INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Jung s Mojdlem trefili výhru 2:0 ve Štětí, venku už sedmou

„A“-muži Fotbalisté Vyšehradu uhájili svůj dvoubodový náskok v čele tabulky divize B. Ze Štětí si přivezli ve 14. kole vítězství 2:0, a odrazili tak další atak druhých Louňovic, které vyhrály 3:1 v Litoli. Obě branky v městě výroby papíru padly až po změně stran, jejich autory byli Standa Jung a Honza Mojdl. Šemíci si tak přivezli na podzim zvenku už sedmou výhru!

Vedle zraněného Kavky chyběl ve Štětí i Houdek s pochroumaným kolenem, na post stopera se tak postavil Nosek a post levého halva obsadil Mbah. Na opačné straně zálohy, tedy napravo, zaujal své místo Budějský. Oproti předchozímu zápasu s Litolí se vrátil do sestavy Kočí.

Domácí tým vstoupil do utkání docela aktivně a v úvodní desetiminutovce se dostal třikrát do zakončení. První velkou šanci měl ale na druhé straně ve 14. min. Mbah, jeho střela se však odrazila od obou tyčí ven z brány Štětí. Střelami zdálky to pak zkoušeli Mojdl, Frohna a Budějský a v polovině první půle Marčík ze střední vzdálenosti přehodil bránu, místo aby přihrál lépe postavenému Budějskému.

Ve 34. min. šli do vyložené šance i domácí, po centru zleva však Benda z malého vápna netrefil bránu Mokrohajského.

Pak se dostal ke dvěma trestným kopům krátce za sebou Budějský, první jeho umístěnou střelu zleva na bližší tyč brankář Michovský bravurně vyrazil, zatímco druhý prováděl zprava a nabíhající Smola hlavou jen těsně minul. Těsně před pauzou pak po rohu Budějského hlavičkoval k tyči Hendrych, byl mu ale odpískán faul.

Čtyři minuty po změně stran se dostal do velmi dobré příležitosti Mbah, prováhal však včasné zakončení a obránce mu stihl střelu levačkou míč zblokovat. Pak po nacvičeném signálu vyběhl s balonem od rohového praporku Budějský, vypálil pod břevno, ale byl z toho jen další roh. Celkem jich kopal Vyšehrad v tomto utkání 13.

V 56. min. přišel rozhodující moment utkání. Kombinaci pěti našich hráčů zakončil Frohna přihrávkou na Mojdla, který se dostal na vápně do dobré palebné pozice, neváhal a vystřelil na bránu Michovského. Gólman balon vyrazil jen k dobíhajícímu Jungovi, který zprava zakončil a otevřel skóre: 0:1! Vzápětí se domácí po souboji Hendrycha s Ransdorfem, který právě přišel na hřiště, dožadovali penalty, k nedovolenému zákroku však nedošlo, rozhodčí nechal pokračovat ve hře. V 64. min. ale jeden z domácích hráčů hlavičkoval jen těsně vedle Mokrohajského brány.

Naopak v 70. min. mohl přidat pojistku Hendrych, po rohu Budějského hlavou jen těsně minul. V 85. min. Červený zblízka netrefil a minutu nato po centru Kočího zprava už dostal balon do sítě Marčík, byl mu ale odmáván ofsajd.

V závěru domácí riskovali a nechali otevřená zadní vrátka. V 88. min. jeden z jejich hráčů ztratil míč, získal ho Kočí, přihrál Doksanskému a ten poslal dlouhým balonem do brejku Mojdla. Společně s ním běžel ještě na brankáře Červený, Mojdl však udělal brankáři kličku a do odkryté brány zavěsil: 0:2!

Po utkání šli naši hráči poděkovat třem fanouškům Vyšehradu, kteří je po celý zápas neúnavně povzbuzovali! A povzbuzení budou potřebovat i v podzimní derniéře v neděli 17. listopadu, kdy přivítáme na Vyšehradě od 10.15 h tým Kladna.


