INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

V generálce 3:1 s Hořovickem

„A“ tým Tým Slavoje Vyšehrad má za sebou zápasovou část zimní přípravy. Ve svém devátém a posledním vystoupení zdolal doma 3:1 Hořovicko, sedmý tým podzimní tabulky divize A. První gól šemíků dal Ansuma Musa, druhý Michal Macháček a třetí přidal po změně stran opět Michal Macháček, tentokrát z penalty. S celkově šesti góly se tak stal nejlepším střelcem týmu v přípravném období.

Generálku již absolvoval pozměněný realizační tým ve složení Pavel Janeček (hlavní trenér), Milan Kopřiva (asistent), Jiří Novotný (vedoucí mužstva) a David Procházka (masér, fyzioterapeut). Z hráčů však stále ještě nemohl nastoupit nedoléčený kapitán Miroslav Hendrych a z různých důvodů absentovali i další čtyři fotbalisté. Do sestavy se zato vrátili Jan Lukeš s Michalem Kočím.

Vstup do utkání vyšel lépe svěřencům slavného internacionála Jana Bergera, který před časem krátce trenérsky působil i na Vyšehradě (bylo to v prvních pěti kolech sezony na podzim roku 2009). Již ve 4. min. napřáhl Pužík a střelou k tyči překonal Mokrohajského: 0:1.

Vyrovnání na sebe dalo čekat pouhé dvě minuty, kdy Kočí posunul balon zprava na vápně na Ansumu a ten se nemýlil: 1:1! Za další tři minuty po centru Budějského zprava tečoval míč jeden ze zadáků hostí a brankář měl co dělat, aby jej na brankové čáře s vypětím všech sil zastavil. Vzápětí v dobré pozici Macháček hlavou minul a Ansuma napálil balon z malého vápna, trefil však jen hořovickou hradbu.

Šest minut před poločasem opět zprava přihrával Kočí a Macháček poslal Vyšehrad do vedení: 2:1!

V 56. min. Mojdl pálil zpoza vápna metr nad a vzápětí po faulu na Frohnu nařídil sudí Maiello penaltu. Macháček ji v 58. min. bez problémů proměnil: 3:1!

Hosté se snahou o korekci neuspěli, naopak sami mohli ještě inkasovat. V 77. min. po přihrávce od Mojdla vypálil po zemi Tichý, míč se ale odrazil od vzdálenější tyče zpět do pole. Pět minut před koncem pak po faulu na Kočího Nosek perfektně trefil odkrytý roh hořovické brány, jeden z hráčů hostí přesto stihl balon vyhlavičkovat mimo tři tyče.

Za týden se již uskuteční mistrovské utkání. V neděli 9. března v 10. 15 hod. v jarní premiéře divize B šemíci přivítají na domácí půdě soupeře z Žatce. Souboj dvou Slavojů bude měřením sil druhého s osmým týmem podzimní tabulky.


Trenér Pavel Janeček: „Pozitivní je fakt, že jsme vyhráli a kromě tří gólů si vytvořili ještě další šance. Na druhou stranu naše hra vykázala stále spoustu nedostatků. V jednoduchých situacích jsme si nedokázali poradit a ztráceli jsme hodně míčů. Problémy nám dělalo i napadání a obsazování protihráčů. Hra byla rozháraná, je to ale i proto, že pořád zkoušíme hráče na různých postech. Hořovicko nás přitom nepřinutilo vydat se ze všech sil, tak jako tomu bylo při utkáních s třetiligovými celky Čáslavi a Štěchovic, kdy jsme museli daleko víc běhat. Proto jsme dnes dali některým hráčům ještě pozápasové běhání. Stále tedy máme co zlepšovat, do ostrého jarního startu nám na to zbývá ještě týden.“


Slavoj Vyšehrad – FK Hořovicko 3:1 (2:1)

Branky: 39. a 58. z pen. Macháček, 6. Ansuma – 4. Pužík.

Rozhodčí: Maiello – Slavík, Vála. Bez karet.

Diváků: 20.


Vyšehrad: Mokrohajský – Budějský (80. Příhoda), J. Chalupa, Nosek, Frohna – Lukeš, Kočí, Mojdl, Macháček (80. Doksanský) – Ansuma, Turbák (49. Tichý). Trenéři Pavel Janeček a Milan Kopřiva.

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...