INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Po vítězství 4:0 s Lovosicemi vedeme tabulku o dva body

„A“-muži – Fotbalisté Vyšehradu přesvědčivě uhájili své postavení v čele divize B. Dokonce jej zvýraznili, když v 6. kole porazili 4:0 Lovosice, zatímco druhý Motorlet doma remizoval 1:1 s Úvaly. Rozdíl mezi oběma pražskými rivaly je tak nyní dva body, zatímco třetí Nový Bor, dosud jediný neporažený celek soutěže, je o další bod zpět. Dvakrát se trefil do lovosické sítě Petr Marčík, jednou Honza Mojdl a Tomáš Kavka. Brankář Radim Mokrohajský vychytal počtvrté čisté konto, a tak jediným kazem utkání, jež přineslo čtvrté vítězství v řadě, bylo vyloučení Standy Junga.

Na soupisce našeho týmu chyběli tentokrát tři hráči. Hendrych byl pracovně zaneprázdněn, a kapitánskou pásku tak od něj převzal Frohna, Červený je nadále v trestu za červenou kartu z utkání juniorky v I. A třídě, zatímco Hradecký odcestoval na pracovní pobyt do Anglie.

Vstup do utkání nebyl zrovna podle našich představ. Již ve 3. min. se totiž dostal do gólové šance nejlepší střelec soutěže Valenta (6 gólů), ale Houdek mu na čáře zabránil ve skórování. Hra byla v úvodu zápasu vcelku vyrovnaná, vyšehradský fotbalový stroj teprve nabíral obrátky.

Brzy ale přišly šance. Ve 12. min. se dostal za záda lovosických zadáků Marčík, brankář Marek pohotově vyběhl a byl u míče dříve. Chvíli nato po rohu Budějského Marčík hlavičkoval nad a po dalším rohu to zkoušel pro změnu Kavka, leč přestřelil. Ve 25. min. vypálil zdálky Houdek, trefil však na vápně stojícího Marčíka. Vzápětí to po přihrávce od Kočího zkoušel Mojdl, brankář jeho střelu vyrazil a Frohna pálil nad. Ve 28. min. po přihrávce od Kočího Kavka běžel sám na brankáře Marka, ten ale nezpanikařil a jasnou šanci našeho útočníka zlikvidoval. Přesně po půlhodině hry pak dostal Kavka centr od Budějského, balon ale zasáhl jen slabě a vítězem situace byl zase dvacetiletý Marek.

Brankář Lovosic kapituloval až deset minut před poločasem. Po centru Budějského zprava Trnka odhlavičkoval míč jen k Frohnovi, jenž poslal balon před bránu na nabíhajícího Marčíka a ten neomylně zavěsil: 1:0!

Tři minuty nato pálil Budějský k tyči, ale Marek byl na místě. Potom Marčík o metr minul šibenici. Další šance na sebe nenechaly čekat, Frohna se probil na vápno, z něhož trefil dobře postaveného gólmana. Ještě větší příležitost měl Mojdl, míč ale opět zneškodnil Marek. Těsně před pauzou Houdek hlavičkoval mimo tři tyče.

Tři minuty po změně stran zahrával Nosek zprava přímý kop a Mojdl nadvakrát trefil: 2:0! Vzápětí Mbah střelou po zemi minul o metr vzdálenější tyč brány.

V 62. min. se po souboji Junga s Obrtlíkem skácel zkušený lovosický stoper s nářkem a bolestivými grimasami k zemi a náš útočník viděl devět minut po své první žluté kartě i druhou. Zbývající půlhodinu tak museli šemíci dohrát v deseti, přesto si dál vytvářeli šance. Nejprve Mojdl pálil těsně vedle a v 74. min. po dlouhém výkopu našeho gólmana vydřel míč pro Kavku, který se tentokrát nemýlil: 3:0! V 83. min. si po dalším zdařilém výkopu Mokrohajského vyměnil balon s Turbákem Marčík a završil skóre: 4:0!

Ještě ve druhé minutě nastaveného času mohl přidat pátou branku Frohna, jeho střelu z trestného kopu však bravurně zneškodnil Marek.

V nadcházejícím 7. kole hraje náš tým v neděli 22. září v 16.30 hod. na půdě Úval a o týden později přivítá doma Český Brod.


Asistent Milan Kopřiva: „Jsem spokojen s výsledkem i zodpovědným výkonem po celou dobu zápasu. Sice je pravda, že nám trvalo trochu déle, než jsme dali první gól, ale věděli jsme, co chceme a šli za tím. Po fotbalové stránce to bylo od nás dobré, takže tenhle zápas jsme si mohli zkomplikovat jedině sami. Mrzí mě jen vyloučení Standy Junga, protože to je po Davidu Červeném další útočník. Ale i přesto, že jsme hráli v deseti, dokázali jsme si vypracovávat další šance. Lovosice moc střel neměly a když už, Radim Mokrohajský je dokázal zneškodnit. Velice dobrý zápas, a to ne poprvé, odehrál Jakub Frohna. Je obětavý a snaží se také organizovat hru, což je velmi důležité. Uprostřed jsou pak Honza Mojdl s Michalem Kočím, kteří také dávají hře smysl a řád. Hlavní je ale kompaktní herní projev celého týmu, absolutní zodpovědnost všech a nepodcenit situace, které zdánlivě vypadají, že se z nich nemůže nic stát.“

Brankář Radim Mokrohajský: „Lovosice měly šanci hned na začátku zápasu, já jsem se zrovna přesouval, ale Houďas tomu zabránil. To jsme se štěstím přestáli a pak už toho soupeř moc neměl. V době, kdy jsme šli do deseti, se tak asi deset minut pokoušeli o nátlakovou hru, ale brzy jsme se s tím srovnali. Potom přišly ve vhodnou chvíli další naše góly.“

