INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

První úkol v měsíci listopadu: splnit proti Litoli roli favorita

„A“-muži Nic nepodcenit, soustředit se na vlastní výkon a jubilejním desátým podzimním vítězstvím uhájit postavení v čele tabulky divize B. To je jasný úkol a cíl fotbalistů Slavoje Vyšehrad, s nímž nastoupí během první listopadové neděle proti týmu Litole.

Šemíci půjdou do tohoto měření sil v roli favorita, a to hlavně ze dvou důvodů: utká se první s desátým celkem tabulky, navíc pro Vyšehrad hovoří bilance dosavadních čtyř vzájemných zápasů: čtyři výhry a z nich celkové skóre 20:6.

Sršni naposledy obrali o body Motorlet

Litolští „sršni“ však před týdnem dokázali obrat o body Motorlet, remizovali s ním doma 1:1. A to ještě favorizovaným hostům z Jinonic zachraňoval bod Nádeníček pět minut před koncem utkání!

„Hosté přijeli jako farma Sparty se silnou lavičkou. Na začátku měli hosté dvě šance, pak jsme se začali prosazovat i my a před poločasem šli do vedení gólem Herzána. V závěru zápasu nám už ale docházely síly, Motorlet si vytvořil tlak a my jsme vedení neudrželi. Pro nás je to ztráta, ale podali jsme dobrý výkon, kluci zaslouží pochvalu. Remíza je asi zasloužená,“ řekl po utkání litolský kormidelník Pavel Jareš.

Na Vyšehradě se představí i Jindráček

Domácí nastoupili proti Motorletu v této sestavě: Rathouský – Koch, Petrouš, Ježek, Urban – Zikmund, Jindráček (75. Davídek), Ezeala, Korejza – Herzán, Cáska. Z ní je patrné, že „sršni“ mají ve svém středu už dva exligové harcovníky, vedle stopera Adama Petrouše i střední ofenzivní záložník Jaromír Jindráček, který přišel nedávno hostovat z Jiren – tak jako už dlouho před ním Nigerijci Eze Lemchi a Eric Ezeala Chimezie. Nejlepšími střelci jsou však letos na podzim kapitán týmu Stanislav Ježek (6 branek, na snímku) a Roman Herzán (5). Na oba tyto útočníky si musí dát obrana Slavoje velký pozor.

Ostatně v dosavadních čtyřech zápasech dal právě Ježek našemu týmu dohromady čtyři góly. Na druhé straně dokázal totéž Martin Kohout, třikrát skórovali proti tomuto soupeři Tomáš Kavka a Michal Kočí. Celkem se trefilo do litolské sítě 12 hráčů Vyšehradu.

Soupeř slibuje důraz v osobních soubojích

Svěřenci Pavla Jareše zatím hráli venku pětkrát: v srpnu sice dokázali uhrát remízu na Kladně, pak ale na hřištích soupeřů čtyřikrát za sebou prohráli, a sice v Souši, Neratovicích, Lovosicích a Českém Brodu. Z utkání venku mají nejhorší skóre z divize B: 4:15. Jenomže ani na Vyšehradě nebudou chtít odevzdat body bez boje.

„Přesně tak, rozhodně nehodláme zápas vypustit. Samozřejmě víme, že s Vyšehradem nemáme nikterak oslnivou bilanci a dosud jsme ve vzájemných zápasech nebodovali. Jsme malý klub, který jde, jak se říká, od zápasu k zápasu. Na Vyšehrad jedeme sice s pokorou, ale budeme chtít odehrát utkání, tak jako jindy, tedy poctivě a s důrazem v osobních soubojích. A pokud si z Vyšehradu odvezeme nějaký ten bodík, bude to určité plus v boji o záchranu,“ uvedl kouč žlutočerných Pavel Jareš.

Frohna: Nepokažme si závěr podzimní části!

„Nemůžeme nikoho podcenit, tedy ani Litol. Zbývají tři podzimní kola a my chceme svůj dvoubodový náskok v čele soutěže uhájit. Nedělní zápas se ale bude odvíjet hlavně podle toho, jaký podáme výkon my,“ uvedl pravý bek či záložník Jakub Frohna, který byl u zrodu jediné gólové akce minulý týden v Novém Boru. A právě tým Nového Boru přivítají v nadcházejícím kole druhé Louňovice, a sice v neděli ve 14 hodin.

Náš tým ale nastoupí samozřejmě už dopoledne. Utkán Slavoj Vyšehrad – FK Litol se hraje v neděli 3. listopadu v 10.15 hod. a řídí jej rozhodčí Pavel Krupka z Litoměřic. Na čarách mu budou asistovat Petr Klupák rovněž z Litoměřic a Martin Šmakal z Prahy.

Juniorka hraje v neděli s prvním FC Tempo

Zhruba hodinu po skončení divizního zápasu Vyšehrad – Litol bude na Vyšehradě k vidění další velmi zajímavý fotbal. A možná podzimní šlágr I. A třídy! Naše juniorka, která na podzim dosud neprohrála hostí od 13.15 hod. vedoucí tým soutěže FC Tempo. I tohle utkání by si fanoušci Vyšehradu rozhodně neměli nechat ujít a naše mladé hráče podpořit.

U 19 už v sobotu ráno proti Rapidu Liberec

Co se týče soutěží mládeže, naše U 19 hostí na Vyšehradě již v sobotu ráno VTJ Rapid Liberec. Utkání 13. kola České ligy staršího dorostu se hraje se od 9.30 hod.

