INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Zimní příprava odstartovala, přítomny byly také tři posily

„A“ tým – Brankář Peter Bartalský, obránce či defenzivní záložník Martin Chalupa a útočník Michal Macháček. To jsou dosavadní tři hráčské posily, které se objevily na zahajovacím tréninku Slavoje Vyšehrad v rámci zimní přípravy.

Pětatřicetiletý rodák z Malacek Peter Bartalský, jehož si pamatují pražští fotbaloví fanoušci zejména coby gólmana Viktorie Žižkov a také spolukomentátora televizních ligových zápasů, přichází na hostování z Viktorie Jirny. Tam se naopak po podzimu vracejí Marek Smola, Mcdon Mbah a Stanislav Jung.

O dva roky mladší Martin Chalupa se na Vyšehrad vrací, pamatuje mj. i působení šemíků v ČFL: společně s Miroslavem Hendrychem, Lukášem Budějským, Jakubem Frohnou, Tomášem Noskem a také Jirkou Kubíkem, který sice nyní hraje v Německu, s bývalými spoluhráči si ale přišel v pondělním podvečeru zatrénovat.

Náhradou za nejlepšího střelce týmu Tomáše Kavku, jenž přestoupil do třetiligových Záp, bude 26letý Michal Macháček z Roudnice nad Labem, jenž v sezoně 2012/13 nastřílel v ČFL 16 branek. Přivedl jej trenér Pavel Janeček, který dorazil na Vyšehrad rovněž z Roudnice a společně s Milanem Kopřivou vykonávají funkci asistentů šéftrenéra Jaroslava Klímy.

Nový forvard a věřme, že i budoucí kanonýr Vyšehradu, však strávil první den zimní přípravy jen jako divák. „Zatím netrénuji kvůli bolestem v zádech, ale není to nic vážného, jen chvilková záležitost,“ prozradil Macháček. „Počítá se se mnou do útoku, měl bych nahradit Tomáše Kavku, to znamená dávat góly. Ambice jsou tady jasné, postup do třetí ligy.“ Z vyšehradských hráčů se zná jen s gólmanem Janem Procházkou z předchozího společného působení v severočeských týmech.

„Napoprvé šlo pouze o seznamovací trénink. Celý první týden bude trochu volnější, potom už to ale bude naplno. Na soustředění nikam nejedeme, budeme se připravovat tady na Vyšehradě,“ sdělil Milan Kopřiva. „Máme tu zatím tři nové hráče, i když Chalupa tu už dříve hrál, další by měli přijít. Důležité je i to, že zůstane Honza Mojdl. S vyšší hráčskou kvalitou a růstem konkurence by se měla zlepšit také docházka na tréninky. Nechceme jen kusy, ale kvalitní fotbalisty. Jinak bude dost těžké uvažovat o vyšší soutěži.“

První přípravný zápas sehrají šemíci v sobotu 18. ledna od 10.30 hod. s juniorkou Příbrami.

 

Foto z přípravy: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...