INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Výhru 5:1 s Českým Brodem ozdobil Kavkův hattrick

„A“-muži – Fotbalisté Slavoje Vyšehrad vedou divizi B v polovině její podzimní části s tříbodovým náskokem. V utkání 8. kola porazili doma Český Brod 5:1, přičemž hattrickem se blýskl Tomáš Kavka a další branky připojili Michal Kočí s Davidem Červeným. Všechny branky padly po vypracovaných kombinačních akcích. Dosud druhý Motorlet, náš rival a nadcházející soupeř, prohrál v derby na Aritmě rozdílem tří branek. Na stříbrnou příčku se tak vyšplhal nováček z Louňovic, jenž díky gólu v nastaveném čase porazil 1:0 Úvaly.

Právě v Úvalech prohrál náš tým před týdnem vysoko 1:4, a tak měl co napravovat, navíc kvůli angíně chyběl autor dvou branek z předchozího domácího duelu s Lovosicemi Petr Marčík. Do soupeře se ale pustil s velkým elánem a rychlou kombinací rozebíral jeho defenzivu. Smrtící byly pro Český Brod kolmé přihrávky našich záložníků, po nichž se hlavně Kavka dostával díky své rychlosti za záda obránců.

K první takové situaci došlo v 8. min. po kolmici Mojdla, Kavka ale napoprvé poslal balon podél vzdálenější tyče do zámezí. O dvě minuty později si oba naši hráči zopakovali podobnou situaci a po střele Kavky, která byla ještě tečována českobrodským stoperem Markem, doletěl balon k přední tyči a napnul síť: 1:0!

V 16. min. našel Smola krásnou křížnou přihrávkou nabíhajícího Junga, ten byl však tísněn protihráčem a poslal balon ve skluzu jen do náruče brankáře Gabriela.

Jeho protějšek v domácí bráně Mokrohajský ve 26. min. poslal balon dlouhým výkopem hluboko do pole soupeře, stoper Beutel jej v tísni odvrátil jen k Mojdlovi, jenž nepřehlédl oba nabíhající útočníky a z jeho přihrávky opět těžil Kavka. Na oblouku před vápnem převzal míč, obešel i gólmana a zavěsil do odkryté brány: 2:0! Hosté kontrovali ve 30. min. protiútokem, na jehož konci byl Moravec. Tísněn však poslal jen slaboučkou střelu do rukou Mokrohajského.

Pět minut po změně stran to Středočeši zkoušeli dlouhým autovým vhazováním až na malé vápno, a téměř jim to vyšlo. Balon přeletěl i vysokého stopera Houdka, Šťastný jej však v pádu a ještě v otočce poslal vedle.

V 54. min. se po akci Mojdla a Smoly téměř protlačil do gólové šance Mbah, míč mu ale stihl zblokovat jeden ze zadáků soupeře. Vzápětí při akci zleva Kočí „nabil“ Mojdlovi, ten však těsně minul vzdálenější tyč.

V 55. min. Frohna ztratil balon v souboji s dotírajícím Moravcem, od něj se odrazil ke Šťastnému, jenž na zadní lajně obešel Smolu, přihrál na nabíhajícího Husárika a ten poslal balon podél Houdka po zemi přesně k tyči: 2:1.

Minutu nato ovšem Hendrych vyhrál na půlící čáře hlavičkový souboj, odražený balon Kočí ihned prodloužil na nabíhajícího Kavku, který si udělal doslova „dobrý den“ ze stopera Marka a střelou zprava z ostrého úhlu překonal vyběhnuvšího Gabriela: 3:1! Tím současně završil svůj hattrick, během působení na Vyšehradě už pátý.

V 66. min. Frohna z trestného kopu těsně minul bránu, v 79. min. ale po dalším pohotovém odkopu Mokrohajského a akci zleva Jung přihrál Kavkovi, jenž prostrčil míč Kočímu a ten z vápna poslal balon technickou střelou po zemi k tyči: 4:1!

