INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Čestmír Šturma čtyřicátníkem

„A“-muži Jen několik dní po Láďovi Tomanovi slaví čtyřicáté narozeniny i další bývalý obránce Slavoje Vyšehrad. Ve čtvrtek 7. listopadu 2013 je totiž má Čestmír Šturma!

„Přestože času není nazbyt, oslava určitě bude,“ prohlásil rozhodně. Během uplynulé neděle plánoval navštívit divizní zápas Vyšehrad – Litol, jenomže měl na starost hlídání dětí.

Naposledy hrál I. A třídu za PSK Union, tedy mj. i proti naší juniorce. Už téměř rok však nestíhá chodit na tréninky týmu ze Strašnic, a tak se rozhodl – alespoň dočasně – přestat hrát. Nejen kvůli dětem, velmi zaneprázdněn je rovněž svým zaměstnáním. Jeho profesí je podnikání v oblasti podlahových krytin. A protože zákazky stále jsou, což v dnešní hodně složité době rozhodně nemohou říct zdaleka všichni podnikatelé, má se takříkajíc stále co otáčet.

„Absolvoval jsem s PSK Union ještě zimní přípravu na začátku letošního roku, pak jsem toho ale musel nechat. Mám za sebou také operaci kolen a při zátěží cítím kyčle. Přesto všechno to asi zase znovu zkusím, plánuji, že od ledna začnu opět trénovat. Ale hrát budu už jen za béčko PSK Union, tedy ve druhé třídě,“ prozradil.

A Slavoj Vyšehrad, jak na něj vzpomíná?! „Na roky strávené na Vyšáku vzpomínám opravdu moc rád! Nedávno jsem se stavil na stadionu a hovořil s Jardou Klímou, trochu jsme to probrali. Pravidelně hledám mezi výsledky zápasů právě Vyšehrad, zajímá mě i dnes, jak se mu daří. Opravdu moc bych si přál, aby konečně vyšel postup do ČFL.“

A my naopak přejeme – Čestmíre, vše nejlepší k tvým čtyřicátinám!

 

Čestmír Šturma

narozen: 7. listopadu 1973

post: stoper

kariéra: RH Strašnice, SK Smíchov, Slavoj Vyšehrad, FK Lety, PSK Union

 

Vyšehrad ve Šturmově éře

2001/02 divize C 14. místo

2002/03 divize B 10. místo

2003/04 divize B 6. místo

2004/05 divize B 10. místo

2005/06 divize B 7. místo

 

Odkaz na rozhovor s Čestmírem Šturmou z května 2012: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...