INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Po sobotní slávě s Nedvědem přijede v neděli tým Louňovic

„A“-muži – Jeden náročnější zápas než druhý hrají v říjnu fotbalisté Vyšehradu. Po vítězstvích v pražských derby na Motorletu i na Aritmě je tady další výzva: úspěšný nováček Slavia Louňovice! Souboj prvního se třetím týmem tabulky se uskuteční v neděli dopoledne na Vyšehradě a soutěž tím vstoupí do poslední třetiny své podzimní části.

Šemíci ji zatím mají skvěle rozehranou, a to i přes dvě selhání, proti Souší a v Úvalech. Po deseti kolech první místo s náskokem pěti bodů před dvojicí nejbližších pronásledovatelů Souš – Louňovice. O další bod zpět je čtvrtý Nový Bor a na pátý Motorlet máme už dokonce devítibodový náskok. Teď už jde „pouze“ o to, udržet nasazenou laťku.

Od Vyšehradu převzali roli vlašimské farmy

„Aby měla naše vítězství v obou derby na Motorletu a na Aritmě svoji váhu, musíme je teď potvrdit v utkání s Louňovicemi a porazit také je. Je to mužstvo s kvalitními fotbalisty a navíc je farmou Vlašimi, kterou jsme byli v minulé sezoně právě my. Chceme-li však hrát o postup, musíme znovu podat co nejlepší výkon,“ uvedl jeden z dvojice trenérů Vyšehradu Milan Kopřiva.

„Čeká nás zajímavý zápas se zajímavým soupeřem. Neznáme je, o to lépe se ale musíme připravit a zkoncentrovat, abychom potvrdili body z Motorletu a Aritmy,“ přidal se levý obránce či záložník Tomáš Nosek. Právě on byl strůjcem vítězství před týdnem na trávníku vokovické Aritmy, po jeho dvou rohových kopech totiž padly oba góly Vyšehradu. První dal Smola, druhý byl vlastní.

„Výsledky Louňovic hovoří o tom, že umějí hrát fotbal,“ složil soupeři kompliment kapitán Vyšehradu Miroslav Hendrych.

Za Louňovice si zahrál i Štajner

Co víme o Louňovicích? Jedná se o obec s pouhou tisícovkou obyvatel, která leží nedaleko za Prahou na cestě do Kolína a Kutné Hory. Klub byl založen v roce 1927, začal v nejnižší IV. třídě a nejvyšší soutěž, kterou hrál, zůstala nadlouho I. B třída. Až po roce 1989 nastal průlom v podobě postupu do I. A třídy, kdy také přišli někteří známí fotbalisté: Tomáš Kříž, Aleš Bažant a v sezoně 1996/97 si zde zahrál dokonce Jiří Štajner a nastřílel 22 branek. Potom červenobílí zase sestoupili a I. A třídu si znovu zahráli 2010/11. Vyhráli ji a postoupili vůbec poprvé do Středočeského krajského přeboru, kde v roli nováčka obsadili v sezoně 2011/12 deváté místo.

Do divize nasměroval Slavii Jirka Hruška

Na konci loňského ročníku, tj. letos v červnu, se už Louňovice radovaly z prvenství s náskokem tří bodů na druhé Ovčáry. Zajistily si tím historický postup do divize – pod taktovkou bývalého hráče a později úspěšného kouče šemíků Jiřího Hrušky! Z Vyšehradu si přivedl do Louňovic hráče Lukáše Korduleho a Jaroslava Kroha, na sklonku úspěšné sezony ale odešel do Štěchovic a mužstvo v létě převzal jiný pražský kouč Karel Jeřábek. Ten své trenérské kvality prokázal už předtím v Horních Měcholupech, na Meteoru, Admiře a naposledy v Unionu Vršovice, který přivedl letos na jaře k senzačnímu prvenství v pražském přeboru.

Zatímco Vyšehrad, kromě svého suverénního postavení na čele tabulky, se může pochlubit mj. tím, že s třiceti nastřílenými góly je momentálně nejproduktivnější ze všech osmdesáti divizních mužstev, Louňovice pro změnu vévodí v jiných dvou ukazatelích. Jako jediné v divizi B utrpěly pouhou jednu porážku, a sice 8. září v Neratovicích. Kromě toho mají nejpevnější defenzivu s pouhými osmi inkasovanými góly.

Co hráč, to zajímavý fotbalový příběh

V mužstvu, kde zůstali z loňské přeborové sezony jen čtyři (!) borci, je řada zajímavých fotbalistů: záložník Jan Knobloch má zkušenosti z mládežnických reprezentací a odehrál spoustu zápasů v ČFL, naposledy v České Lípě. Brankář Michal Janocsko a obránci Štěpán Böhm s Ondřejem Kolískem dříve působili v Horních Měcholupech. Další zadáci Patrik Císař a Jan Sirový kopali divizi za béčko Bohemians 1905, zatímco třetí exklokan Jiří Ptáček odehrál v zelenobílém dresu vršovického týmu dokonce 9 prvoligových zápasů. Oporami přeborového FSC Libuš bývali stoper František Brabec a také středopolař Martin Medek, který si zahrál rovněž ČFL za Roudnici a nyní je kapitánem louňovických slávistů. Z Unionu Vršovice si přivedl trenér Jeřábek vynikajícího záložníka Michala Uhlíře. Jiní dva halvové prošli velkokluby, Jan Šmidrkal Spartou (hrál také za Ovčáry) a Jakub Hejret Slavií.

