INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Den hodně otevřených dveří: šemíci porazili 5:4 Dobrovici

„A“ tým Pro diváky atraktivní podívaná, naopak pro trenéry spousta vrásek na čele kvůli prostupné defenzivě na obou stranách – takový byl osmý přípravný zápas v zimní pauze pro fotbalisty Slavoje Vyšehrad, kteří zdolali doma Dobrovici 5:4. Šemíci nastoupil tentokrát v červených dresech a z hlediska vývoje skóre téměř po celé utkání tahali za delší konec: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:4.

Dvakrát skóroval Filip Turbák, jednou pak Musa Ansuma, Michal Macháček a Lukáš Budějský z penalty. Turbák je s celkově pěti góly dosud nejlepším zimním střelcem našeho týmu, zatímco Macháček se trefil čtyřikrát. A to ještě předchozí dva zápasy vynechal kvůli zranění. Varovná je ovšem bilance v defenzivě: celkem 12 obdržených branek v posledních třech přípravných zápasech.

V sestavě stále chyběli kapitán Hendrych, Kočí a oproti předešlému zápasu i Lukeš, Zmeškal a Příhoda. Vedle návratu Macháčka měl absolutní premiéru i zbrusu nový hráč Jakub Janda, který přišel z Brozan a odehrál utkání na postu pravého beka.

V souboji mužstev, která shodně přezimují na druhých místech svých divizních skupin, padlo šest branek již do poločasu. Již ve 4. min. Martin Chalupa nastartoval přihrávkou Ansumu, ten ukázal záda svým bývalým spoluhráčům z Dobrovice a sólový únik zakončil mazáckou střelou po zemi: 1:0!

Na druhé straně Tuma efektní křížnou střelou napálil břevno Mokrohajského brány. Přesnější byl jeho spoluhráč Křelina, když po vyšachování domácí obrany zblízka doklepl na 1:1.

Ve 21. min. se Musa podruhé probil sám před dobrovického brankáře, který byl sice tentokrát v jejich minisouboji úspěšnější, na dorážku Macháčka už ale nestačil: 2:1! O pět minut později po faulu na Mojdla v šestnáctce nařídil rozhodčí Stěhule penaltu a Budějský ji střelou k tyči proměnil: 3:1!

Po půlhodině hry se však po srážce s protihráčem zranil Ansuma a musel odstoupit – podobný osud potkal i Šollara, v jeho případě kvůli pošramocené achilovce.

Přestřelka však pokračovala, na 3:2 snížil pohotovou střelou zblízka z voleje David Miškovský. V samotném závěru první půle pak Budějský vysunul po pravé straně Turbáka (vystřídal Šollara) a ten střelou z úhlu propálil brankáře hostí: 4:2! Po změně stran to byl opět Turbák, jenž po přihrávce od Mojdla opět skóroval: 5:2!

Tým z tříapůltisícové obce na Mladoboleslavsku ale nerezignoval, tři metry za vápnem napřáhl Vladyka a parádní dalekonosnou střelou na zadní tyč snížil na 5:3. V 64. min. mohl po nacvičeném signálu pojistit náskok Slavoje Mojdl, zblízka ale přestřelil bránu. Naopak pět minut před koncem Tuma dal po rohu kontaktní gól na 5:4. Minutu nato pustila defenziva domácích do gólové šance i Froňka, ten ale možnost vyrovnat odmítl – netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Vyšehrad si tak po dvou předchozích porážkách připsal tentokrát výhru 5:4.

Již v neděli 23. února ve 14 hodin nastoupí juniorka Vyšehradu doma proti Sokolu Vraný. Za týden čeká náš A-tým generálka na jaro v podobě měření sil s Hořovickem, sedmým týmem tabulky podzimní části divize A.

Trenér Milan Kopřiva: „5:4, to je hodně divoké skóre, navíc jsme mohli ještě v závěru inkasovat gól na 5:5. Zatím však nejde ani tolik o výsledek, jak spíš o předvedenou hru, a ta se mi vyloženě nelíbí. Je to velký chaos. Posílili jsme se v zimě o spoustu nových i staronových hráčů, přesto se znovu projevila absence Míry Hendrycha na postu stopera a Michala Kočího ve středu pole. Samozřejmě beru fakt, že Michal Macháček hrál po delší pauze a Musa s Ivanem Šollarem museli odstoupit již v první půli ze hry, to všechno je pravda, přesto mi nezbývá než opakovat, že to není ono, co bychom chtěli. Máme problémy s obsazováním protihráčů, a to chceme předvádět nátlakový fotbal a diktovat tempo hry. Z taktického hlediska se může stát, že nás soupeř přehraje, my bychom však měli být na svých postech, prosadit se díky vyšší individuální kvalitě a ne běhat od ničeho k ničemu, jak tomu místy bylo. Tentokrát jsme sice byli prakticky stoprocentní při zakončení, dáváme krásné góly, ale mezihra je špatná. V tom se musíme jednoznačně zlepšit, nešetřit krokem při napadání a nebýt všude pozdě. Zbývá nám ještě zápas s Hořovickem, tak snad se to už víc přiblíží tomu, co od našich hráčů vyžadujeme.“

Slavoj Vyšehrad – FK Dobrovice 5:4 (4:2)

Branky: 45. a 54. Turbák, 4. Ansuma, 21. Macháček, 27. Budějský z pen. – 15. Křelina, 35. D. Miškovský, 58. Vladyka, 85. Tuma.

Rozhodčí: Stěhule – Rod, Kalcovský. Bez karet.

Diváků: 25.


Vyšehrad 1. poločas: Mokrohajský – J. Janda, Frohna, J. Chalupa, Nosek – Budějský, Mojdl, M. Chalupa, Šollar (32. Turbák) – Macháček, Ansuma (30. Tichý).

Vyšehrad 2. poločas: Procházka – J. Janda, Frohna, J. Chalupa, Nosek – Budějský (82. Doksanský), Mojdl, M. Chalupa, Macháček (64. Červený) – Turbák, Tichý. Trenéři Milan Kopřiva a Pavel Janeček.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...