V 82. min. rozehrál míč z hloubi obranné linie Hendrych, ve středovém kruhu jej převzal Kočí, poslal do uličky Červeného, jenž vyhrál běžecký souboj s Beutelem a prostřelil vyběhnuvšího brankáře: 5:1! Tím byl také završen účet tohoto souboje.

V nadcházejících dvou kolech náš tým čekají pražská derby na hřištích Motorletu a Aritmy. V Jinonicích se představí šemíci v sobotu 5. října v 10.15 hod. a ve Vokovicích přesně o týden později. Doma nastoupí až v neděli 20. října dopoledne, kdy přivítají na Vyšehradě Louňovice.


Asistent Milan Kopřiva: „I když tomu výsledek nenapovídá, nebylo to pro nás snadné utkání, protože jsme šli do něj po výprasku v Úvalech. Přistoupili jsme však k tomu zodpovědně a zejména první půle se mi líbila. Kluci plnili taktické pokyny, což nám umožnilo prosadit se vlastní hrou a soupeři jsme ani nedovolili vystřelit. Sam jsme mohli dát už do poločasu pět gólů, nedotáhli jsme však některé finální přihrávky do konce. Ve druhé půli se sice soupeř dostal kontaktním gólem znovu do hry, my jsme ale hned vzápětí odpověděli už třetím gólem Kavky. Je dobře, že se mu povedl hattrick, protože ho to povzbudí a bude na sobě pracovat. Za stavu 3:1 bylo utkání rozhodnuto, Český Brod se už pak nezmohl na nic. Vystřídali jsme postupně pět hráčů sestavy a přidali další dva góly, všechny po kombinačních akcích. Také v dalších dvou zápasech, jimiž budou derby na Motorletu a Aritmě, budeme hrát na vítězství.“

Autor hattricku a jedné asistence Tomáš Kavka: „Proměnil jsem tentokrát většinu svých šancí a za hattrick jsem rád. Snad jsem se už dostal z bludných výkonů a forma začne stoupat. Hlavní ale je, že ty góly pomohly k výhře celého týmu. Padaly po akcích jako přes kopírák, kolmé přihrávky od záložníků, využití rychlosti v souboji s obránci a zakončení.“ 

Autor jedné branky a dvou asistencí Michal Kočí: „Po té hrůze, co jsme předvedli v Úvalech, musíme být s výsledkem 5:1 spokojeni. Vycházely nám kolmé balony na útočníky, z čehož bylo dost samostatných nájezdů a šancí. Kombinačně nám to šlo, bylo znát, že jsme silnější na balonu. Soupeř nás většinou nestíhal bránit. Ve druhé půli dal sice po naší chybě se štěstím kontaktní gól, ale my jsme mu vzápětí hned zase odskočili, což byl velmi důležitý moment. Tím jsme zápas definitivně zlomili a v klidu jej dohráli.“

Obránce Tomáš Nosek: „Vůle odčinit porážku z Úval byla na naší hře vidět. Ve druhé půli se sice objevily pasáže, kdy jsme zase začali nakopávat balony místo důsledné kombinace po zemi, ale jinak jsme měli hru pod kontrolou. Dobře zahrál Kafe, dal tři góly, což je před derby na Motorletu jen dobře.“

Autor páté branky David Červený: „Šel jsem do náběhu a dostal výborný balon od Kočky, tak jsem soustředil na jeho zpracování a zakončení, což se povedlo. Gólmanovi to proletělo mezi nohama. Po disciplinárním trestu jsem měl pauzu, a tak jsem za tenhle gól moc rád a doufám, že to tak půjde dál.“

