INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Poslední letošní cesta ven míří za nováčkem divize B do Štětí

„A“-muži – SK Mondi Štětí, devátý celek tabulky B je soupeřem našeho týmu ve 14. podzimním kole. Hraje se v sobotu dopoledne u soupeře a jde o poslední zápas šemíků na hřišti soupeře v tomto kalendářním roce. Pak už zbude jen derniéra v podobě domácího zápasu s Kladnem.

Štětí je severočeské město na pravém břehu Labe v okrese Litoměřice s necelými deseti tisíci obyvateli, proslulé svými papírnami. Klub má také ve svém názvu současného vlastníka papírenské firmy, kterým je Mondi Packaging Paper z Jihoafrické republiky. Zprivatizovaný moloch někdejšího státního podniku Sepap (zkratka názvu Severočeské papírny) s ročním obratem v miliardách korun nesl postupně jméno AssiDomän, Frantsch Pulp and Paper, Frantschach a až potom Mondi. Fotbalový klub podle aktuálního majitele papíren věrně kopíruje svůj název, nyní tedy podle toho z Jižní Afriky. Na rozdíl od našeho mužstva však žádného afrického fotbalistu v hráčském kádru nemá.

Organizovaný fotbal se hraje ve Štětí od roku 1921 a vždy byl reprezentantem největšího výrobce papíru a buničiny v naší zemi. Největší úspěch zažila štětská kopaná v 80. letech, kdy Sepap Štětí od podzimu 1982 až do jara 1989 hrál II. národní fotbalovou ligu, tj. třetí nejvyšší soutěž. V roce 1988 skončil tým dokonce druhý hned za vítězným BSS Brandýs nad Labem. Postup do celostátní II. ligy mu utekl o pouhé tři body!

Od podzimu 1989 se však hrála ve Štětí divize a na jaře 1993 přišel pád do oblastního přeboru. Do divize se vrátilo Štětí v roce 1998 a hrálo ji do roku 2003. Tehdy mělo smůlu, sestoupilo jako čtvrté od konce ze 13. místa a dalších deset let pak strávilo v krajské soutěži. Až v uplynulé sezoně Štětí s převahou vyhrálo Ústecký krajský přebor. V konečné tabulce měl SK Mondi náskok devíti bodů před druhým LoKo Chomutov, do divize B však nakonec postoupila obě tato mužstva.

Na střílení branek je trojice Stejskal, Hyka a Rejman

Trenérem Štětí je pětatřicetiletý rodák z Litoměřic Lukáš Fišer (na snímku se jej marně snaží zklidnit pomezní rozhodčí Pavel Krupka při zápase v Brozanech), jenž v létě před sezonou získal zajímavou posilu: útočníka Petra Hyku, který má za sebou bohaté zkušenosti z ČFL. Třetí ligu hrál v dresu Čáslavi a Ovčár. Své kvality prokázal na podzim mj. hattrickem do sítě Českého Brodu. A kromě toho už v červenci v utkání Poháru České pošty dal tento 30letý borec tři góly Neratovicím a navrch proměnil postupovou penaltu.

Nejlepším střelcem týmu Štětí v divizi B je se sedmi góly Lukáš Stejskal, šest jich dali Petr Hyka a Martin Rejman. Tato trojice tedy nastřílela dohromady 19 branek, což je 70 procent z celkové produkce týmu SK Mondi. Z toho je tedy zřejmé, odkud hrozí největší nebezpečí.

Třetí nejlepší útok, druhá nejhorší obrana

Ostatně v zápasech Štětí padá vůbec nejvíc branek v divizi B, zatím to bylo 56, tj. 4,3 na jedno utkání. Tým má skóre 27:29. To je třetí nejlepší útok hned po Vyšehradu a Louňovicích, na druhou stranu však společně s Žatcem také druhá nejhorší obrana, hned po LoKo Chomutov.

V domácích zápasech má Štětí bilanci 3 – 2 – 2, porazilo Kladno, Souš a Český Brod, remizovalo s Novým Borem, Aritmou a na vlastním trávníku podlehlo Neratovicím a Lovosicím.

Před týdnem hrálo Štětí na Motorletu a odvezlo si z Jinonic porážku 1:3. Hosté byli nebezpeční hlavně při akcích po své levé straně, tj. po ose Pícha – Stejskal – Hyka. Branku však vstřelil Belák. Štětí odehrálo zápas na Motorletu v této sestavě: Michovský – Tichý, Tůma (76. Ransdorf), Slanička, Pícha – Rejman, Belák, Cibulka, Stejskal (69. Mencl) – Benda, Hyka.

Hrajeme lépe venku, tak to potvrďme!

