INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Dva Noskovy rohy, dva góly: šemíci vyhráli 2:1 i na Aritmě

„A“-muži Dvě pražská derby na hřištích soupeřů a dvě výhry 2:1! Týden po vítězství na Motorletu fotbalisté Vyšehradu zvládli také zápas na Aritmě za tři body. Obě naše branky padly po rohových kopech Tomáše Noska. V prvním poločase dal svůj premiérový gól za Vyšehrad Marek Smola a deset minut před koncem si dal domácí zadák Vladimír Weiss hlavou vlastence, který rozhodl o osudu utkání.

Šemíci si tak po deseti kolech upevnili své vedení v tabulce, když v první třetině letošního ročníku vybojovali 24 bodů. Mezi všemi osmdesáti divizními celky jich v této fázi sezony nastřádal víc jen benešovský lídr skupiny A (26 bodů), s celkově třiceti nastřílenými góly však kraluje všem divizím právě Vyšehrad.

K vokovickému utkání přitom nemohl nastoupit nejlepší střelec týmu Kavka, který se zranil před týdnem při derby na Motorletu. Po nemoci chyběl stále ještě Marčík, který ale hrál odpoledne v utkání našeho B-týmu v Dolních Chabrech.

Vyšehrad si od začátku utkání vytvořil územní převahu, nejprve Frohnova dálková střela minula cíl a po dvaceti minutách hry se prodral do šance Kočí, jeho střelu na vápně však stihl zblokovat stoper Ármai. Ve 27. min. po centru Smoly zleva zblízka hlavičkoval pod břevno Mbah, brankář Krayzel (posila Aritmy z Loko Vltavín) balon reflexivně vytěsnil do zámezí.

Ve 32. min. přišel další průnik Kočího, Krayzel ale znovu výtečně zasáhl a vyrazil míč na roh. Ten šel kopat Nosek a poslal střílený balon před bránu, kde se nejlépe zorientoval Smola, vyhrál hlavičkový souboj se štítovým záložníkem domácích Pivrncem a dal svůj první gól v dresu Vyšehradu: 0:1! Minutu nato se po trestném kopu kapitána Aritmy Hrabáka dostal k hlavičce Polanský, ale netrefil.

Hned po změně stran zkoušel přelobovat Mokrohajského domácí útočník Rybka, minul však jeho bránu. O pět minut později na druhé straně se postavil k exekuci přímého kopu Budějský, ani on netrefil. V 59. min. po trestném kopu Noska domácí zadáci odvrátili míč do zámezí a po rohu Budějský střelou z úhlu těsně minul vzdálenější tyč.

Po hodině hry Hrabák poslal z trestného kopu balon do ohně před bránou Vyšehradu, kde propadl až k zadní tyči, Mokrohajský jej však spolehlivě zneškodnil. Jenomže o pár chvil později v 62. min. přišlo zaváhání ve středu pole s fatálním vyústěním pro hostující mužstvo. Budějský poslal balon uprostřed hřiště Kočímu, ten ale v tu chvíli přihrávku nejspíš nečekal, balon tak získali domácí a útočník Rybka šel do brejku. Obešel Houdka, který byl v tu chvíli v protipohybu, udělal kličku, zatáhl balon podél gólmana Mokrohajského a poslal balon z úhlu do odkryté brány: 1:1. Skluzem se jej sice ještě snažil vypíchnout Hendrych, ale chyběl mu jeden krok. Jeho zákrok přišel o zlomek vteřiny později, než aby uhasil požár v podobě vyrovnávací branky.

Již o dvě minuty později měli šemíci výbornou možnost opět získat vedení, Budějského trestný kop proletěl vápnem, na zadní tyči ale dobíhající Houdek nestihl zasáhnout balon a minul jej.

Dvacet minut před koncem přišel na hřiště útočník Červený, a Kočí se tak stáhl na pravou stranu středové formace. Slavoj „přitlačil na pilu“ ve snaze rozhodnout derby ve svůj prospěch a v 80. min. mohl přidat svůj druhý gól Smola z obdobné situace jako předtím v první půli. Po Noskově rohu zprava však uvnitř vápna hlavou nezasáhl míč, jak by chtěl a vyložená gólová šance byla fuč. Zanedlouho přišel trestný kop Budějského zleva a tím, kdo promáchl v „ložence“ hlavou, byl pro změnu Mojdl.

V 81. min. Nosek poslal z rohového kopu ostrý centr před bránu Aritmy a balon na malém vápně zasáhl domácí zadák Weiss natolik nešťastně, že jej poslal do vlastní brány: 1:2!

O tři minuty později kopala Aritma jediný roh za celý zápas a mohla z něj vytěžit vyrovnávací gól. Balon letěl na zadní tyč, kde jej ale dobíhající hráč v bílém dresu minul. Kromě tohoto momentu měl Vyšehrad zbytek utkání pod kontrolou, a dotáhl tak zápas k třetímu vítězství za sebou.

