INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Letko s Macháčkem obstarali vítězství 2:1 nad Cholupicemi

„A“ tým – Druhý přípravný zápas a druhé vítězství nad předním celkem pražské I. A třídy. Týden po výhře 2:0 nad Spartou Krč fotbalisté Slavoje Vyšehrad (v silně kombinované sestavě s hráči juniorky) zdolali 2:1 Sokol Cholupice brankami dvou útočníků, kteří na podzim v kádru nebyli: navrátilce z Velvar Romana Letka a posily z Roudnice nad Labem Michala Macháčka, jenž rozhodl zápas deset minut před koncem.

Z Roudnice nad Labem dorazil i další forvard Musa Ansuma. Ghanský útočník, stejně jako Letko, prostředí Vyšehradu dobře zná, vrátil se sem však po více než třech letech. Na postu levého beka se objevil Telis Aliaulios. Na lavičce při absenci šéftrenéra Jaroslava Klímy tým koučovala dvojice Milan Kopřiva – Pavel Janeček.

V mrazivém počasí prověřil cholupického brankáře už ve 3. min. Martin Chalupa střelou z trestného kopu, neujala se však – stejně jako dorážka Rajnocha. Vzápětí Chalupa s bolavým kotníkem odstoupil ze hry. Na druhé straně hřiště v 10. min. po akci zprava odcentroval před bránu Procházky cholupický Jemelík a jeho spoluhráč Neveršil hlavičkoval do sítě: 0:1.

Hra Vyšehradu byla dlouho dost neurovnaná, bez potřebného nasazení, momentu překvapení i bez koncovky. Až v 27. min. Čižikov pohotovou křížnou střelou jen těsně minul. Ve 34. min. po akci domácího týmu zprava Kočí nastartoval Letka, jenž předtím vystřídal Chalupu a střelou z úhlu vyrovnal: 1:1!

Vzápětí jen těsně minul Ansuma a po chvíli jeho další střelu i tu Kočího zblokovali zadáci Cholupic. Minutu před pauzou měl na hlavě druhý gól Letko. Po centru Červeného zleva však přehodil prázdnou bránu, a tak se jen chytil za hlavu nad promarněnou příležitostí.

Ve druhé půli se objevil v bráně Blažek, na postu stopera Gjorgjiev a do hry se vrátil Chalupa. Po dvou minutách od zahájení hry se probil do gólové šance důrazný Macháček, brankář soupeře ale stihl míč zblokovat a ten obloučkem těsně minul spojnici tyče a břevna. Vzápětí pálil Macháček těsně mimo, a odstartoval tak dlouhou sérii šancí domácích hráčů.

Až deset minut před koncem to byl právě tento hráč, komu se podařilo přidat druhý a vítězný gól. Po akci Letka zprava se dostal k míči Procházka (jenž v 63. min. vystřídal Musu a nastoupil do pole), posunul míč na Macháčka a ten ve skluzu a vsedě poslal balon po zemi za brankou čáru: 2:1!

Cholupice se po změně stran do zakončení moc často nedostávaly, obrovskou šanci vyrovnat však promarnil jejich hráč Kovář minutu před koncem. Sám na malém vápně měl čas si zpracovat centrovaný míč, místo toho ale střílel bez přípravy a přehodil bránu.

Již v neděli 26. ledna šemíci změří síly opět na domácím hřišti s týmem exdruholigové Čáslavi, tj. vítězem podzimní části ČFL. Výkop je v půl třetí odpoledne.

Také další dva zápasy se budou hrát na Vyšehradě. Ve středu 29. ledna od 18.00 h se střetne náš celek se Štěchovicemi, tj. 11. týmem tabulky ČFL a v neděli 2. února od 10.00 h dopoledne se Sokolem Nová Ves pod Pleší. Zatímco Štěchovice jsou nováčkem ČFL, Nová Ves je pro změnu nováčkem divize A, kde přezimuje na vynikajícím 2. místě.


Trenér Pavel Janeček: „Do poločasu byla naše hra rozháraná, hodně jsme proti snaživým Cholupicím kazili, ale ve druhé půli jsme ji měli již pod kontrolou. Zklidnili jsme se a vypracovali si řadu šancí. O ten jeden rozdílový gól jsme nakonec také byli lepší.“


Slavoj Vyšehrad – Sokol Cholupice 2:1 (1:1)

Přípravné utkání.

Branky: 34. Letko, 80. Macháček – 10. Neveršil.

Rozhodčí: Švorc. Bez karet.

Diváků: 12.


Vyšehrad 1. poločas: Procházka – Čižikov, Hanzlík, Doksanský, Aliaulios – Rajnoch, Kočí, M. Chalupa (15. Letko), Červený – Ansuma, Macháček.

Vyšehrad 2. poločas: Blažek – Hanzlík, Gjorgjiev, Doksanský, Čižikov (75. Aliaulios) – Červený (75. Rajnoch), M. Chalupa, Kočí, Macháček – Ansuma (63. Procházka), Letko. Trenéři Milan Kopřiva a Pavel Janeček.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...