INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Slavoj smazal dvoubrankové manko, zdolal 4:3 Štěchovice

„A“ tým – Pěkného úspěchu v podobě vítězství 4:3 nad štěchovickým účastníkem ČFL si připsali ve středu večer fotbalisté Slavoje Vyšehrad. Tým trenéra Jiřího Hrušky, který přezimuje v roli nováčka na 11. místě třetí nejvyšší soutěže, vedl po úvodní půlhodině 2:0, ještě do poločasu však domácí srovnali krok. Brankáře Sňozíka překonali Michal Macháček a úplně nový hráč Jan Lukeš, který přišel právě ze Štěchovic. Ve druhé půli se trefili ještě Musa Ansuma a střídající Filip Turbák, který vstřelil vítěznou branku.

V posledním utkání měsíce ledna se poprvé v tomto přípravném období objevil v brance Radim Mokrohajský, místy nedůsledně bránící spoluhráči z pole mu však jeho roli moc neusnadnili. V 19. min. tak po centru zprava zblízka pohodlně hlavičkoval do sítě Krejčí: 0:1. O osm minut později Krejčí pro změnu utekl zadákům Vyšehradu, s jeho první střelou si ještě Mokrohajský poradil, dorážce ale už nezabránil: 0:2.

Po zbabrané úvodní půlhodině šemíci konečně zvedli hlavu a ve 32. min. po centru Macháčka zleva dorazil míč zblízka do sítě Letko, byl mu však odmáván ofsajd. O minutu později už to vyšlo na sto procent: výbornou kombinaci, zakončil Frohna přihrávkou Kočímu, který ještě přiťukl balon doleva a dobře postavený Macháček už měl v tu chvíli snadnou úlohu: 1:2!

Pět minut před pauzou Macháček zleva odcentroval a Lukeš, který nastoupil na postu pravého záložníka, zblízka doklepl a vyrovnal: 2:2! Ještě v první půli mohl strhnout vedení na naši stranu Letko, zblízka však minul bránu.

Co se nepovedlo Letkovi, vyšlo po hodině hry další útočníkovi. V 62. min. Lukeš odcentroval a Ansuma skóroval: 3:2! Korunoval tak dokonalý obrat ve vývoji skóre, jeho oslavný taneček byl však, podobně jako při utkání s Čáslaví, trochu předčasný. V 78. min. totiž utekl Podobský, vyhrál minisouboj s gólmanem Bartalským a poslal balon do sítě: 3:3.

V 81. min. rozhodl zápas Turbák, který byl na hřišti teprve 11 minut a vstřelil vítězný gól: 4:3! Charakteristickým pro tento zápas – z pohledu Vyšehradu –byl však zejména velmi dobrý výkon všech nových hráčů.

Další přípravné utkání je na programu v neděli 2. února, kdy v deset hodin dopoledne hostíme na Vyšehradě divizního nováčka Sokol Nová Ves pod Pleší. Tým trenéra Zdeňka Staroby, který je farmou FK Příbram, přezimuje ve skupině A na druhém místě tabulky s odstupem čtyř bodů na vedoucí Benešov.


Trenér Milan Kopřiva: „Kromě toho, že jsme smazali dvougólové vedení Štěchovic, mě těší hra, kterou předvádíme. Přišel další nový hráč Lukeš, který se nejprve chvíli adaptoval, ale nakonec sehrál velmi dobrý zápas. Celému našemu mužstvu ale znovu utekl začátek utkání, až pak jsme se rozehráli k dobrému výkonu. Hlavně ve druhé půli jsme předváděli kombinační a technický fotbal, z něhož vyplynula řada šancí. Většinu jsme jich sice neproměnili, bylo jich však víc, než v předchozím utkání s Čáslaví. Je znát přítomnost Jardy Chalupy na postu stopera a Musy v útoku, který umí udržet balon a navíc dává důležité góly. Výsledek 4:3 je sice trochu divoký, ale přičítám to i faktu, že zde není zrovna ideální osvětlení a místy lze těžko odhadnout let míče. Tři inkasované góly se mohou zdát jako hodně, ale my jsme je soupeři spíš darovali, než aby si je vypracoval. Štěchovice spoléhaly jen na souboje a Sňozíkovy výkopy do prostoru, kde se pak jejich hráči rvali o balony a čekali, co se k nim odrazí. Naopak my jsme dali góly po vypracovaných akcích, na něž byla radost pohledět. Mohu tak říct, že si mi náš herní projev líbil.“

Autor vítězné branky na 4:3 Filip Turbák: „Stoper Štěchovic si dlouho nevěděl rady s balonem, kam ho odkopnout. Podařilo se mi vystihnout jeho váhavost, tak jsem mu skočil do dráhy letu míče, on mě nastřelil a odražený míč doběhl Musa. Vrátil mi pod sebe nahrávku a já jsem dal po zemi na přední tyč gól. Jsem určitě rád za to, že mi se mi podařilo rozhodnout zápas s třetiligovým soupeřem.“


Slavoj Vyšehrad – TJ Štěchovice 4:3 (2:2)

Branky: 33. Macháček, 40. Lukeš, 61. Ansuma, 81. Turbák – 19. a 27. Krejčí, 78. Podobský.  

Rozhodčí: Stěhule – Maťátko, Vavroch. Bez karet.

Diváků: 20.


Vyšehrad: Mokrohajský (46. Bartalský) – Doksanský, J. Chalupa, Hendrych, Nosek – Lukeš, Frohna, Kočí, Macháček (70. Turbák) – Letko (50. Červený), Ansuma. Trenéři Milan Kopřiva a Pavel Janeček.


Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...