V nadcházejícím 11. kole náš tým přivítá doma v neděli 20. října dopoledne Slavii Louňovice – ambiciózního nováčka soutěže, který se rovněž pohybuje v popředí tabulky. Půjde o první vzájemný zápas, obě mužstva na sebe dosud nenarazila.

 

Asistent Milan Kopřiva: „Těžký zápas, ale zasloužené vítězství. Podali jsme velmi dobrý výkon, a to v obou poločasech. Jediné zaváhání nás stálo vyrovnávací branku, po individuální chybě při rozehrávce, to se nesmí stávat. Trvalo nám pak asi deset minut, než jsme se z toho oklepali. V této fázi domácím narostla křídla, vycítili šanci zvrátit utkání ve svůj prospěch, ale my jsme se brzy znovu dostali do hry a především k zakončení, a to hlavně po standardkách. Mára Smola měl gól na hlavě, pak to asi dvakrát lízalo tyče. Po rohu jsme nakonec dali vítězný gól. Po taktické stránce jsme utkání zvládli jako už dlouho ne. Navíc kluci bojovali. Excelentně zahrál Lukáš Budějský, dále Honza Mojdl a vzadu míra Hendrych s Fronkou a také Tomáš Nosek. Celá defenziva podala zodpovědný výkon, a tak mohu říct, že jsem spokojen. Aritma nám kladla statečný odpor, bylo to ale i tím, že bránila v devíti lidech a čekala na brejky. Na vlhkém terénu spoléhala na naši chybu, a tu jsme také bohužel udělali. Naštěstí jen jednu, takže mohu hodnotit náš výkon jako velmi dobrý. Hrálo se nám lépe než na Motorletu, protože na Aritmě je nesrovnatelně lepší hřiště a celkově i prostředí. Šest bodů ze dvou derby na hřištích soupeřů, to je výborné, za týden nás ale čeká další těžký soupeř v podobě Louňovic.“

Stoper a kapitán týmu Miroslav Hendrych: „Byl to úplně jiný zápas než před týdnem na Motorletu, kde měli domácí proti nám spoustu šancí. Jiné bylo i to, že na Motorletu jsme dali dva góly vypracovaných situacích, zatímco tady ze standardek. Škoda té blbé chyby po hodině hry, kterou jsme si utkání zbytečně zdramatizovali. Nakonec se k nám přiklonilo štěstí, když si dala Aritma vlastní gól. Další rozdíl mezi oběma derby byl v tom, že zatímco na Motorletu to před naší bránou smrdělo až do konce, tady jsme dohrávali zápas v naší režii. Jsem rád, že to takhle dopadlo, protože pokud bychom tady nechali nějaké body, docela bychom si pak drbali hlavy.“

Autor první branky Marek Smola: „Vycházely nám dnes standardky, nejlépe od chvíle, co jsem na Vyšehradě. Jak Nosy, tak i Bouda to kopali výborně z obou stran. Měl jsem na hlavě ještě jeden gól, to bylo ve druhé půli za stavu 1:1, ale přestože jsem tam byl v té chvíli úplně sám, bohužel jsem centr promáchnul. Škoda, to byla tutovka, ale hlavní je, že jsme nakonec vyhráli. Aritma prokázala, že nemá špatné mužstvo, kousala a bojovala, ale my jsme nakonec prokázali velkou vůli po vítězství. Nosy kopal rohy tak dobře, že domácí měli velké problémy je odvracet a pokud je navíc mokrý terén a balon, snadno to pak sklouzne po hlavě. A přesně to se také stalo obránci Aritmy Weissovi. Vím, o čem mluvím, sám jsem si dal podobného vlastence v lize. Před týdnem nás Motorlet roztočil jako na kolotoči, tady jsme ale podali viditelně lepší výkon. Teď to ještě potvrdit doma.“

Autor gólových centrů Tomáš Nosek: „Oba naše góly padly po mých střílených rozích. Kopal jsem to takhle úmyslně, protože mi připadlo, že domácí jsou hodně nebezpeční sami sobě. A to se hlavně při druhém gólu potvrdilo. První jejich hráč, co vyskakoval, si srazil balon do vlastní brány. Mohli jsme dát ze standardek víc gólů, byly tam i náznaky ze hry. Nejdůležitější ale je fakt, že jsme tu urvali tři body. Aritma nakopávala dlouhé balony do našeho vápna, kde se snažili dva vysocí hráči o zakončení. To nám místy dělalo problémy.“

Pravý bek Jakub Frohna: „V první půli jsme byli jasně lepší a Radimovi musela být v bráně zima. To nás asi docela uklidnilo, a tak jsme zahájili druhou půli trochu volněji, a to nás vytrestalo. Domácí proměnili jedinou šanci, jinak hrozili jen nakopávanými balony. Bojovností a dobrým výkonem jsme to ještě zvrátili, i když také se štěstím. Dali jsme dva góly ze standardek, to pro nás není obvyklé. Zaslouženě jsme vyhráli, protože soupeř nás nepřekvapil a nepřehrál. Pokud by hrál Tomáš Kavka, který svou rychlostí platí na obránce soupeře, vyhráli bychom tu víc.“