„Štětí dává hodně gólů, asi tedy hraje dost útočně. Mají však také výkyvy, a tak těžko říct, co tam čekat,“ řekl obránce či záložník Vyšehradu Lukáš Budějský. „Štětí vůbec neznám, ale určitě tam pojedeme vyhrát. Máme stále co napravovat. Naše výkony nejsou úplně ideální,“ přidal se Petr Marčík. Ten ale nemusí být po posledních dvou zápasech skromný, dal v nich totiž dohromady tři góly, a tak rozhodl jak o tříbodovém importu z Nového Boru, tak i o utrápeném vítězství doma s Litolí.

Hraje se nám lépe venku, doma to proti nám soupeři skoro vždy zazdí,“ shodují se téměř všichni naši hráči. Naposledy hrály na Vyšehradě fotbal s otevřeným hledím třetiligové Kunice v utkání Poháru České pošty. Venku také mají šemíci bilanci 6 – 0 – 1 a skóre 18:6, jediné zaváhání přišlo až dosud v Úvalech.

Naposledy jsme hráli se Štětím v dubnu 2003

Se Štětím jsme dosud sehráli čtyři vzájemná utkání, to poslední před více než deseti lety. V dubnu roku 2003 jsme vyhráli doma 2:0 brankami Lexy Samuela (tj. současného trenéra naší U 15) a Lukáše Kučery. Pro pamětníky bude jistě zajímavá sestava Vyšehradu z tohoto utkání: Foferka – L. Toman, Samuel, Šturma, Siegler – Plánička, Čihák, Valeš (65. Hanka), V. Jelínek – Klíma (75. Vaňous), Kučera (85. Hvolka). Trenérem šemíků byl tehdy Vladimír Hruška.

Utkání Mondi Štětí – Slavoj Vyšehrad se hraje v sobotu 9. listopadu v 10.15 hod. a řídí jej rozhodčí Josef Vnuk z Třebovle, na čarách mu budou asistovat Petr Hocek z Benešova a Michal Štefan z Velkých Přílep.


Všechny týmy Vyšehradu hrají v sobotu

Juniorka hraje rovněž v sobotu 9. listopadu, od 14 hodin na půdě Sokola Dolní Počernice. Bude to duel sousedů v tabulce I. A třídy, domácí tým je pátý a Vyšehrad B čtvrtý.

Venku hraje v sobotu také naše U 19. Starší dorostenci Vyšehradu si budou muset hodně časně přivstat, zápas na půdě Olympie Hradec Králové totiž začíná již v půl desáté dopoledne. Olympia je šestá, naše U 19 třináctá v tabulce.

Aby toho nebylo v sobotu dopoledne dost, hrají v témže termínu venku i naši mladší dorostenci, konkrétně v Kolíně. Souboj družstev U 17 začíná v deset hodin dopoledne, U 16 rozehrají svůj zápas v pravé poledne.

Sobotní dopolední zápřah týmů Vyšehradu se týká i starších žáků, kteří cestují do Mostu. Na stadionu Josefa Masopusta se představí naše U 15 v souboji s domácími v 10.15 hod. a U 14 přesně v poledne.

Zbývají mladší žáci, kteří hrají sice také v sobotu dopoledne, zato doma. Na Vyšehradě jim budou soupeřem Teplice. Zápas U 13 se hraje v 10 hodin a U 12 čtvrt hodiny před polednem.

Starší přípravka Vyšehradu už má svoji podzimní soutěž za sebou, vyhrála všech devět zápasů s celkovým skóre 129:16 a tříbodovým náskokem před Unionem Žižkov.

 

Podzimní výsledky Štětí v divizi B:

10. 8. Štětí – Nový Bor 3:3 (góly Štětí: Rejman, Benda, Hyka)

17. 8. Litol – Štětí 4:2 (Slanička, Stejskal)

24. 8. Štětí – Aritma 3:3 (Stejskal 2, Slanička)

31. 8. Štětí – Kladno 3:1 (Rejman 2, Stejskal)

8. 9. Žatec – Štětí 2:4 (Tichý, Stejskal, Hyka, Benda)

14. 9. Štětí – Souš 2:0 (Stejskal, Rejman)

22. 9. Brozany – Štětí 2:2 (Kucler, Hyka)

28. 9. Štětí – Neratovice 1:2 (Rejman)

6. 10. LoKo Chomutov – Štětí 2:2 (Stejskal, Cibulka)

12. 10. Štětí – Lovosice 0:1

20. 10. Úvaly – Štětí 4:0

26. 10. Štětí – Český Brod 4:2 (Hyka 3, Rejman)

2. 11. Motorlet – Štětí 3:1 (Belák)

 

Dosavadní vzájemná utkání Vyšehrad – Štětí:

 

17. 9. 1978 (divize B): Vyšehrad – Štětí 4:0

15 .4. 1979 (divize B): Štětí – Vyšehrad 5:1

1 .9. 2002 (divize B): Štětí – Vyšehrad 0:0

6. 4. 2003 (divize B): Vyšehrad – Štětí 2:0

 

Foto: Milan Richtr

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...