Trenér Jaroslav Klíma: „Zasloužené vítězství, mohli jsme vyhrát i víc. Nedali jsme v první půli několik šancí, navíc Čízo trefil obě tyče. Brzdily nás nepřesnosti v přihrávkách. Ve druhé půli jsme dali vedoucí gól a za stavu 1:0 jsme měli tři až čtyři obrovské příležitosti zvýšit, ale špatně jsme řešili zakončení. Soupeř hrozil většinou jen po standardkách. Se ziskem tří bodů jsem však maximálně spokojen.“

Jan Mojdl (byl u obou branek): „Po kombinační stránce to bylo jedno z našich nejlepších utkání. Po vedoucím gólu jsme se uklidnili, ale asi až moc a začali jsme se bát, abychom nedělali chyby. Domácí hrozili hlavně ze standardek, my jsme však v závěru zápasu vítězství potvrdili druhým gólem. Dostal jsem dlouhý balon od Dokyho, běželi jsme ve dvou společně s Davidem Červeným sami na bránu a gólman čekal, že mu přihraju. Místo toho jsem mu udělal kličku, vystřelil a dal gól. Vyhráli jsme zaslouženě, ale už v poločase jsme mohli vést 3:0.“

Martin Doksanský: „Na balonu jsme byli lepší než domácí, z čehož vyplynuly i naše šance. Možná jsme hráli v úvodu sezony lépe než teď, každopádně tři body zvenku jsou však cenné.“

Filip Turbák: „Využili jsme svoji herní převahu, jenom jsme mohli rozhodnout mnohem dříve. Už v první půli jsme měli tři jasné šance. Ve druhé půli byl obraz hry podobný, což jsme potvrdili dvěma góly. Domácí hrozili jen ze standardek, hlavně z rohů.“

David Červený: „Domácí měli sice dobré standardky, herně jsme je však převyšovali. Teď ještě musíme potvrdit tři body ze Štětí v posledním utkání podzimu doma s Kladnem, abychom uhájili první místo v tabulce.“

Trenér Štětí Lukáš Fišer: „Vyšehrad potvrdil, že má kvalitní a zkušený tým. My doplácíme na úzký kádr hráčů, přesto jsme udržovali v první půli vyrovnanou hru. Byl to zápas o jednom gólu a ten jsme inkasovali my po deseti minutách druhé půle, kdy jsme jen po nesprávně odmávaném ofsajdu v náš neprospěch na chvíli ztratili koncentraci, a soupeř toho hned využil. Odehráli jsme sice dobré utkání, ale nemáme zase takovou sílu, abychom otočili vývoj skóre proti tak dobrému mužstvu, jakým je Vyšehrad. Kluci to odmakali, efekt se však nedostavil. V závěru už jsme už hráli vabank a inkasovali podruhé.“

 

Mondi Štětí – Slavoj Vyšehrad 0:2 (0:0)

Branky: 56. Jung, 88. Mojdl.

Střely na branku: 4:13. Střely mimo: 8:9. Rohy: 9:13. Ofsajdy: 3:3.

Rozhodčí: Vnuk – Hocek, Štefan. ŽK: Stejskal, Tichý, Hyka – Frohna, Jung, Budějský.

Diváků: 150.


Štětí: Michovský – Tichý, Slanička, Tůma, Pícha – Belák, Cibulka, Rejman, Stejskal (59. Ransdorf) – Hyka, Benda. Trenér Lukáš Fišer.

Vyšehrad: Mokrohajský – Frohna, Hendrych, Nosek, Smola – Budějský (87. Doksanský), Kočí (90. Turbák), Mojdl, Mbah (52. Červený) – Jung, Marčík. Na lavičce byli ještě připraveni Příhoda a brankář Pokorný. Trenér Jaroslav Klíma.


Střelci „A“-týmu (divize + Pohár České pošty):

9 – Kavka (z toho 2 v poháru)

6 – Marčík, Mojdl

5 – Jung

3 – Červený, Kočí

2 – Budějský (z toho 1 v poháru)

1 – Houdek (v poháru), Frohna, Smola

Tři branky byly vlastní soupeřů (2x Kunice v poháru a 1x Žatec v divizi B)


Nahrávači na góly (divize + Pohár České pošty):

10 – Kočí (z toho 2 v poháru)

6 – Mojdl

5 – Frohna (1 v poháru)

3 – Červený, Jung, Nosek

1 – Doksanský, Hradecký (v poháru), Kavka, Marčík, Mbah, Příhoda, Smola, Turbák, Zimmermann

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...