INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíci zdolali 2:1 Novou Ves

„A“ tým – Zatím nejnáročnější týden v rámci zimní přípravy zakončili fotbalisté Slavoje Vyšehrad v neděli dopoledne vítězstvím 2:1 nad divizním nováčkem Sokol Nová Ves pod Pleší. V souboji týmů, jež shodně přezimují na druhých místech tabulek divizí A a B, skórovali borci v modrých dresech dvakrát již v první půli, kdy se během sedmi minut trefili kapitán Miroslav Hendrych a nový hráč Radek Tvrdý. Soupeř reprezentující vísku s tisícovkou obyvatel, který je však také farmou prvoligové Příbrami, dosáhl čestného úspěchu deset minut před koncem střetnutí zásluhou Pincovy trefy.

Do zápasu tentokrát nenaskočili omluvení Michal Kočí a Musa Ansuma, zatímco hosté podle slov svých funkcionářů přijeli do Prahy s pouhými dvěma hráči základní sestavy. Těmi byli exligisté Radek Šindelář (mj. Xaverov, Blšany, Příbram, Bohemians Praha) a Filip Dort (mj. Sparta, Opava, Blšany, Liberec, Teplice, Příbram, Jihlava).

Skóre se poprvé měnilo právě ve chvíli, kdy vypršela úvodní „seznamovací“ čtvrthodinka. Kombinační akci zakončil Lukeš přesnou přihrávkou na Hendrycha a kapitán u levé tyče prostřelil brankáře Holana: 1:0! O sedm minut později po další kombinační akci odcentroval zleva Macháček a Tvrdý doťukl míč zblízka do brány: 2:0! Vzápětí pálil Frohna jen těsně vedle. Žádná kanonáda se ale už dál nekonala, naopak modří tímto svůj gólový potenciál během prvního únorového víkendu vyčerpali.

Do druhé půle vystřídal Mokrohajského Bartalský, Macháček se přesunul zprava doleva a jeho dosavadní místo zaujal Červený. V útoku pak Turbáka nahradil Letko. Právě on v 54. min. „namazal“ do gólové šance Tvrdému, ten ale trefil jen uprostřed brány stojícího Holana. Pohotová střela M. Chalupy jen těsně letěla mimo, minimálně dvě gólové šance ale měli i hosté.

Po hodině hry došlo k poslednímu střídání, kdy Doksanského nahradil Domenico Pace, běhavý italský útočník z města L'Aquila v Abruzzii, který v současnosti pracuje v Praze. Na Vyšehradě je na zkoušku.

V 80. min. Novovesští snížili, kdy Pinc vyhrál minisouboj s Bartalským a poslal balon po zemi do sítě: 2:1.

Další přípravné utkání sehraje tým Vyšehradu opět doma, a sice v sobotu 8. února s juniorkou Příbrami. Výkop je v pravé poledne.


Trenér Pavel Janeček: „Vyhráli jsme nad Novou Vsí sice jen těsně 2:1, hru jsme však měli plně pod kontrolou. Pravdou je, že v úvodní čtvrthodině, kdy se nejspíš na našich hráčích projevila předchozí tréninková zátěž v týdnu a navíc středeční těžký zápas se Štěchovicemi, byl soupeř živější. Po náročných dvoufázových v trénincích v pátek i v sobotu kluci tahali nohy, celkově však zápas z našeho pohledu snesl přijatelné měřítko. V první půli, kdy nastoupili spíš zkušenější hráči, jsme dali dva góly, pak jsme to trochu prostřídali a vyzkoušeli další nové hráče. Vzhledem k té zmíněné značné tréninkové zátěži můžeme být s předvedenou hrou spokojeni. Ve druhé půli se už zápas víceméně dohrával, kluci se už možná těšili na zasloužené volno. Každopádně jsme rádi, že jsme zápas zvládli i výsledkově, každá výhra je pro nás důležitá.“


Slavoj Vyšehrad – Sokol Nová Ves pod Pleší 2:1 (2:0)

Branky: 15. Hendrych, 22. Tvrdý – 80. Pinc.

Rozhodčí: Hlavnička – Šároka, Jeřábek. Bez karet.

Diváků: 20.


Vyšehrad: Mokrohajský (46. Bartalský) – Doksanský (60. Pace), J. Chalupa, Hendrych, Nosek – Macháček, Frohna, M. Chalupa, Lukeš (46. Červený) – Tvrdý, Turbák (46. Letko). Trenéři Jaroslav Klíma, Milan Kopřiva a Pavel Janeček.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...