Autor první a poslední branky Petr Marčík: „Naposledy jsem dal dva góly letos během letní přípravy v přáteláku ještě za Vltavín. Před prvním gólem proběhl oční kontakt mezi mnou a Fronkou, on mi to výborně odcentroval, a já jsem si na to naběhl a trefil. Jenom jsem se obával, abych nebyl v ofsajdu, ale ohlídal jsem si to. Před mým druhým a celkově čtvrtým gólem jsem gestem ruky naznačil Radimu Mokrohajskému, ať vykopne balon doprava, protože většina hráčů byla v tu chvíli vlevo. Výborně mi to tam poslal, já jsem to sklepl Filipu Turbákovi, a on mi to excelentní přihrávkou prostrčil mezi dvěma hráči zpátky na vápno. Pak už to bylo poměrně snadné.“

Autor třetí branky Tomáš Kavka: „Honza Mojdl šel do souboje s dvěma obránci Lovosic, balon propadl ke mně. Šlápl jsem na něj, přeskočil ho a obránce čekal, že hned vystřelím. Pak už jsem to jen uklidil kolem gólmana, takže relativně snadný gól. Jsem, za něj rád, protože to dnes byla z mé strany bída. Také proto, že jsem už v první půli zahodil jednu tutovku. Jako mančaft jsme ale hráli dobře, ze zajištěné obrany a výsledek vypovídá o tom, že jsme měli zápas pod kontrolou. Budeme-li takhle pokračovat, bude to jen dobré.“

Vyloučený Stanislav Jung: „Šel jsem s Obrtlíkem do souboje, na poslední chvíli jsem si to ale rozmyslel a uhnul, žádný loket tam nebyl. Jenomže on stejně zakřičel, upadl, a už to bylo. Obě žluté karty jsem dostal po souboji s ním, rozhodčí mu to prostě sežral. Klidně bych si to před disciplinárkou podle videa obhájil. Bohužel, za naprosto čistý souboj jsem dostal červenou. Mrzí mě to, přišlo to ve chvíli, kdy už byl zápas rozhodnut. Je to určitě škoda, protože za to asi dostanu nějaký trest.“

Trenér Lovosic Antonín Marčaník: „Odjíždíme z Vyšehradu se zbytečným debaklem. Přitom jsme vstoupili do utkání dobře, hned v úvodu měl tutovku Valenta, nedal. Bylo to hodně o první brance a tu jsme dostali deset minut před poločasem my – ve chvíli, kdy byl po naší útočné standardce ošetřován náš stoper a právě z jeho prostoru jsme inkasovali. Druhý gól padl po faulu na našeho hráče Obrtlíka a darované standardce. Za stavu 2:0 přišel Vyšehrad o vyloučeného hráče, jenomže místo toho, abychom kombinovali, centrovali před bránu a využili početní převahu, každý si hrál, co chtěl. A to je pro mě velké zklamání. Obránci se vytahovali na hrot, a tak jsme pak ještě dvakrát nesmyslně inkasovali. Byly to darované góly, na nichž se podepsal i rozhodčí. Vyšehrad byl ale lepší, dobře kombinoval a zaslouženě vyhrál.“

 

Slavoj Vyšehrad – ASK Lovosice 4:0 (1:0)

Branky: 36. a 83. Marčík, 48. Mojdl, 74. Kavka.  

Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 9:2. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:1.

Rozhodčí: Kvaček – Starý, Váňa. ŽK: Jung, Budějský, Frohna – Macháček, Stejskal, Obrtlík. ČK: 62. Jung (Vyšehrad).

Diváků: 186.


Vyšehrad: Mokrohajský – Budějský (84. Smola), Houdek, Nosek, Frohna – Mbah (79. Příhoda), Kočí, Mojdl, Marčík (84. Doksanský) – Kavka (75. Turbák), Jung. Na lavičce byl ještě připraven brankář Blažek. Trenér Jaroslav Klíma.

Lovosice: F. Marek – Zukič, Obrtlík, Stejskal, Hušek – Trnka (46. Denis Valenta), Beran, Macháček (78. Espinosa), Faust – Dominik Valenta (65. Drbal), Hanich (90. T. Hrdý). Trenér Antonín Marčaník.

 

Střelci „A“-týmu (divize + Pohár České pošty):

5 – Kavka (z toho 2 v poháru)

4 – Jung

3 – Marčík

2 – Budějský (z toho 1 v poháru), Červený, Kočí, Mojdl

1 – Houdek (v poháru), Frohna, Mbah

Tři branky byly vlastní soupeřů (2x Kunice v poháru a 1x Žatec v divizi B)

 

Nahrávači na góly (divize + Pohár České pošty):

8 – Kočí (z toho 2 v poháru)

5 – Frohna (1 v poháru)

2 – Červený, Mojdl

1 – Hradecký (v poháru), Jung, Nosek, Příhoda, Turbák, Zimmermann

 

Nejproduktivnější týmy v divizích

22 vstřelených gólů – Nová Ves pod Pleší (divize A)

21 – Písek (divize A)

20 – VYŠEHRAD (divize B)

 

Nejlépe bránící týmy v divizích

3 inkasované góly – Nová Ves pod Pleší (divize A), Velké Meziříčí (divize D)

5 – Benešov, Rokycany (oba divize A), Louňovice, Souš, VYŠEHRAD (všechny divize B), Dobrovice (divize C), Určice (divize E)


video ze zápasu: zde

foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...