchozích devět ročníků v Severočeském (potažmo Ústeckém) krajském přeboru, kde se vždy umístil v první polovině tabulky. V loňské sezoně skončil pod vedením trenéra Josefa Šrouba druhý o 9 bodů za Štětím a pouhý bod před třetím Děčínem. Postup mimo pořadí jej poprvé v historii katapultoval do republikové soutěže.

Trenér Šroub ale poté na vlastní žádost skončil a „Lokotku“ po něm převzal její bývalý hráč 32letý Lukáš Cejthamr, dlouholetý kapitán týmu.

V premiéře položili na lopatky Lovosice

Jeho svěřenci hned v divizní premiéře zdolali 3:2 Lovosice, tedy soupeře, s nímž se předtím léta potkávali v přeboru. Z dalších tří zápasů ale vytěžili dohromady už jen jediný bod. Z Úval si odvezli porážku 0:1, doma pak remizovali 1:1 s Českým Brodem a naposledy prohráli 1:4 na Motorletu.

Chomutovští přitom drželi téměř celý úvodní poločas bezbrankový stav, a to i díky svému perfektně zvládnutému ofsajd-systému. Poprvé inkasovali až těsně před pauzou. Po změně stran dostali další tři góly, zatímco o jejich čestný úspěch se postaral záložník Pavlica. „Soupeř dobře kombinoval, a tak nám vedoucí gól krátce před poločasem určitě pomohl. Uklidnili jsme se a po přestávce zápas rozhodli,“ uvedl kouč Motorletu Martin Frýdek.

AFK LoKo Chomutov nastoupil v Jinonicích v této sestavě: Poloprutský – Kopas, Micák, Drbohlav, Heier – Pavlica, Nobst, Čonka (82. Chmelan), Černý – Kubánek (63. Schettl), Sojčík (89. Šimon). Stojí za zmínku, že záložník David Čonka nastoupil proti Vyšehradu již loni na podzim v dresu Souše a přispěl k našemu debaklu 5:1.

Nás ale nyní spíš zajímá současná situace na špičce tabulky: zatím ji vede s deseti body Litol, druhý Vyšehrad i třetí Motorlet mají o jeden méně. Dosud vedoucí Baník Souš po prohře v Novém Boru klesl na 4. příčku.

Cíl je naprosto jasný: tříbodový import!

„Ano, musíme se soustředit především na vlastní výkony, chceme-li hrát o postup. Respekt ze soupeře je sice na místě, ale rozhodně ne přehnané obavy. Stejně jako do Žatce a Brozan si jedeme i do Chomutova pro tři body,“ řekl jeden z dvojice koučů našeho týmu Milan Kopřiva.

„LoKo Chomutov neznáme, ale pro nás je lepší hrát venku s větším prostorem pro naši kombinaci. Na Vyšehradě totiž každý soupeř brání a když zaleze v devíti lidech na vápno, musíme potom dobývat. Naopak na hřištích soupeřů mohou naši útočníci uplatnit svoji rychlost,“ připojil se záložník Jan Mojdl.

„Bude to zase o našem výkonu. Bude-li v Chomutově optimální, tak se o výsledek nebojím,“ doplnil tvůrce hry šemíků Michal Kočí.

„Je to velká neznámá, to ale nic nemění na tom, že budeme hrát na vítězství,“ potvrdil slova svých předřečníků forvard Stanislav Jung. Na Vyšehrad přišel z Jiren těsně před sezonou a v modrém dresu už nastřílel pět branek: tři za áčko v divizi a dva za juniorku v I. A třídě.

Věřme tedy, že po výhrách v Žatci i v Brozanech, kde náš tým nastřílel dohromady 9 gólů, přiveze všechny body i z Chomutova – padesátitisícového města, které se může pyšnit zejména hokejovou extraligou.

Utkání LoKo Chomutov – Slavoj Vyšehrad se hraje v neděli 8. září v 17.00 hod. v areálu na Březenecké a řídí jej rozhodčí Lukáš Nehasil z Boru na Karlovarsku. Na čarách mu budou asistovat Petr Berka a Martin Štěrba, oba z Ostrova.


Juniorka hraje v sobotu dopoledne v Hostivaři

Již v sobotu v 10.30 hod. nastoupí v Hostivaři naše juniorka, která má po dvou kolech I. A třídy plný počet šesti bodů. SK Hostivař si před týdnem odvezl výprask 1:8 ze Štěrbohol.

Naši U 19 čeká v neděli v 10.15 hod. pražské derby v rámci České ligy staršího dorostu na hřišti Admiry v Kobylisích. Do Chrudimi cestují v sobotu oba mladší dorosty U 17 a U 16.

A co že se bude hrát o víkendu na Vyšehradě?

V sobotu v 10 hodin dopoledne utkání mladších žáků U 13 proti Ústí nad Labem, zápas U 12 začne v 11.45 h.

V neděli dopoledne nastoupí doma starší žáci, a sice proti svým vrstevníkům z Litvínova: v 10 hodin začíná souboj U 15, o rok mladší rozehrají svůj duel čtvrt hodiny před polednem. Po nich se ještě představí B-tým U 15. Ten ve svém prvním utkání nové sezony v pražské I. třídě uvítá ve 13.30 h soupeře z Ďáblic.

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...