INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíci v Úvalech vedli 1:0, ale nakonec si odvezli porážku 1:4

„A“-muži – Stoprocentní bilance Slavoje Vyšehrad na hřištích soupeřů v letošním ročníku divize B je bohužel minulostí. Po výhrách v Žatci, Brozanech i Chomutově, navíc bez inkasované branky, utržil náš tým vysokou porážku 1:4 v Úvalech. O ni se především postaral svým hattrickem domácí útočník Jan Kadeřábek (jeho mladší bratr Pavel hraje za Spartu).

Po prohře ve 2. kole doma se Souší, rovněž třígólovým rozdílem, tak dostali šemíci už na podruhé na podzim za vyučenou. O vedení v tabulce jsme přesto nepřišli, do druhé poloviny podzimní části vkročíme s náskokem jednoho bodu na Motorlet, který uhrál remízu 1:1 v Českém Brodě díky vyrovnávací brance ve třetí minutě nastaveného času. Dva body pak ztrácí na naše mužstvo dvojice Souš – Úvaly.

Trenéři Jaroslav Klíma s Milanem Kopřivou nemohli ještě počítat s distancovaným útočníkem Standou Jungem, jehož důraz a průbojnost by se přitom na těžkém rozmáčeném terénu určitě hodily. Jen na lavičce zůstal s obnoveným zraněním Lukáš Budějský a také další krajní obránce Petr Příhoda, neboť v základní sestavě se už tentokrát objevil zkušený Marek Smola. Po krátké pauze se také vrátil do sestavy kapitán Miroslav Hendrych, zatímco fotbalovou disciplinárkou omilostněný David Červený usedl na lavici náhradníků.

Domácí vcelku podle očekávání vstoupili do utkání s enormním nasazením, přesto se jako první radovali hráči Vyšehradu. A to velmi brzy, již ve 3. min. totiž po faulu na Marčíka proměnil Mojdl penaltu: 0:1!

Tím byla ovšem také střelecká efektivita šemíků v tomto zápase vyčerpána. Úvaly si v dalším průběhu hry vynutily na těžkém terénu přetlačovanou, kdy míč byl mnohem častěji ve vzduchu. Nakopávaná našemu týmu, který má zažitou kombinaci po zemi, pranic nevyhovovala. Vyložené šance moc nepřicházely, pokud se už ale Středočeši do nějaké dostali, tak ji proměnili. Minutu před poločasem založili akci po své pravé straně, míč se odrazil ke Kadeřábkovi, jenž zhruba z dvaceti metrů napřáhl a vyrovnal na 1:1.

Gól „do šatny“ samozřejmě Úvaly povzbudil a ty hned po nástupu do druhé půle udeřily podruhé. Ve 48. min. po spolupráci útočníků Bozděch přihrával a znovu Kadeřábek zakončoval, když přehodil Mokrohajského: 2:1.

Za tohoto stavu bylo utkání samozřejmě stále hratelné, když už se ale Kočí dostal do gólové šance, připletl se mu nechtěně do cesty Červený, jenž krátce předtím vystřídal Mbaha. Oba naši hráči se srazili a možnost vyrovnat na 2:2 byla fuč.

Krátce nato bylo ještě hůř, v 69. min. totiž po souboji naší defenzivy s úspěšným střelcem domácích odpískal sudí Langer penaltu a sám Kadeřábek završil svůj hattrick: 3:1. Tím bylo de facto o majiteli tří bodů rozhodnuto. Ne že by Slavoj poslední čtvrtinu tohoto utkání vypustil, do gólové šance se například dostal Kavka, neděle 22. září však nebyla pro šemíky šťastným dnem. Štěstí a hlavně body pršely tentokrát Úvalům za jejich vůli po vítězství. V 84. min. těsně poté, co Kadeřábek vystřídal, dovršil triumf domácích Bozděch: 4:1.

Vyšehrad poprvé po více než 15 měsících ztratil mistrovský zápas, v němž vedl a dal první gól. Předtím se tak stalo v červnu loňského roku ve Vilémově, kde Slavoj vyhrál první poločas 1:0, nakonec ale podlehl domácím 2:3.

V nadcházejícím 8. kole náš tým hostí v neděli 29. září na Vyšehradě soupeře z Českého Brodu. Výkop je tradičně v 10.15 hod. V dopoledním termínu se budou hrát i následující mistrovská utkání, jimiž budou pražská derby na hřištích Motorletu a Aritmy. V Jinonicích se představí šemíci v sobotu 5. října a ve Vokovicích přesně o týden později.


