INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

V prvním přípravném utkání šemíci zdolali 2:0 Spartu Krč

„A“ týmAni prvoligový tým Příbrami, ani jeho juniorka se neobjevily během sobotního dopoledne 18. ledna na Vyšehradě. V premiérovém měření sil v rámci zimního přípravného bloku se nakonec postavila šemíkům tváří v tvář Sparta Krč, která hrála u nás již před týdnem a porazila zde naše dorostence 7:1. Proti A-týmu ale nepochodila, Slavoj Vyšehrad zvítězil 2:0. V úvodním poločase otevřel skóre kapitán Miroslav Hendrych, hned po změně stran se pak trefil střídající Filip Turbák. Stínem zápasu však bylo zranění Honzy Mojdla, jenž odkulhal ze hřiště s hodně oteklým kotníkem a bolestivou grimasou jen za pomoci fyzioterapeuta Davida Procházky.

Kromě hráčů, kteří již z Vyšehradu odešli (Tomáš Kavka), nebo se vrátili do svých mateřských oddílů (Standa Jung, Marek Smola, Mcdon Mbah a Petr Marčík), chyběli tentokrát i brankáři Radim Mokrohajský s Honzou Procházkou a také ne zcela zdraví Michal Kočí s Oto Houdkem. Prvního z nich trápí bolavá záda, druhého zase koleno. Na lavičce nebyl ani asistent Milan Kopřiva, zato se zde již objevil spolu s Jaroslavem Klímou Pavel Janeček. V základní sestavě nastoupil navrátilec Martin Chalupa, jenž zaujal svůj obvyklý post uprostřed zálohy a také dvě posily z Roudnice nad Labem: stoper Jaroslav Chalupa a útočník Michal Macháček. Na střídačku usedl další nový hráč, 31letý Makedonec Dejan Gjorgjiev, levonohý fotbalista se zkušenostmi z nejvyšší soutěže ve své zemi, jenž naposledy působil v druholigovém klubu Vardar Negotino. Soupeři z Krče nepřišel brankář, a tak si vypůjčil pro tento zápas Petera Bartalského. Šemíci jej řádně prověřili, a o to také šlo.

Bartalský však lovil míč ze své sítě ještě dříve, než stihla uplynout „seznamovací čtvrthodinka“. Ve 13. min. po kombinaci ve středu hřiště M. Chalupa přiťukl míč Hendrychovi, ten se vydal na velké sólo, obešel i brankáře a zasunul míč do prázdné brány: 1:0!

Jinak byl ovšem Bartalský, který přišel na Vyšehrad hostovat z Viktorie Jirny, velkou oporou týmu z I. a třídy a dost toho pochytal. Ve 22. min. už byl sice bezmocný, Červený však z malého vápna přestřelil bránu. Krč ale také občas vystrčila růžky a po necelé půlhodině hry Stráňava střelou zprava trefil tyč Blažkovy brány.

Do druhé půle Doksanského nahradil Příhoda a Macháčka Turbák. A právě oba čerství hráči se již po dvou minutách svého pobytu na hřišti postarali o druhou branku. Příhoda po levé straně vysunul Turbáka a ten trefil přesnou střelou po zemi ke vzdálenější tyči: 2:0! O čtyři minuty později po centru Budějského Macháček hlavou jen lehce líznul míč a ten skončil v síti, gól však neplatil pro ofsajd.

Přesně po hodině hry Budějského nahradil Gjorgjiev a Macháčka Rajnoch. Byl to právě Rajny, který v 65. min. mohl přidat třetí gól, běžel zcela sám na Bartalského, ten ale opět prokázal svoji zkušenost a sólový únik zneškodnil. Navíc vzápětí vytáhl na roh bombu Mojdla zpoza vápna.

O deset minut později se však Mojdl v jednom ze soubojů nešťastně zranil a ani rychlý obstřik kotníku nepomohl, ze hřiště mu musel pomáhat David Procházka. Závěrečnou čtvrthodinu tak šemíci odehráli v deseti a také Blažek měl možnost se několikrát úspěšně předvést.

V sobotu 25. ledna ve 13 hodin se představí doma juniorka Vyšehradu, soupeřem jí bude nejspíš znovu Sparta Krč. O den později v neděli 26. ledna se utká náš A-tým doma s Čáslaví, tedy vítězem podzimní části ČFL.

Trenér Jaroslav Klíma: „Bojovné utkání se soupeřem, který má na úroveň I. A třídy hodně dobrý tým. Zápas splnil účel, i když některé herní prvky byly ještě syrové. Bylo však vidět, že Macháček i oba Chalupové jsou dost fotbaloví. Soupeři jsme půjčili Bartyho, který chytil dva nebo tři jasné góly. Posledních patnáct minut jsme hráli jen v deseti bez Honzy Mojdla, to mě mrzí, že se zranil.“


Slavoj Vyšehrad – Sparta Krč 2:0 (1:0)

Přípravné utkání.  

Branky: 13. Hendrych, 47. Turbák.  

Rozhodčí: Moudrý – Wimmer, Gunič. Bez karet.

Diváků: 30.

Vyšehrad: Blažek – Frohna, Hendrych, J. Chalupa, Nosek – Budějský (60. Gjorgjiev), M. Chalupa, Mojdl, Doksanský (46. Příhoda) – Červený (46. Turbák), Macháček (60. Rajnoch). Trenér Jaroslav Klíma.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...