INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

V neděli přijede Český Brod, potom už nás čekají dvě derby

„A“-muži Odčinit týden starou lekci z Úval, kde prohráli 1:4, a vybojovat na domácí půdě „povinné“ tři body. To bude naprosto jasná motivace fotbalistů Slavoje Vyšehrad během poslední zářijové neděle v dopoledním souboji s Českým Brodem. Ten je po sedmi kolech na 10. místě tabulky, spoustu bodů však poztrácel vinou čtyř remíz. Tu poslední uhrál doma s Motorletem, tým z Jinonic však vyrovnával na 1:1 až ve třetí minutě nastaveného času.

„Byl to oboustranně výborný zápas. Podali jsme asi nejlepší výkon na podzim, jen tomu chyběla posvícenská tečka v podobě tří bodů,“ uvedl vedoucí českobrodského mužstva Jan Křen. „Druhý poločas byl v naší režii. Měli jsme šance, ale branku jsme dali až v 64. minutě. Brabec vysunul do ulice Moravce, ten zatáhl míč k rohovému praporku, centrem našel nikým nehlídaného Šťastného na malém vápně a ten se hlavou nemýlil. Náš tlak potom neustával, šlo jen o to, soupeře dorazit. To se nám málem povedlo o deset minut později, kdy opět Moravec dával zpětnou přihrávku na penaltu Šťastnému, ten však místo z první míč zpracovával a ten mu odskočil. A platilo známé: nedáš – dostaneš. V závěru se hosté pokoušeli o vyrovnání a bohužel se jim to povedlo. Po trestném kopu z půlky do vápna míč ve skrumáži propadl před útočníka hostí Nádeníčka a ten se nemýlil,“ litoval Jan Křen.

Pod vedením trenéra Zdeňka Andrlíka (na snímku, trénoval před lety Vyšehrad) nastoupil Český Brod v této sestavě: Gabriel – Mlejnek, Beutel, Balík, Štefančík – Müller (66. Šusta), Krejcar, Walter (90. Marek), Husárik (50. Brabec) – Šťastný (88. Blaščok), Moravec (86. Kryštof). Nejlepším střelcem tohoto souboru je zatím se čtyřmi trefami David Šťastný.

Nastoupit a vyhrát, nic jiného neexistuje!

Náš tým se bohužel už podruhé na podzim nevyvaroval výpadku v podobě porážky rozdílem tří branek, ostatní zápasy přitom zvládl. Jak tedy vyzrát nyní na Český Brod?!

„Nastoupit a vyhrát. Nic jiného neexistuje! Tím spíš, že nás potom čekají dvě pražská derby a obě na hřištích soupeřů,“ uvedl jeden z dvojice koučů Vyšehradu Milan Kopřiva, jemuž ležela úvalská prohra a především způsob, jak k ní došlo, pořádně v žaludku. Naši hráči se na těžkém terénu nedokázali prosadit zažitou kombinační hrou, nechali si od velmi důrazně hrajícího domácího mužstva vnutit nakopávanou a ve druhé půli třikrát inkasovali.

Český Brod jsme porazili v osmi zápasech jen jednou

Pohled do historie napovídá, že s málokterým soupeřem má Vyšehrad tak nepříznivou bilanci, jako právě s Českým Brodem! Z dosavadních osmi vzájemných mistrovských zápasů jsme vyhráli jeden jediný, a sice loni v srpnu doma 2:0. Jeden zápas skončil remízou a šest jich vyhrál soupeř ze sedmitisícového středočeského města v kolínském okrese. Jeho nejzářnější éra se datuje do období let 1992 až 1998, kdy hrál šest sezon v řadě ČFL a obsadil zde postupně 7., 6., 9., 7., 6. a 16. místo. Vyšehrad měl historicky nejlepší sezonu 2007/08 s 13. místem v ČFL.

Příští sobotu hrajeme na Motorletu, potom na Aritmě

Utkání 8. kola divize B Slavoj Vyšehrad – SK Český Brod se hraje v neděli 29. září od 10.15 hod. a řídit jej bude rozhodčí Lukáš Vojtěch z Mostu, na čarách mu budou asistovat Leoš Slavíček z Hradce Králové a Petr Vít z Jičína.

Jak už bylo řečeno, budou pak následovat dvě pražská derby, v sobotu 5. října v 10.15 hod. na Motorletu a přesně o týden později rovněž v sobotu dopoledne na Aritmě.

Dorostenci hostí v sobotu dopoledne Viktorii Žižkov

Naše juniorka, která z dosavadních pěti zápasů I. A třídy vybojovala plný počet 15 bodů, bude obhajovat své vedoucí postavení v soutěži v sobotu od 16.30 h na hřišti Spartaku Kbely. Klub Tomáše Haniaka (který stále vede také druholigovou Čáslav) je osmý v tabulce.

Rovněž v sobotu, ale již od deseti hodin dopoledne, naše U19 (trenér František Mysliveček) přivítá v České lize staršího dorostu Viktorii Žižkov. Ta je po 7. kole v tabulce sedmá, zatímco Vyšehrad jedenáctý. Derby bude mít nepochybně svůj náboj a říz, přijďte proto už v sobotu dopoledne na Vyšehrad mladé šemíky povzbudit!

Mladší dorostenci hrají rovněž v sobotu dopoledne, ale na trávníku AFK Slavoj Podolí, kde přivítají protivníka z Písku. U17 (trenér Marek Kincl) vyzve své písecké vrstevníky v 10 hodin, U16 (trenér Olin Martinec) v pozápase, který začne čtvrt hodiny po poledni.

Starší žáky čeká derby s Meteorem na hřišti v ulici Štěpničná v Ďáblicích. Naše U 15 (trenér Alexandr Samuel) tam nastoupí od13 hodin, zatímco U14 (trenér Alessandro Moreni) ve 14.45 hod. B-tým U15 nastoupí k utkání pražské I. třídy v sobotu již v osm hodin ráno na hřišti SK Střešovice.

Mladší žáci v sobotu brzy ráno pro změnu cestují do Litvínova. Zápas U13 začne v 10 hodin, U12 čtvrt hodiny před polednem.

Podobně jako starší dorostenci má za soupeře Viktorii Žižkov také naše starší přípravka. utkání se hraje v sobotu od půl deváté ráno na hřišti Vítkov na Praze 3.

 

Vzájemná utkání Slavoj Vyšehrad – Český Brod

Podzim 1990 (divize C): Český Brod – Vyšehrad 3:1

Jaro 1991 (divize C): Vyšehrad – Český Brod 0:2

12. 8. 2001 (divize C): Vyšehrad – Český Brod 0:1 (0:0)

17. 3. 2002 (divize C): Český Brod – Vyšehrad 1:0 (0:0)

24. 9. 2005 (divize B): Český Brod – Vyšehrad 2:0 (0:0)

30. 4. 2006 (divize B): Vyšehrad – Český Brod 0:0

19. 8. 2012 (divize B): Vyšehrad – Český Brod 2:0 (2:0)

3. 4. 2013 (divize B): Český Brod – Vyšehrad 1:0 (1:0)

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...