INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Je tu jeden z vrcholů podzimu: Vyšehrad hraje na Motorletu!

„A“-muži Hned na úvod výzva pro všechny příznivce Slavoje Vyšehrad: přijďte v sobotu dopoledne na Motorlet, čeká nás derby s nejtradičnějším rivalem a šemíci budou vaše povzbuzování opravdu potřebovat!

Podzimní sezona se přehoupla do druhé poloviny své části a náš tým, který naposledy doma vyřídil 5:1 Český Brod, vede tabulku divize B s tříbodovým náskokem před nováčkem z Louňovic. O další bod zpět je právě Motorlet, jenž před týdnem podlehl nečekaně vysoko 3:0 na Aritmě. O to víc se bude snažit prestižní souboj s Vyšehradem zvládnout podle svých představ.

Frýdek: Rozhodovat by mohly standardky

„Asi jsme si mysleli, že Aritma se porazí sama, jenomže byla běhavější a bojovnější než my, a tak naprosto zaslouženě vyhrála. Ve vlastním vápně jsme jí nechali hodně prostoru, čehož také využila. Musíme se z toho poučit a vzít naše nadcházející vystoupení hodně vážně. Čeká nás souboj s Vyšehradem, který chce stejně jako my postoupit, ale myslím, že soutěž nebude jen o dvou týmech. V sobotním utkání by mohly rozhodovat standardky a také kvalita hry uprostřed pole. Proto bude pro nás důležité pokrýt osu Vyšehradu Hendrych, Mojdl, Kočí, Kavka,“ odhadl kouč Motorletu Martin Frýdek, jedna z hráčských legend Sparty devadesátých let, 37násobný reprezentant a držitel stříbrné medaile z EURO 1996 v Anglii.

V derby na Aritmě poslal na hřiště tuto sestavu: Foferka – Machurka, Podvín, Doležal, Podzemský – Belán (75. Nedbal), Strnad (44. Novák), Bezstarosti (46. Šafránek), Tvrdý – Dobiáš (46. Pyšek), Nádeníček.

Nejlepším střelcem jinonického týmu je s pěti góly útočník Bohuslav Nádeníček, v podstatě profesionální fotbalista, jenž má za sebou zkušenosti z mnoha druholigových zápasů v dresu Sparty B, Ústí nad Labem, Sokolova a Vlašimi. Před sedmi lety si zahrál mj. za áčko Sparty v utkání Poháru UEFA proti Ajaxu Amsterdam. Dva góly Motorletu dal letos na podzim Měska, po jednom pak Belán, Doležal, Karbulka, Machurka (kapitán týmu), Strnad a Tvrdý.

Chceme se prosadit vlastní hrou, oponuje Kopřiva

„Popravdě nechceme, aby rozhodovaly standardky, protože máme v úmyslu sami diktovat vývoj a tempo hry naší zažitou kombinací, do které se zapojují všichni hráči. Tedy celoplošným fotbalem, při němž se nešetří krokem. Na to máme fotbalisty. Na druhou stranu dobře víme, že sobotní zápas bude o to těžší, že Motorlet teď prohrál na Aritmě, navíc má v kádru spoustu mladíků ze Sparty,“ uvedl jeden z dvojice vyšehradských trenérů Milan Kopřiva. „Hlavně se už musíme konečně vyvarovat výkyvů, které nás provázejí. Oba dva dosavadní výkyvy v nové sezoně, tedy proti Souši a v Úvalech, byly hrůzostrašné. Doufám proto, že to zase neskončí nakopáváním balonů a rvaním se o ně, to nám opravdu není vlastní. Těší mě, že po zranění se už dostává do tempa Mára Smola. Na Motorletu by už také mohli být plně k dispozici Lukáš Budějský a Petr Marčík. Týden po utkání na Motorletu hrajeme na Aritmě a máme-li předem hovořit o nějaké spokojenosti, tak jedině v souvislosti se ziskem šesti bodů z obou derby, ostatně jiná být ani nemůže. Nehodláme hrát na remízu, do každého zápasu jdeme s tím, že ho vyhrajeme,“ doplnil Milan Kopřiva, který pro změnu zažil vrchol své hráčské kariéry v ligové Škodě Plzeň.

