INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Odvetná část sezony startuje, Vyšehrad změří síly s Žatcem

„A“-muži Dlouhá zimní příprava s mnoha změnami a experimenty je u konce, začíná tvrdý boj o body. Vedoucí Slavia Louňovice i druhý Slavoj Vyšehrad jich mají z podzimu nastřádáno shodně po 34, a tak se dá reálně předpokládat, že právě mezi nimi se rozhodne o prvenství v divizi B a tudíž i postupujícím do ČFL. Za oběma celky totiž zeje devítibodová propast s trojicí Souš, Motorlet, Neratovice.

Vyšehrad hostí doma v neděli dopoledne osmý Žatec, Louňovice odpoledne uvítají celek Kladna. Není třeba zastírat, šemíci i nováček z Louňovic jdou do těchto zápasů v roli jasných favoritů.

Šemíci vyhráli v prvním vzájemném souboji v srpnu U Ohře jasně 6:0 (branky: Jung 2, Mojdl, Červený, Budějský a vlastní). Žatec debakl na úvod sezony poznamenal, v prvních sedmi podzimních kolech získal pouhé dva body, a tak vše nasvědčovalo, že bude otloukánkem divize B. Pak ale svěřenci trenéra Karla Šidlofa koncem září porazili doma Souš, vyhráli senzačně 5x za sebou a ve druhé polovině podzimu získali 18 bodů, což je vyneslo až do první poloviny tabulky.

Odlišný model přípravy obou soupeřů

Oba nadcházející soupeři zvolili odlišný model přípravy, resp. soupeře během ní. Zatímco Vyšehrad, až na úvodní dva „zahřívací“ souboje se Spartou Krč a Cholupicemi, hostil doma silné protivníky, Žatec se zúčastnil turnaje v Postoloprtech, kde narazil na soupeře z nižších soutěží. Ty pak porážel snadno jako kuželky a např. v utkání se Strupčicemi, jež skončilo 10:0, nastřílel Michal Lesniak šest branek. Nejlepší žatecký fotbalista roku 2013 se ale umí prosazovat i v mistrovské soutěži, na podzim dal v divizi B 10 branek. A to nestihl v dresu Vyšehradu nikdo, ani Tomáš Kavka.

Nejlepší střelec šemíků posledních let přestoupil v zimě do Záp, odešli i Petr Marčík (Český Brod), Marek Smola (Louňovice), Mcdon Mbah a Stanislav Jung (oba návrat do Jiren). Naopak ze Štěchovic přišel Jan Lukeš a z Roudnice nad Labem trio Jaroslav Chalupa, Michal Macháček i navrátilec Musa Ansuma. A zejména trenér Pavel Janeček, jemuž majitel klubu Jaroslav Klíma uvolnil post šéfa lavičky Vyšehradu. Na post vedoucího mužstva se vrátil po roce a půl Jiří Novotný.

Podcenit Žatec? Nic takového!

Hrozí ze strany hráčů Vyšehradu podcenění žateckého soupeře, tím spíš, když na jeho hřišti vyhráli 6:0?!

„Nehrozí. Nic nepodceníme, navíc půlka mužstva se tu obměnila, a tak někteří z hráčů ani nebudou vědět, proti komu hrají. Žatec jsme neviděli, hrál v zimě s týmy z nižších soutěží a navíc v sestavě kombinované s béčkem, z čehož lze těžko něco vypozorovat. Uvidíme, co s nimi tento model přípravy udělal. Nějaké informace si ještě seženeme v týdnu. Ale hrajeme doma, o postup a měli bychom se prosadit vlastní nátlakovou hru, byť ze zajištěné obrany. Jinými slovy, chceme se soustředit především na vlastní výkon. Obavy z utkání by měl mít především soupeř,“ řekl pevným hlasem nový šéftrenér Vyšehradu Pavel Janeček. „Věřím, že se nám bude dařit a nabídneme divákům hezký fotbal. A také že posily, které jsme pro Vyšehrad získali, se tady uplatní a zviditelní,“ prohlásil 45letý kouč, který má na svém kontě i 125 odehraných utkání a 9 vstřelených gólů v I. lize z let 1993 až 98 (Liberec, Teplice, Lázně Bohdaneč).

A co na to samotné posily?!

„Rád bych přinesl Vyšehradu štěstí a doufám, že tady v červnu oslavíme postup do ČFL,“ prohlásil Jan Lukeš. „V přípravě jsme remizovali s lídrem ČFL Čáslaví a porazili rovněž třetiligové Štěchovice. Už současný tým by mohl hrát střed tabulky ČFL,“ odhadl Jaroslav Chalupa. „Chci svými výkony a góly přispět k tomu, abychom Vyšehrad posunuli výš. Vím, budou tu na mě docela velké nároky, s tím jsem však srozuměn,“ připojil se Michal Macháček. „Vyžaduje se tu opravdu velké nasazení, a to nejen v zápasech, i při trénincích. Ale i já chci pomoci svými góly k postupu,“ dodal Ghaňan Musa Ansuma. Soupeři však budou proti, a to i Žatec.

Zelenožlutí sází na odchovance a hráče z okolí

Kádr Slavoje Žatec tvoří nyní tito fotbalisté: brankáři Petr Cipra (narozen 1991), Miroslav Kalbač (1993), Ondřej Baštýř (1982), obránci Miroslav Heinc (1985), Petr Fiřt (1991), Petr Bešík (1993), Karel Krejčík (1987, kapitán mužstva), Martin Vávra (1990), záložníci Jan Klasna (1986), Michal Lesniak (1990), Martin Vlk (1989), Milan Hodina (1994), Vít Karban (1990), Martin Bednář (1986), Marek Paul (1987), Jakub Sýs (1994), útočníci Antonín Hynek, Vladislav Hynek (oba 1994) a Petr Klinec (1993).

„Rozhodli jsme se co nejvíc sázet na vlastní odchovance a kluky z okolí. Budeme sbírat zkušenosti, za pár let to může být hodně kvalitní tým,“ uvedl sekretář Slavoje Žatec Pavel Maňák.

Utkání Slavoj Vyšehrad – Slavoj Žatec se hraje v neděli 9. března v 10.15 hod. a řídí jej rozhodčí Aleš Šob z Hradce Králové, na čarách mu budou asistovat Zbyněk Novotný a Pavla Navrátilová.

Již v sobotu 8. března v 10 hodin dopoledne se střetne v jarní premiéře České ligy staršího dorostu naše U 19 doma s Kolínem.

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...