INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Jen vítězství v Novém Boru může odčinit poslední selhání

„A“-muži – Ještě čtyři kola zbývají do konce podzimní části divize B, ve hře je tudíž pro každého stále 12 bodů. Úkolem našeho mužstva je tuhle nabídku pokud možno maximálně využít, a uhájit tak vedení v tabulce. A nebo ještě lépe – znovu zvětšit dosavadní dvoubodový náskok před nováčkem z Louňovic. Právě s tímto mužstvem fotbalisté Slavoje Vyšehrad před týdnem prohráli doma 0:3. Během poslední říjnové soboty hrajeme na půdě čtvrtého týmu tabulky, kterým je FC Nový Bor, farma druholigového Varnsdorfu. Louňovice cestují opět do Prahy, tentokrát ale na Aritmu.

Zklidnit i zpřesnit hru a vrátit se na vítěznou vlnu

„Louňovice se na nás téměř dotáhly, ale nedá se nic dělat, nemůžeme počítat s tím, že soupeře pokaždé zválcujeme. Do Nového Boru však jedeme pro tři body, i když nadcházející soupeř na tom letos není vůbec špatně,“ uvedl jeden z dvojice trenérů našeho mužstva Milan Kopřiva. Společně s Jaroslavem Klímou povedou tým do dalšího šlágru kola, vždyť půjde o souboj čtvrtého s prvním týmem tabulky.

A názory hráčů?

„Nezbývá než odčinit, co jsme doma před týdnem podělali. Ale je jasné, že Nový Bor nebude snadný soupeř,“ přidal se kapitán šemíků Miroslav Hendrych.

„Musíme se zklidnit a také zpřesnit hru, abychom dohnali ztrátu z posledního domácího utkání. Prostě to teď odnese Nový Bor! Věřím, že se vrátíme na předchozí vítěznou vlnu,“ pravil optimisticky brankář Radim Mokrohajský.

„Tabulku stále vedeme a na rozměrově větším hřišti v Novém Boru bychom se mohli vlastní hrou prosadit vyhrát,“ přidal se Jan Mojdl.

„Prohra s Louňovicemi zatím o ničem nerozhodla. Musíme prostě makat dál a uhájit první flek. Pravdou je, že v Novém Boru budeme pod tlakem možné ztráty vedení v tabulce, pokud ale předvedeme svoji hru, tak tam podobně jako loni vyhrajeme,“ vzpomněl Lukáš Budějský.

Loni jsme dobyli Nový Bor díky hattricku Kavky

Apropos loni… V říjnu roku 2012 jsme vyhráli v Novém Boru 4:1, a to především zásluhou hattricku Tomáše Kavky. Zatímco ovšem v současnosti panuje téměř letní počasí a lidé chodí venku nalehko oblečeni, loni 28. října byly ve městě sklářů arktické podmínky. Zápas se hrál za stálého sněžení a navíc v ostrém ledovém vichru.

Jarní odveta koncem letošního května na Vyšehradě se hrála pro změnu v hustém lijáku a štěstí nám moc nepršelo – remíza 1:1 de facto znamenala rozhodující ztrátu v bodových dostizích na dálku se Štěchovicemi. A v konečném důsledku jsme přišli o postup mimo pořadí do ČFL, kam proklouzly právě Štěchovice. Nutno ale dodat, že Nový Bor podal v tomto utkání výborný výkon, zejména brankář Blummentritt se překonával. V konečné tabulce pak byli „skláři“ desátí.

Mačetový útok znovu na pořadu dne

Dvanáctitisícové město na Českolipsku v těchto dnech spíš než fotbal interesuje a diskutuje čtvrteční soudní verdikt. Aktéři mačetového útoku ze srpna roku 2011 v jednom z novoborských barů totiž „vyfasovali“ od odvolacího Vrchního soudu v Praze vyšší tresty než původně: nejvyšším z nich je 17,5 roku v káznici s nejpřísnější ostrahou.

Co se týče sportu obecně, v Novém Boru je vynikající šachový oddíl, který hraje extraligu a v jeho barvách startuje i nejlepší český šachista David Navara. V sobotu odpoledne se ale upře pozornost zpátky k fotbalu a utkání s Vyšehradem.

Kolik budou mít domácí posil z Varnsdorfu?

Nepočítaje pohárový duel s druholigovým Varnsdorfem, který skončil 0:3, odehráli Novoborští na podzim doma pět utkání: porazili v nich Souš, Neratovice a Český Brod, remizovali s Kladnem a vybouchli jen proti Lovosicím, jimž podlehli vysoko 2:6. Doma tedy získal tým hrající v zelených dresech 10 bodů a venku 8 bodů. Naposledy ale prohrál na Motorletu 1:2.