Mladší dorostence čeká rovněž v sobotu dopoledne dvojzápas a derby s Duklou Praha, ale na hřišti v Podolí. Zápas U 17 se hraje od 9.30 h, zápas U 16 začne čtvrt hodiny před polednem.

Starší žáci si svá utkání s Ústím nad Labem předehráli již 16. října. Nastoupí pouze B-tým patnáctiletých, v sobotu ve 13 hodin se utká na strašnickém hřišti Junioru Praha se Sokolem Stodůlky. Mladší žáci sehrají v sobotu na Vyšehradě dvojzápas s Chomutovem. Souboj týmů U 13 má výkop půl hodiny po poledni (tedy po utkání U 19) a U 12 ve 14.15 hod.

Starší přípravka hrála již ve čtvrtek na Vítkově s Unionem Žižkov a porazila domácí vysoko 9:1. Šlo přitom o souboj prvních dvou týmů tabulky, které dosud neztratily ani bod. Starší přípravka Vyšehradu tak vyhrála podzimní část své soutěže s plným počtem 27 bodů a skóre 129:16.

 

http://www.fklitol.cz/article/detail/id/22

 

Podzimní výsledky Litole v divizi B

10. 8. Litol – Aritma 2:1 (branky: Cáska a Ježek)

17. 8. Litol – Štětí 4:2 (Ježek 2, Herzán, Cáska)

24. 8. Kladno – Litol  1:1 (Herzán)

31. 8. Litol – Žatec 2:1 (Ježek, Ezeala)

7. 9. Souš - Litol 5:1 (Ježek)

14. 9. Litol – Brozany 0:0

22. 9. Neratovice – Litol 2:1 (Herzán)

28. 9. Litol – LoKo Chomutov 2:2 (Ezeala, Herzán)

6. 10. Lovosice – Litol 4:0

12. 10. Litol – Úvaly 1:0 (Ježek)

19. 10. Český Brod – Litol 3:1 (Zikmund)

26. 10. Litol – Motorlet 1:1 (Herzán)

 

Dosavadní vzájemná utkání Vyšehradu s Litolí


Litol – Vyšehrad 0:2 (0:0) 

Hrálo se 29. října 2011.

Branky: 50. Kavka, 66. Kočí.

Rozhodčí: Pastyřík – Paták, Mokrusch. ŽK: Urban – Kočí.

Diváků: 220.


Litol: Rathouský – Černý, Bodlák, A. Petrouš, Helmich (37. Urban) – Mbah, M. Jareš, Světlý (46. Janů), Bohdan – Sosnovský (56. Šusta), Ježek. Trenér Pavel Jareš.

Vyšehrad: Víšek – Budějský, Hendrych, Švejda, Nosek – Frohna, Horkavý (72. Kohout), Kočí, Hradecký (88. Ivančo) – Kavka (83. Jiráň), Bošanský. Trenér Jaroslav Klíma.


Vyšehrad – Litol 8:3 (4:2)

Hrálo se 27. května 2012.

Branky: 13., 24. a 47. Kohout, 9. Horkavý, 40. Nosek, 66. Primus, 71. Hradecký, 80. Kočí – 1. Bohdan, 20. Ježek, 54. Mlčkovský.

Rozhodčí: Vinter – Baum, Kapoun. ŽK: Horkavý (Vyšehrad).

Diváků: 183.


Vyšehrad: Krček – Švejda, Hendrych, Houdek (62. Primus), Christov (56. Baratinskij) – Kohout, Horkavý (70. Čižikov), Kočí, Nosek – Kubík, Hradecký. Trenér Jaroslav Klíma.

Litol: Novák – Urban (52. Helmich), Ježek (34. Fér), A. Petrouš, Mlčovský – Cáska, Jareš, Čemus, Světlý (52. Sosnovský) – Ezeala, Bohdan. Trenér Roman Šemberk.


Litol – Vyšehrad 3:6 (0:2)

Hrálo se 13. října 2012.

Branky: 76., 82. a 85. Ježek – 8. a 60. Kavka, 5. Kočí, 56. Mošna, 58. Švejda, 67. Kohout.

Rozhodčí: Mrkáček – Schrötter, Melichar. ŽK: Čemus, Sosnovský, Vrána – Kavka, Wulkan.

Diváků: 260.


Litol: Rathouský – Helmich, A. Petrouš (8. Jiráň, 33. Vrána), Čemus, Korejza – Cáska, Bohdan, M. Jareš (77. Š. Jareš), Černý – Sosnovský, Ježek. Trenér Pavel Jareš.

Vyšehrad: Prokeš – Budějský, Hendrych, Nosek, Kubík – Švejda (62. Primus), Mojdl, Mošna (70. Wulkan), Zimmermann (50. Kohout) – Kavka, Kočí. Trenér Jaroslav Klíma.


Vyšehrad – Litol 4:0 (3:0)

Hrálo se 12. května 2013.

Branky: 6. Sus, 16. Nosek, 27. Mojdl z pen., 83. Baratynskyy.

Rozhodčí: Mrkáček – Martínek, Šmakal. ŽK: Nosek, Zimmermann – Lemchi.

Diváků: 184.


Vyšehrad: Mokrohajský – Frohna (70. Zimmermann), Hendrych, Nosek, Kohout – Budějský, Kočí, Mojdl, Sus – Kavka (67. Baratynskyy), Hradecký (56. Rybařík). Trenér Jaroslav Klíma.

Litol: Rathouský – Lemchi, Bohdan, M. Jareš, Korejza – Cáska, Mlčkovský, Ezeala (76. Urban), Sosnovský (59. Červenka) – Herzán, Ježek (86. Š. Jareš). Trenér Pavel Jareš.

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...