INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Lovosice prozatím tápou, mají však nejlepšího střelce soutěže

„A“-muži V nedělním dopoledním souboji s Lovosicemi budou fotbalisté Vyšehradu obhajovat postavení na vedoucí příčce tabulky, kam se probojovali po 5. kole a vítězství 3:0 v Chomutově. Náš nadcházející soupeř sice figuruje až na 14. místě, když dosud bodoval v jediném zápase, ale pozor – bylo to v Praze. Kolektiv trenéra Antonína Mačaníka vyhrál ve 2. kole 3:0 na Aritmě a moc příznivé vzpomínky na něj nemá ani náš tým: v březnu totiž u nás Lovosice uhrály remízu 2:2. Teď se navzdory svému postavení mohou pochlubit, že mají ve svém středu zatím nejlepšího střelce soutěže: Dominik Valenta totiž nastřílel už šest branek.

Přes tyto varovné signály jdou šemíci do zápasu v roli favorita, to je zřejmé. „Těšíme se, chceme potvrdit tři body z Chomutova a potvrdit postavení v čele tabulky,“ uvedl Jakub Frohna, který hraje v poslední době levého beka.

Lovosice mají nyní na svém kontě tři prohry za sebou, tu poslední utržili doma s Motorletem, jemuž podlehli 1:2. Na hřišti v Travčicích Severočeši sice hráli, byli hodně aktivní a měli místy velkou převahu, jenomže góly dával zkušenější soupeř z Jinonic. „Troufám si tvrdit, že jsme byli po většinu zápasu lepší. Škoda šancí, které jsme nedali. Zejména Hanich, kdy stál sám před brankářem Foferkou. Potýkáme se s mizernou koncovkou. Věřím, že už se naše mužstvo vzpamatuje. Nezlobil bych se, kdyby tak tomu bylo nyní na Vyšehradě,“ poznamenal trenér Marčaník. My bychom se zase nezlobili, pokud by jeho svěřenci zabrali až o týden později při zápase doma s Louňovicemi…

Proti Motorletu nastoupily Lovosice v této sestavě: Vavrek – Zukič, Obrtlík (69. Trnka), Stejskal, Hušek – Beran, Macháček, Denis Valenta, Faust – Hanich, Dominik Valenta (81. Krpeš). Z této sestavy nastoupilo osm hráčů i ve zmíněném utkání v březnu na Vyšehradě.

Od té doby ale z mužstva zmizely jeho dvě největší hvězdy. Kanonýr Radek Bukač (dříve Viktoria Žižkov), který dal v minulé sezoně 17 gólů a soupeřil o korunu krále střelců divize B s Janem Fíčkem a Tomášem Kavkou, odešel do Jiren, zatímco exteplický stoper a kapitán Miroslav Rada nyní pomáhá mužstvu TJ Krupka s postupem z přeboru do divize. Dlouhodově mimo hru je po operaci křížových vazů Miroslav Janů, syn bývalého hráče a později trenéra Slavie, jenž zemřel letos v lednu v Malajsii.

Připomeňme si, že v jarním vzájemném zápase s remízou 2:2 jsme „dojeli“  na zahazování šancí jako na běžícím pásu, když poměr střel na branku se zastavil na 16:3. Lovosicím jsme ani nedali gól ze hry. Obstarali je Tomáš Nosek střelou z přímého kopu a Honza Mojdl z penalty. Snad to bude tuto neděli lepší, s výjimkou zbabraného utkání se Souší dali šemíci v těch ostatních čtyřech kolech celkem 16 branek.

Utkání 6. kola divize B Slavoj Vyšehrad – ASK Lovosice se hraje v neděli 15. září v 10.15 hod. a řídí jej rozhodčí Jan Kvaček, na čarách mu budou asistovat Dominik Starý (oba z Chrudimi) a Jan Váňa (z Prahy 3-Vinohrad).


Juniorka hraje hodinu po zápase áčka s Pragou

Od 13.15 hod. se představí na Vyšehradě naše juniorka, která má po třech zápasech nového ročníku I. A třídy plný počet devíti bodů. Tentokrát změří síly se soupeřem z Vysočan, kterým je SK Praga. Přestože zatím uhrála jen jeden bod, nebude to snadný soupeř. Na jaře nastřílela Pragovka rezervě šemíků pět gólů, navíc na našem stadionu.

V sobotu dopoledne U19 hostí Cidlinu Nový Bydžov

Fotbalový víkend na Vyšehradě lze však zahájit už návštěvou sobotního dopoledního utkání České ligy staršího dorostu. Naše U19, jež má na svém kontě po pěti kolech dva body, přivítá Cidlinu Nový Bydžov. Svěřenci trenéra Františka Myslivečka udělají jistě vše, aby si připsali premiérové vítězství.

Naši mladší dorostenci přivítají v neděli na hřišti Slavoje Podolí v prestižním derby tým Meteoru Praha VIII. Od 10 hodin hrají celky U17, od 12.15 h o rok mladší U16.

Dlouhá cesta do Rumburku ve Šluknovském výběžku, kde se střetnou s Varnsdorfem, čeká naše žákovské týmy. Zápas U15 má výkop v 10 hodin, zápas U14 v pravé poledne. B-tým U15 hraje v neděli ve 14.30 h na Zličíně.

Mladší žáci se vydají v neděli ráno do Mostu. Zápas U13 začíná ve 10.15 h, zápas U12 v poledne.

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...