Po prohraném prvním poločase vyrovnal v Jinonicích šest minut po změně stran Lebruška na 1:1, nerozhodný stav ale udrželi Severočeši jen minutu. Pyšek dal druhý gól Motorletu a ten proto vyhrál 2:1. V posledním minutě navíc přišli hosté o vyloučeného Demkeho.

Tým Nového Boru nastoupil pod vedením trenéera Františka Kubáně v této sestavě: Blumentritt – Broschinský, Kaňkovský, Demke, Štálík – Kubeš, Lorenc (66. Hauer), Třešňák, Mpong – Lebruška, Červeňák (64. Dostál). Z nich hrálo i před pěti měsíci na Vyšehradě pět borců, jmenovitě Blumentritt, Demke, Kaňkovský, Lebruška a Kubeš. Otázkou však je, kolik nastoupí posil z kádru Varnsdorfu, například proti Brozanům jich bylo hned devět!

„Nový Bor u nás vůbec nehrál špatně, strachovali jsme se o tři body až do konce. Jsem rád, že jsme udrželi výhru 2:1,“ uvedl trenér Motorletu Martin Frýdek. Nejlepšími střelci Nového Boru jsou Lebruška s Třešnákem, oba dali po čtyřech gólech.

Utkání 12. kola divize B Nový Bor – Slavoj Vyšehrad se hraje v sobotu 26. října od 14.30 hod. a řídí jej rozhodčí Lukáš Machýček, na čarách mu budou asistovat Milan Matějček (oba z Mělníku) a Michal Mrkáček z Turnova. Historicky vzato, v Novém Boru se nám docela daří, odehráli jsme tam od roku 1982 již devět divizních zápasů a v nich čtyřikrát vyhráli, třikrát remizovali a dvakrát prohráli

U 19 v neděli na Meteoru, juniorka až v pondělí

Naše juniorka hraje až v pondělí ve 14.30 hod. v Újezdu nad Lesy, který je desátý v tabulce I. A třídy. Na východním cípu metropole bude rezerva Vyšehradu obhajovat svoji dosavadní neporazitelnost v této sezoně.

Tým U 19 čeká v České lize staršího dorostu nedělní dopolední pražské derby na Meteoru, hraje se od 10.15 na hřišti Štěpničná v Ďáblicích. Ve středu 30. října přivítá na Vyšehradě hodinu po poledni v dohrávaném utkání celek Náchoda.

Oba týmy mladšího dorostu jedou v sobotu do Karlových Varů. Zápas sedmnáctek začíná ve 12.45, utkání šestnáctek ve 14.40 h.

Starší žáci hrají v sobotu na Kladně, U 15 od deseti hodin dopoledne a U 14 rozehrají své utkání čtvrt hodiny před polednem. Mladší žáky čeká – stejně jako starší dorostence – také derby na Meteoru, ale už o den dříve, tj. v sobotu. U 13 hrají v 10.15 hod., U 12 v pravé poledne.

Starší přípravka hraje v sobotu v 9.30 h ráno naVyšehradě s Řepy.

 

Vzájemné divizní zápasy Vyšehrad – Nový Bor:

Podzim 1982: Vyšehrad – Nový Bor 1:0

Jaro 1983: Nový Bor – Vyšehrad 2:1

Podzim 1983: Vyšehrad – Nový Bor 0:1

Jaro 1984: Nový Bor – Vyšehrad 1:2

Podzim 1984: Nový Bor – Vyšehrad 0:2

Jaro 1985: Vyšehrad – Nový Bor 0:0

Podzim 1988: Vyšehrad – Nový Bor 4:3

Jaro 1989: Nový Bor – Vyšehrad 0:0

Podzim 1989: Vyšehrad – Nový Bor 3:1

Jaro 1990: Nový Bor – Vyšehrad 1:4

Podzim 2003: Nový Bor – Vyšehrad 0:0

Jaro 2004: Vyšehrad – Nový Bor 0:2

Podzim 2004: Nový Bor – Vyšehrad 2:1

Jaro 2005: Vyšehrad – Nový Bor 1:0

Podzim 2005: Vyšehrad – Nový Bor 2:2

Jaro 2006: Nový Bor – Vyšehrad 1:1

Podzim 2012: Nový Bor – Vyšehrad 1:4

Jaro 2013: Vyšehrad – Nový Bor 1:1

Vzájemná bilance Vyšehrad – Nový Bor:

18 zápasů, 8 výher – 6 remíz – 4 prohry, skóre 27:18

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...