Uvidíme pohledný fotbal, nebo přetlačovanou?

„Motorlet se na nás určitě dobře připraví, bude to tudíž asi hodně soubojové. Pokud se ale prosadíme vlastní hrou, měli bychom si odvézt tři body,“ přidal se Tomáš Kavka, který si zvedl sebevědomí hattrickem do českobrodské sítě. A v minulé sezoně dal Motorletu dohromady tři góly. „Čekám oboustranně útočný a kvalitní zápas. Věřím, že vyhrajeme,“ řekl další útočník David Červený.

„Můžeme to nazvat šlágrem podzimu, bude to určitě hodně vyhecované, jenomže my musíme zvládat všechny zápasy, pokud chceme postoupit – ne jenom jeden. Kombinačně bychom to měli zvládnout i na Motorletu, byť na jeho hřišti, které není zrovna ideální, to může být složité. Snad to už ale zlomíme a po jedenácti letech tam Vyšehrad vyhraje. Kvalitu na to náš současný tým má,“ věří záložník Michal Kočí.

„Je fakt, že na Motorletu moc hrát neumíme, navíc musíme počítat s tím, že se nás budou snažit řezat podobně jako Úvaly. Nezbývá než zvolit správné obutí, zabojovat a pokud zabereme na sto deset procent, uspějeme a vyhrajeme. Chceme postoupit, musíme si odpustit výkyvy typu Souš a Úvaly. Motorletem ale nic nekončí, protože hned o týden později hrajeme na Aritmě a pak nás čekají další těžké zápasy,“ připomněl obránce Tomáš Nosek.

Motorlet jsme naposledy dobyli před 11 lety

K poslednímu vzájemnému souboji došlo letos před pěti měsíci na Vyšehradě a šemíci porazili Motorlet díky dvěma gólům Tomáše Kavky 2:1. Na stadionu Motorletu jsme ale vyhráli naposledy počátkem října roku 2002, tedy přesně před jedenácti lety.

A nyní malá vsuvka pro pamětníky: šlo o zápas divize B, který se však nehrál o víkendu, ale ve středu! Pískal ho rozhodčí Janoch a domácí Motorlet se ujal deset minut před poločasem vedení gólem Stupky. V 79. min. však vyrovnal tehdejší kapitán Vyšehradu Jirka Plánička a o šest minut později vstřelil vítěznou branku šemíků Karel Kristen.

Slavoj  nastoupil v tehdejším utkání v této sestavě: Foferka – L. Toman, Samuel, Šturma, Kristen – Čihák (60. Hanka), Plánička, Vrat. Jelínek (46. Pihera) – Klíma – L. Kučera (70. Kaše), Jan Jelínek. Naši branku tehdy hájil nynější gólman Motorletu Tomáš Foferka a v poli nastoupil současný trenér a majitel Slavoje Vyšehrad Jaroslav Klíma. V jarní odvetě před 900 diváky v -březnu 2003 jsme však podlehli doma Motorletu 0:2 dvěma góly Průši, a to ještě hostující Patera pět minut před koncem zahodil penaltu. Tolik malá sonda do historie tohoto derby…

Derby řídí jablonecký arbitr Jan Krupa

Utkání 9. kola divize B Motorlet Praha – Slavoj Vyšehrad se hraje v sobotu 5. října od 10.15 hod. a řídí jej rozhodčí Jan Krupa z Jablonce nad Nisou, na čarách mu budou asistovat Petr Martínek z Jablonce nad Jizerou a Michal Mrkáček z Turnova.