Zdeněk Andrlík, trenér Českého Brodu: „Jsem velmi zklamán, protože jsme to Vyšehradu svým zbabělým výkonem hrozně moc ulehčili. Dali jsme si de facto sami čtyři góly, takhle špatně jsme nehráli od doby, co jsem v Brodě. Naše problémy začaly už před zápasem, protože jsme si s sebou přivezli modré dresy, a tak jsme se potom dohadovali, v čem nastoupíme. Už to navodilo špatnou atmosféru, protože jsme se museli po rozcvičení převlékat. Na to se ale nechci vymlouvat. Spíš šlo o to, že nám vypadli ze sestavy tři hráči, a to bylo znát. Dali jsme sice ve druhé půli kontaktní gól, ale místo toho, abychom šli za vyrovnávací brankou, zkušený fotbalista Vojta Marek opakovaně chyboval a inkasovali jsme vzápětí potřetí. Je pravda, že Vyšehrad to na své umělce umí a dokáže potrestat chyby soupeře, ale pro nás zápas dopadl ostudně, o čemž si s hráči ještě promluvíme.“

 

Slavoj Vyšehrad – SK Český Brod 5:1 (2:0)

Branky: 10., 26. a 57. Kavka, 79. Kočí, 82. Červený – 55. Husárik.

Rozhodčí: Vojtěch – Slavíček, Vít. ŽK: Kavka – Beutel, Krejcar, Štefančík.

Diváků: 193.


Vyšehrad: Mokrohajský – Frohna (82. Budějský), Houdek (76. Příhoda), Hendrych, Nosek – Mbah (61. Červený), Kočí, Mojdl, Smola (69. Turbák) – Kavka, Jung (82. Doksanský). Na lavičce byl ještě připraven brankář Procházka. Trenér Jaroslav Klíma.

Český Brod: Gabriel – Kryštof, Beutel, Marek, Štefančík – Müller (62. Šusta), Krejcar, Walter (21. Husárik), Moravec (81. Blaščok), Brabec – Šťastný. Trenér Zdeněk Andrlík.


Střelci „A“-týmu (divize + Pohár České pošty):

8 – Kavka (z toho 2 v poháru)

4 – Jung

3 – Červený, Kočí, Marčík, Mojdl

2 – Budějský (z toho 1 v poháru)

1 – Houdek (v poháru), Frohna, Mbah

Tři branky byly vlastní soupeřů (2x Kunice v poháru a 1x Žatec v divizi B)

 



Nahrávači na góly (divize + Pohár České pošty):

10 – Kočí (z toho 2 v poháru)

5 – Frohna (1 v poháru)

4 – Mojdl

2 – Červený

1 – Hradecký (v poháru), Jung, Kavka, Marčík, Nosek, Příhoda, Turbák, Zimmermann

 

Divizní týmy s nejvyšším počtem výher:

8 – Havířov (divize E) 

6 – Písek, Benešov, Nová Ves pod Pleší (všichni divize A), VYŠEHRAD (divize B), Ústí nad Orlicí, Nová Paka (oba divize C), Polná, Velké Meziříčí (oba divize D)


Nejproduktivnější týmy v divizích:

26 vstřelených gólů – Písek (divize A), VYŠEHRAD (divize B)

25 – Tachov (divize A), Nová Paka (divize C)

22 – Nová Ves pod Pleší (divize A)

 

Nejlépe bránící týmy v divizích:

5 inkasovaných gólů – Benešov (divize A)

6 – Nová Ves pod Pleší (divize A), Louňovice (divize B), Dobrovice (divize C)

7 – Rokycany (divize A), Ústí nad Orlicí (divize C), Velké Meziříčí (divize D)

 

Hattricky Tomáše Kavky v dresu Vyšehradu:

1) 28. 7. 2012, 1. kolo poháru: Vyšehrad – Rokycany 5:1 (hattrick za 34 minut)

2) 30. 9. 2012, divize B: Vyšehrad – Čelákovice 6:0 (hattrick za 49 minut)

3) 27. 10. 2012, divize B: Nový Bor – Vyšehrad 1:4 (hattrick za 30 minut)

4) 15. 6. 2013, divize B: Toužim – Vyšehrad 2:5 (hattrick za 39 minut)

5) 29. 9. 2013, divize B: Vyšehrad – Český Brod 5:1 (hattrick za 47 minut)

 

Foto ze zápasu: zde

video ze zápas: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...