Trenér Aritmy Tomáš Kubr: „Vyšehrad předvedeným výkonem prokázal, že je v čele tabulky oprávněně. Hlavně v první půli nás přehrával, a to zejména v kombinaci. My jsme v první půli strašně kazili, dělali jsme i nevynucené chyby a inkasovali jsme gól hlavou z vápna od nejmenšího hráče na hřišti. Ve druhé půli jsme už byli důraznější, zlepšili jsme se v osobních soubojích, využili nepřesné rozehrávky Vyšehradu a Rybka vyrovnal. Po sérii tří rohů soupeře jsme však inkasovali rozhodují branku. Nešťastný vlastní gól, nechtěně trefený balon tak, že hráč soupeře by to neprovedl lépe. Chyběli nám čtyři důležití hráči Birhanzl, Rožánek, Michálek a Prošek, to bylo znát. Celkově vzato byl Vyšehrad fotbalovější, nám možná chybělo trochu víc štěstí.“


Aritma Praha – Slavoj Vyšehrad 1:2 (0:1)

Branky: 62. Rybka – 33. Smola, 81. vlastní Weiss.

Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 6:8. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 0:3.

Rozhodčí: Hocek – Vnuk, Šulcová. ŽK: Hrabák, Ambrus (oba Aritma).

Diváků: 120.


Aritma: Krayzel – Vyjdák, Ármai, Ambrus, Weiss (87. Obusanya) – Pivrnec – I. Pánek (77. Hrazdíra), Štumpf, Hrabák, Polanský (54. Bulíček) – Rybka. Trenér Tomáš Kubr.

Vyšehrad: Mokrohajský – Frohna, Houdek, Hendrych, Smola (87. Turbák) – Mbah (70. Červený), Budějský, Mojdl, Nosek – Kočí, Jung. Na lavičce byli ještě připraveni Příhoda, Doksanský a brankář Procházka. Trenér Jaroslav Klíma.

 

Střelci „A“-týmu (divize + Pohár České pošty):

9 – Kavka (z toho 2 v poháru)

5 – Mojdl

4 – Jung

3 – Červený, Kočí, Marčík

2 – Budějský (z toho 1 v poháru)

1 – Houdek (v poháru), Frohna, Smola

Tři branky byly vlastní soupeřů (2x Kunice v poháru a 1x Žatec v divizi B)


Nahrávači na góly (divize + Pohár České pošty):

10 – Kočí (z toho 2 v poháru)

5 – Frohna (1 v poháru)

4 – Mojdl

3 – Nosek

2 – Červený, Jung

1 – Hradecký (v poháru), Kavka, Marčík, Mbah, Příhoda, Smola, Turbák, Zimmermann


Vyšehrad po deseti kolech v divizi B

sezona 2010/11: 17 bodů (5 výher – 2 remízy – 3 prohry)

sezona 2011/12: 15 bodů (5 výher – 0 remíz – 5 proher)

sezona 2012/13: 22 bodů (7 výher – 1 remíza – 2 prohry)

sezona 2013/14: 24 bodů (8 výher – 0 remíz – 2 prohry)

Vyšehrad v pražských derby (po sestupu z ČFL)

8. 8. 2010 (divize B): Meteor – Vyšehrad 0:1

15. 8. 2010 (divize B): Admira – Vyšehrad 5:0

31. 10. 2010 (divize B): Vyšehrad – Přední Kopanina 2:1

13. 3. 2011 (divize B): Vyšehrad – Meteor 2:2

20. 3. 2011 (divize B): Vyšehrad – Admira 1:1

4. 6. 2011 (divize B): Přední Kopanina – Vyšehrad 1:2

21. 8. 2011 (divize B): Vyšehrad – Přední Kopanina 3:0

11. 9. 2011 (divize B): Meteor – Vyšehrad 2:3

23. 10. 2011 (divize B): Vyšehrad – Motorlet 3:3

17. 3. 2012 (divize B): Přední Kopanina - Vyšehrad 0:1

8. 4. 2012 (divize B): Vyšehrad – Meteor 2:1

19. 5. 2012 (divize B): Motorlet – Vyšehrad 2:0

9. 9. 2012 (divize B): Meteor – Vyšehrad 1:0

6. 10. 2012 (divize B): Motorlet – Vyšehrad 2:1

7. 4. 2013 (divize B): Vyšehrad – Meteor 1:2

5. 5. 2013 (divize B): Vyšehrad – Motorlet 2:1

5. 10. 2013 (divize B): Motorlet – Vyšehrad 1:2

12. 10. 2013 (divize B): Aritma – Vyšehrad 1:2

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...