Asistent Milan Kopřiva: „Před týdnem jsem byl nadšený z našeho kompaktního výkonu proti Lovosicím a teď přijde tohle. Dali jsme sice z první akce gól, jenomže penalta Honzy Mojdla byla v první půli naší jedinou střelou na bránu. Nechali jsme si od Úval vnutit holomajznu, kdy byl balon stále ve vzduchu, což nám vůbec nevyhovovalo. Obrovské nasazení domácích a jejich čtyřicetimetrové nakopávané balony na nás platily, na těžkém terénu jsme se nedokázali dostat do kombinace. Přizpůsobili jsme se, také jsme většinou jen nakopávali a báli se hrát fotbal. Není divu, že s tak jalovou hrou jsme měli směrem dopředu jen náznaky a u odražených míčů byli až jako druzí. Úvaly do toho šly na hranici únosnosti, řezaly nás, ale to je v pořádku, my jsme se s tím totiž měli vyrovnat a ne se schovávat a nechat soupeře hrát, co chce. Z našich hráčů tudíž nikdo nesnese přijatelné měřítko. Chceme-li hrát o postup, tak s podobným výkonem by to nešlo. Byla to hrůza, nezbývá než rychle zapomenout a nestavět si vzdušné zámky.“

Stoper Oto Houdek: „Je to pravda, hráli jsme opravdu hrozně. Kočka s Honzou Mojdlem se sice snažili něco vymyslet, byli však domácími hráčidobře  pokryti. Většinou jsme tak jen nakopávali, když důrazně hrající Úvaly nás napadaly, a tato taktika jim vycházela. A také nám skoro ze všeho daly gól. Na druhé straně se proti nám penalta rozhodně pískat neměla – Héňa šel sice skluzem do souboje s hráčem domácích, ale vůbec se ho přitom nedotknul.“

Vedoucí mužstva Úval Vladimír Bláha: „Podle mého mínění to byl dobrý fotbal, a to i ze strany Vyšehradu. Kavka sice nedal gól, ale několikrát ukázal, že je nebezpečným útočníkem. Rozdílovým faktorem, který stanovil výši skóre, však byla efektivita našeho útočníka Kadeřábka, který zužitkoval všechny své šance. A také fakt, že po velmi přísné penaltě, která byla proti nám v úvodu zápasu odpískána, se naši hráči zdravě naštvali, a začali do toho naplno šlapat. Hráli nadoraz, přitom ale čistě.“

 

SK Úvaly – Slavoj Vyšehrad 4:1 (1:1)

Branky: 44., 48. a 69. Kadeřábek (třetí z pen.), 84. Bozděch – 3. Mojdl z pen.

Rozhodčí: Langer – Brož, Šecová. ŽK: V. Marek, Kadeřábek, L. Marek – Smola, Kavka, Houdek.

Diváků: 230.


Úvaly: V. Marek – Regner (88. Křelina), Macek, L. Marek, Mišák – Matějka, Němeček (77. Szöcs), Krátký (67. Škoda), Vorlíček (86. Kokeš) – Bozděch, Kadeřábek (82. Sop). Trenér Tomáš Staněk.

Vyšehrad: Mokrohajský – Frohna, Hendrych, Houdek, Nosek – Mbah (61. Červený), Mojdl, Kočí, Smola – Kavka, Marčík. Na lavičce byli ještě připraveni Budějský, Příhoda a brankář Blažek. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Střelci „A“-týmu (divize + Pohár České pošty):

5 – Kavka (z toho 2 v poháru)

4 – Jung

3 – Marčík, Mojdl

2 – Budějský (z toho 1 v poháru), Červený, Kočí

1 – Houdek (v poháru), Frohna, Mbah

Tři branky byly vlastní soupeřů (2x Kunice v poháru a 1x Žatec v divizi B)

 

Nahrávači na góly (divize + Pohár České pošty):

8 – Kočí (z toho 2 v poháru)

5 – Frohna (1 v poháru)

2 – Červený, Mojdl

1 – Hradecký (v poháru), Jung, Marčík, Nosek, Příhoda, Turbák, Zimmermann

 

Nastříleli Vyšehradu tři a více gólů:

3:  Radim Nečas ml. (21. 10. 2007 v ČFL, Vyšehrad–Ml. Boleslav B 2:4) 

4:  Jakub Řezníček (24. 4. 2010 v ČFL, Ml. Boleslav B–Vyšehrad 4:1) 

3:  Jaroslav Diviš (23. 5. 2010 v ČFL, Liberec B–Vyšehrad 4:0) 

4:  Robert Schoř (27. 8. 2011 v divizi B, Souš–Vyšehrad 5:1)

3:  Jaromír Jindráček (25. 9. 2011 v divizi B, Jirny–Vyšehrad 3:0)

3:  Martin Dvořák (2. 6. 2012 v divizi B, Vilémov–Vyšehrad 3:2)

3:  Andrej Kerič (10. 10. 2012 v poháru, Vyšehrad–Teplice 0:7)

3:  Stanislav Ježek (13. 10. 2012 v divizi B, Litol–Vyšehrad 3:6)

3:  Václav Štípek (10. 11. 2012 v divizi B, Souš–Vyšehrad 5:1)

3:  Jan Kadeřábek (22. 9. 2013 v divizi B, Úvaly–Vyšehrad 4:1)

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...