INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Po vítězství 3:0 v Chomutově Vyšehrad vede tabulku divize

„A“-muži – Dvojnásobný direkt hned v úvodní desetiminutovce, po změně stran ještě třetí úder a nakonec v poklidu dotažené utkání k vítězství 3:0. Takové bylo vystoupení fotbalistů Vyšehradu v 5. kole divize B na půdě nováčka LoKo Chomutov. Do střelecké listiny se postupně zapsali Tomáš Kavka, Stanislav Jung a Petr Marčík, zatímco Radim Mokrohajský vychytal třetí zápas s čistým kontem. Díky prohře dosud vedoucí Litole v Souši se náš tým probojoval do čela tabulky, přičemž 12 bodů má i druhý Motorlet. O dva body zpět je pak dvojice Souš – Litol.

Oproti předchozímu zápasu s Neratovicemi chyběli na soupisce šemíků dva ofenzivní hráči Hradecký a Červený, když druhý z nich byl před týdnem vyloučen v utkání juniorky. Právě ale mohutnou úvodní ofenzivou vyrazili naši hráči domácím trumfy z ruky. Již po několika vteřinách chomutovského střetnutí Kavka trefil tyč, ale ve 4. min. se už mohl radovat z vedoucího gólu. Po dlouhé pasu z hloubi pole od Budějského Jung vyhrál souboj s domácími obránci, odražený míč získal Kavka a střelou podél gólmana otevřel skóre: 0:1!

Jedna šance hostujícího týmu stíhala druhou a v 10. min. po přihrávce od Frohny Jung střelou k tyči upravil na 0:2!

Až za tohoto stavu se hra začala vyrovnávat. Severočeši se zkoušeli prosadit z některé ze standardek, do šancí se tlačili Micák a Sojčík. Na sklonku první půle mohl přidat třetí gól šemíků Kočí, sám před gólmanem ale neproměnil.

Po změně stran se Chomutovští dál snažili vstřelit kontaktní branku. Dvě příležitosti měl Pavlica, z toho jednu vyloženou. Mokrohajský se ale vyznamenal a uhájil čisté konto.

V 65. min. vyrobil při rozehrávce hrubku domácí stoper Drbohlav, když na něj společně dotírali Marčík s Jungem. K míči se dostal Marčík, který byl v tu chvíli na hřišti jen několik málo minut a zavěsil: 0:3!

Od té chvíle už bylo vše zcela jasné, hostující tým v poklidu kráčel za tříbodovým ziskem a měl ještě další možnosti navýšit skóre, ty už ale zůstaly nevyužity. Výborně zahrál Jung, který byl u všech tří branek, pochvalu ale zaslouží všichni naši hráči.

V 6. kole Slavoj Vyšehrad hostí Lovosice v neděli 15. září od 10.15 hod. O tři hodiny později se také na Vyšehradě střetne juniorka v utkání I. A třídy s Pragou.


Trenér Jaroslav Klíma: „Po patnácti minutách jsme mohli vést 5:0, kromě dvou vstřelených gólů jsme zahodili v úvodní čtvrthodině další tři až čtyři šance. Potom jsme polevili, soupeř vyrovnal hru a Radim Mokrohajský jim chytil jistý gól. Jinak to byl ale jasný zápas v náš prospěch, na vyložené šance tak 8:1.“ 

Brankář Radim Mokrohajský: „Vyšel nám vstup do zápasu, i když byla škoda, že jsme dali jen dva góly. Domácí totiž nestíhali a později po třetím gólu se už zlomili. Přesto to byl nepříjemný soupeř, který docela hrozil ze standardek.“

Jakub Frohna: „Na soupeře jsme hned od začátku vlítli a byli jsme jasně lepší, až po našem druhém gólu se hra víc srovnala. Třetí gól nás již uklidnil.“

Petr Tichý, sekretář LoKo Chomutov: „Vyšehrad nás předčil v přechodu do útočné fáze a kombinaci. Výborně mu zahráli především Frohna a oba rychlí útočníci Jung s Kavkou. I tak jsme si ve druhé půli vypracovali dvacetiminutovou převahu se dvěma šancemi, které měl Pavlica, ale výborný brankář Mokrohajský mu je zneškodnil. Naopak po hrubce v obraně jsme sami potřetí inkasovali. Vyšehrad s Motorletem byly zatím nejlepší týmy, na něž jsme narazili, ty se spolu poperou o první místo. My se musíme soustředit hlavně na zápasy se soupeři z druhé poloviny tabulky.“

 

AFK LoKo Chomutov – Slavoj Vyšehrad 0:3 (0:2)

Branky: 4. Kavka, 10. Jung, 65. Marčík.

Rozhodčí: Nehasil – P. Berka, Štěrba. ŽK: Micák, Kopas – Mbah, Nosek.

Diváků: 330.


LoKo Chomutov: Poloprutský – Kopas, Drbohlav, Micák, Heier – Pavlica (89. Šimon), Černý, Nobst, Kadlec (64. Kopta) – Mirga (75. Chmelan), Sojčík (72. Kubánek). Trenér Lukáš Cejthamr.

Vyšehrad: Mokrohajský – Budějský (69. Turbák), Hendrych, Houdek, Frohna – Mbah (77. Smola), Mojdl, Kočí (81. Doksanský), Nosek (65. Příhoda) – Jung, Kavka (58. Marčík). Na lavičce byl ještě připraven brankář Blažek. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Foto: Pavel Příhoda a Ladislav Chlíbek


Střelci „A“-týmu (divize + Pohár České pošty):

4 – Kavka (z toho 2 v poháru), Jung

2 – Budějský (z toho 1 v poháru), Červený, Kočí

1 – Houdek (v poháru), Frohna, Marčík, Mbah, Mojdl

Tři branky byly vlastní soupeřů (2x Kunice v poháru a 1x Žatec v divizi B)

 

Nahrávači na góly (divize + Pohár České pošty):

8 – Kočí (z toho 2 v poháru)

4 – Frohna (1 v poháru)

2 – Červený

1 – Jung

1 – Hradecký (v poháru), Mojdl, Příhoda, Zimmermann

 

Nejproduktivnější týmy po pěti divizních kolech

19 gólů – Nová Ves pod Pleší (divize A)

17 – Písek, Tachov (oba divize A)

16 – Vyšehrad (divize B)

15 – Štětí (divize B), Bystrc (divize D)

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...