V útoku pak řádí zejména bývalý hráč druholigového Mostu Martin Vodička, který dal na podzim už osm branek. Dalším forvardem je Petr Nykl, král střelců pražského přeboru z předloňské sezony s famózním počtem 33 gólů! Nastřílel je v dresu Čechie Uhříněves, odkud přišel i další útočník Jakub Běhounek. Louňovice jsou velmi silným protivníkem, a to je tu ještě možnost vlašimských posil.

Naposledy remizovali 2:2 s Motorletem

V posledním kole Louňovice hrály doma s Motorletem a v poločase vedly 2:0 brankami vlašimského Jíchy a Brabce. Po změně stran dal ale dva góly nejlepší střelec Motorletu Nádeníček, a tak zápas skončil remízou 2:2. Domácí nastoupili v tomto utkání v sestavě: Janocsko – Kolísek, Ptáček, Brabec, Sirový – Borkovec (54. Šmidrkal), Medek, Uhlíř (75. Hejret), Knobloch – Vodička, Jícha.

„V první půli jsme byli jasně lepší, ve druhé pak Motorlet třikrát vystřelil, a dal nám z toho dva góly. Měl zkrátka štěstí, které mu pro změnu chybělo týden předtím proti Vyšehradu. My jsme zahodili pět jasných šancí, navíc nám dva góly neuznali pro ofsajd,“ litoval trenér Louňovic Karel Jeřábek. „Na Vyšehrad jedeme sice s pokorou, chtěli bychom však domácí potrápit. My nemáme shodný cíl, tedy postup do ČFL. Původně nám šlo o to, dosáhnout na záchranu, teď jsme náš cíl povýšili na umístění v první pětce. V neděli nás ale čeká zkušený, kompaktní a dobře poskládaný tým, který je už nějaký čas spolu: osa Hendrych – Mojdl – Kočí – Kavka, to je kvalita a zároveň zkušenost. A k tomu umělka, která dává Vyšehradu třicet procent navrch. V předchozí sezoně mu postup jen těsně utekl, teď jde za ním od začátku sezony.“

Utkání 11. kola divize B Slavoj Vyšehrad – Slavia Louňovice se hraje v neděli 20. října od 10.15 hod. a řídí jej rozhodčí Zbyněk Novotný z Hradce Králové. Na čarách mu budou asistovat Michal Novák z Nové Paky a Matěj Vlček z Prahy.

Juniorka hraje pozápas s Čechií Dubeč

Přibližně hodinu po skončení utkání Vyšehrad – Louňovice vyběhnou na hrací plochu: naše juniorka a její soupeř z Dubče. Jde o utkání 9. kola I. A třídy s výkopem ve 13.15 hod. Rezerva Vyšehradu je v tabulce třetí a bude obhajovat svoji dosavadní neporazitelnost, Dubeč figuruje na 6. místě.

O den dříve v sobotu k nám zavítá Pavel Nedvěd

Jak jsme již avizovali, v sobotu se koná na Vyšehradě od 10 do 16 hodin tzv. Final Camp akce s názvem Hledá se motor týmu pro nadějné hráče od 15 do 18 let. Zúčastní se jí mj. v roli porotce i fotbalová megastar Pavel Nedvěd.

Z  důvodu konání této akce na Vyšehradě odpadá dopolední mistrovský zápas staršího dorostu s Náchodem, byl odložen na středu 30. října. Mladší dorostenci U 17 a U 16 hrají v sobotu v Ústí nad Labem.

Starší žáci se střetnou v neděli v dvojzápase s Motorletem. Utkání týmů U 14 začíná v půl páté odpoledne, tedy po utkání juniorky s Dubčí. Souboj o rok starší kategorie U 15 Vyšehrad – Motorlet bude rozehrán až v 18.15 hod.


Podzimní zápasy Louňovic v divizi B:

10. 8. Kladno – Louňovice 2:2 (branky: Nykl 2)

18. 8. Louňovice – Žatec 5:0 (branky: Vodička 3, Sirový z pen., Běhounek)

24. 8. Souš - Louňovice 1:1 (branka: Sirový)

1. 9. Louňovice – Brozany 0:0

8. 9. Neratovice – Louňovice 2:0

15. 9. Louňovice - LoKo Chomutov 4:0 (branky: Vodička, Uhlíř, Ujec, Čelustka)

22. 9. Lovosice - Louňovice 1:3 (branky: Vodička 2, Sirový z pen.)

29. 9. Louňovice - Úvaly 1:0 (branka: Vodička)

5. 10. Český Brod - Louňovice 0:2 (branky: Vodička, Šmidrkal)

13.10. Louňovice - Motorlet 2:2 (branky: Jícha, Brabec)


Střelci Louňovic: 8 – Vodička, 3 – Sirový, 2 – Nykl, 1 – Běhounek, Brabec, Čelustka, Jícha, Šmidrkal, Uhlíř, Ujec.

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...