Juniorka hostí v sobotu ve 14.30 h Kolovraty

Po dopoledním derby na Motorletu se lze přesunout na Vyšehrad, protože naše juniorka v sobotu přivítá v domácím prostředí ve 14.30 hod. nováčka I. A třídy Sokol Kolovraty. Půjde o souboj první se čtvrtým týmem tabulky!

Již v sobotu dopoledne, tedy souběžně s utkáním áčka na Motorletu, hraje naše U19 v Letohradu. Jde o duel sousedů v tabulce České ligy staršího dorostu: Vyšehrad je jedenáctý, Letohrad dvanáctý.

Daleká cesta za soupeři čeká také naše mladší dorostence, kteří v neděli brzy ráno naberou směr Šluknovský výběžek. Obě utkání Varnsdorf – Vyšehrad se budou hrát na trávníku v Rumburku, zápas U17 začne v 10 hodin dopoledne a utkání U16 v pravé poledne.

Ve stejnou dobu přivítají naši starší žáci soupeře z Teplic. Nedělní zápas kategorie U15 začne na hřišti Vyšehradu v 10 hodin, pozápas U14 čtvrt hodiny před polednem. Stojí jistě za zmínku, že čtrnáctiletí šemíci mají velkou možnost atakovat vedoucí příčku tabulky ve své soutěži. Naše U15 má ještě B-tým, který startuje v pražské I. třídě a tuto neděli se střetne ve 14 hodin doma se Satalicemi.

Stejně jako elitní tým Vyšehradu čeká derby s Motorletem během prvního říjnového víkendu i naše mladší žáky! Ne však v Jinonicích, ale v sobotu doma na Vyšehradě. Zápas U13 začíná v 10 hodin, zápas U12 čtvrt hodiny před polednem.

Starší přípravka se střetne už v pátek 4. října na Vyšehradě s Dolními Chabry, výkop je v půl čtvrté odpoledne.

 

Historie derby Vyšehrad – Motorlet od roku 1968

18. 5. 1968 (divize B): Motorlet – Vyšehrad 1:1

28. 9. 1974 (divize C): Motorlet – Vyšehrad 1:1

3. 5. 1975 (divize C): Vyšehrad – Motorlet 0:0

21. 11. 1981 (II. nár. liga, skup. B) Motorlet – Vyšehrad 4:1

27. 6. 1982 (II. nár. liga, skup. B) Motorlet Vyšehrad – Motorlet 0:3

26. 9. 1987 (divize C): Motorlet – Vyšehrad 3:2 (0:1)

24. 4. 1988 (divize C): Vyšehrad – Motorlet 1:1 (1:0)

8. 8. 1999 (divize A): Motorlet – Vyšehrad 2:0 (1:0)

5. 3. 2000 (divize A): Vyšehrad – Motorlet 1:2 (1:1)

2. 10. 2002 (divize B): Motorlet – Vyšehrad 1:2 (1:0)

23. 3. 2003 (divize B): Vyšehrad – Motorlet 0:2 (0:1)

12. 9. 2009 (ČFL): Motorlet – Vyšehrad 2:1 (2:1) Branky: 34. Vincenc z pen., 38. Brodský – 28. Pechar.

18. 4. 2010 (ČFL): Vyšehrad – Motorlet 2:0 (0:0) Branky: 56. Budějský, 83. T. Dubský.

Ne 23. 10. 2011 (divize B): Vyšehrad – Motorlet 3:3 (2:0) Branky: 10. Bošanský, 15. Horkavý, 58. Budějský – 76. Belan, 82. Mošna, 90. (+3) Podvín.

So 19. 5. 2012 (divize B): Motorlet – Vyšehrad 2:0 (1:0)  Branky: 21. Mošna, 48. Pyšek.

6. 10. 2012 (divize B): Motorlet – Vyšehrad 2:1 (2:0)  Branky: 44. Brodský, 45. Pyšek – 56. Kavka.

5. 5. 2013 (divize B): Vyšehrad – Motorlet 2:1 (1:0)  Branky: 25. a 72. Kavka – 59. P. Novotný.

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...