INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíci se pokusí prodloužit sérii výher v neděli v Úvalech

„A“-muži Na hřišti sedmého týmu tabulky v Úvalech se představí v neděli odpoledne fotbalisté Slavoje Vyšehrad. Budeme zde obhajovat své čelné postavení v divizi B, již vedeme o dva body před Motorletem a o tři před Novým Borem, dosud jediným neporaženým celkem soutěže. Cílem je samozřejmě prodloužit dosavadní sérii čtyř vítězství za sebou, a uhájit tak současně vedení v tabulce.

Pro zajímavost: v počtu vítězství jsou na tom zatím nejlépe v divizních skupinách se šesti výhrami Nová Ves pod Pleší a Havířov, pět jich mají na svém kontě Písek, Vyšehrad, Nová Paka, Ústí nad Orlicí a Velké Meziříčí.

Právě Vyšehrad byl na startu loňské sezony historicky prvním divizním soupeřem Úval. V srpnové premiéře ročníku 2012/13 jsme vyhráli na půdě tehdejšího nováčka 3:1. Úvalští svěřenci trenéra Tomáše Staňka přitom vedli až do 74. minuty gólem Kadeřábka 1:0, až pak šemíci zvrátili během deseti minut vývoj zápasu ve svůj prospěch a díky třem gólům, jejichž autory byli Wulkan, Babašta a Kavka, zvítězili 3:1.

Jarní odveta v březnovém chladu na Vyšehradě však vygenerovala jen bezbrankovou plichtu. V konečné tabulce byly Úvaly páté, tj. o tři místa za naším celkem. V úvalských zápasech padalo nejméně branek (74 za celou minulou sezonu).

Úvaly jsou zatím doma stoprocentní

A v nové sezoně?! Úvaly jsou zatím jediným týmem soutěže, který doma dosud neztratil ani bod! Na vlastním trávníku ale hrál jen dvakrát, když položili na lopatky LoKo Chomutov 1:0 a Český Brod 2:0, tudíž bez inkasované branky. Stojí ještě za zmínku, že doma odehrály Úvaly i dva zápasy v Poháru České pošty, přičemž v červenci vyřadily na penalty třetiligové Zápy (remíza 0:0, na penalty 4:3) a ve 2. kole na sklonku srpna pak podlehly před 620 diváky 0:4 Mladé Boleslavi.

Divizní zápasy venku? Střídavě oblačno! Prohra 1:4 v Neratovicích, výhra 4:0 v Lovosicích, potom prohra 0:4 na Aritmě a před týdnem remíza 1:1 na Motorletu. V Jinonicích přitom svěřenci Tomáš Staňka vedli až do 90. minuty 1:0, ve finiši ale ke své škodě inkasovali vyrovnávací gól.

Na Motorletu čtyři opory, ostatní „kompars“

Úvaly měly hned v úvodu zápasu na Motorletu dvě šance, Němeček ani Kadeřábek ale nedali. Ve 26. minutě byl ale faulován na polovině domácích Bozděch, sám rozehrál trestný kop a našel neobsazeného Lukáše Marka, který hlavou překonal Foferku: 0:1. Pak se hosté museli hodně bránit a převahu měl Motorlet i po obrátce. Úvalský brankář Vacek však chytal výborně a inkasoval až v poslední minutě základní hrací doby: střelou z 20 metrů jej překonal kapitán Motorletu Machurka a srovnal na 1:1.

„Motorlet byl zatím naším nejsilnějším soupeřem v této sezoně. V první půli jsme byli aktivnější a měli víc šancí. Opět nám pomohla standardka, z níž jsme vytěžili vedení. Ve druhé půli jsme však byli jako na kolotoči a čelili řadě nepříjemných situací. Nebyli jsme schopni udržet balon na polovině domácích, nešla nám kombinace. Záloze i útoku chyběl důraz. Motorlet nás jasně předčil v agresivitě a bylo jen otázkou času, kdy dá gól. Celý druhý poločas jsme si o něj koledovali a konec jsme ho v závěru utkání také dostali. Pochválil bych jen kvartet našich hráčů Marek, Macek, Regner a Vacek. Ostatní se chovali, a to zejména ve druhé půli, jako komparzisté. Rapidně musíme tyto prvky do utkání s Vyšehradem zlepšit. Jinak budeme mít velký problém,“ tvrdí kouč Úval Tomáš Staněk.

Do zápasu poslal tuto sestavu: Vacek – Regner, Macek, Mišák – Matějka, Němeček (79. Křelina), L. Marek, Vorlíček (54. J. Škoda) – Bozděch – Kadeřábek (68. Špringr), Szöcs (61. Kokeš, 87. Krátký). Na dosavadních devíti úvalských gólech v divizi se podílí devět různých střelců.

Udržet koncentrovanost, nic nevypustit!

„Úval téměř vyhrály na Motorletu, a tak je jasné, že nás čeká těžké utkání. A také hodině důležité, které nám leccos napoví, jak na tom jsme. Stejně jako naposledy proti Lovosicím musíme znovu udržet koncentrovanost po celý zápas a nic nevypustit,“ apeluje do vlastních řad jeden z dvojice trenérů našeho týmu Milan Kopřiva.

„Podržíme-li si formu a stabilní výkonnost, bude to dobré a přivezeme si z Úval tři body. Nesmíme hlavně nic podcenit,“ zdůrazňuje i Tomáš Kavka, který má zatím na svém kontě pět branek: tři v divizi a dvě v poháru.

„Bude to silný soupeř, který patří mezi divizní špičku. V Úvalech mám dva velmi dobré kamarády Filipa Kokeše a Tomáše Macka, kteří pocházejí ze Zlína. Znám i kapitána Tomáše Matějku, ten hraje futsal za Slavii. Mají také vynikající střed zálohy a důrazného holohlavého útočníka,“ připomíná Petr Marčík, který dal naposledy Lovosicím dva góly.

Utkání 7. kola divize B SK Úvaly – Slavoj Vyšehrad se hraje v neděli 22. září od 16.30 hod. a řídit jej bude rozhodčí Vlastimír Langer z Pěnčína u Liberce. Na čarách mu budou asistovat Vojtěch Brož z České Lípy a sličná mladá dáma Adriana Šecová z Liberce, která byla dříve arbitryní v nejvyšší soutěži a dnes působí na pozici sekretáře Komise rozhodčích FAČR.

V neděli odpoledne i juniorka a starší dorost

Slavoj Vyšehrad bude čelit v neděli nepříznivé zápasově skladbě svých týmů. V neděli odpoledne venku totiž hraje nejen A-tým, ale i juniorka v pražské I. A třídě a U 19 v České lize staršího dorostu.

Juniorka vede po čtyřech kolech I. A třídu s plným počtem dvanácti bodů, teď ji ale čeká velmi těžká prověrka ve Štěrboholech, jež mají na svém kontě tři výhry a jednu prohru – před týdnem Viktoria nespěla ve Kbelích. Hraje se v neděli 22. září v 17.00 hod. U 19 cestuje do Trutnova, kde nastoupí již ve 13.45 hod. Trutnov je po šesti kolech České lize staršího dorostu bez bodu poslední v tabulce.

Venku ale hrají také oba naše týmy mladšího dorostu, a sice v sobotu v Sokolově. Zápas U 17 začíná v 10 hodin dopoledne, zápas U 16 čtvrt hodiny po poledni.

Víkend na Vyšehradě bude patřit žákům

Kdo má chuť vidět během nadcházejícího víkendu fotbal přímo na Vyšehradě, nabízí se zápasy mládeže a elévů. Již v pátek 20. září v 15.30 nastoupí naše starší přípravka A proti dívkám Sparty. Současně nastoupí mladší přípravka A proti Hrdlořezům.

V sobotu je na programu dvojutkání starších žáků se soupeřem z Karlových Varů. Utkání týmů U 15 se hraje od 10 hodin, poté nastoupí U 14 od 11.45 hod. B-tým naší U 15 hraje rovněž v sobotu doma, a sice od 13.30 hod. proti Háje Jižní Město. Jde o utkání pražské I. třídy. Sobota na Vyšehradě tedy bude tentokrát patřit třem žákovským střetnutím za sebou.

A nejen sobota, i neděle 22. září. Mladší žáky totiž čeká na domácí půdě dvojzápas s Duklou, tedy pražské derby. U 13 nastoupí v 10.00 hod., po nich pak U 12 s výkopem čtvrt hodiny před polednem.

 


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...