INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Jarní premiéra bez zaváhání: šemíci zdolali 3:1 tým Žatce

„A“-muži Splněná povinnost bez větších komplikací – taková byla jarní premiéra fotbalistů Slavoje Vyšehrad v 16. kole divize B, v němž zdolali svého žateckého jmenovce 3:1. O branky domácího týmu se postarali Michal Kočí, Musa Ansuma a po změně stran Michal Macháček. Na dva góly přihrával Lukáš Budějský, na jeden Jan Lukeš.

Šemíci postrádali stále nedoléčeného šéfa obrany Miroslava Hendrycha, od něhož převzal kapitánskou pásku Jakub Frohna. Oproti podzimu však nastoupili s pěti posilami v základní sestavě: stoperem Jaroslavem Chalupou, krajními záložníky Jakubem Jandou (jeho hostování z Brozan bylo dotaženo až v týdnu před zápasem) a Janem Lukešem i oběma útočníky Musou Ansumou a Michalem Macháčkem.

Podle očekávání se zápas od prvních chvil odvíjel v režii týmu v modrých dresech. Již v 1. minutě se po trestném kopu Budějského dostal k zakončení Ansuma, přehlavičkoval však bránu. Vzápětí Macháček trefil břevno a odražený míč napálil Kočí do hradby hráčů soupeře. Ve 4. min. se už skóre poprvé měnilo, Mojdl vysunul Budějského, ten zprava odcentroval na vápno a Kočí bez přípravy „angličanem“ otevřel skóre, když jeho pohotová střela se odrazila od zadní tyče do sítě: 1:0!

V 6. min. po centru Mojdla hlavičkoval Chalupa zblízka nad. Ve 12. min. hostům nevyšla standardka, z rychlého kontru Mojdl našel ve vápně nabíhajícího Ansumu, ten však těsně minul bránu.

V 18. min. však očekávaný vývoj zápasu dostal velkou trhlinu, po rohu hostí a odraženém míči vypálil zpoza vápna Heinc a přesnou střelou po zemi k tyči propálil vše před sebou: 1:1.

Vyrovnávací gól šemíky načas otřásl a dobývání brány hostí chyběl zejména moment překvapení. Hosté měli další dobrou příležitost ohrozit naši bránu po půlhodině hry, Klinec však střelou z trestného kopu našel jen připraveného brankáře Mokrohajského.

Až 37. minuta přinesla opět radost domácím hráčům i fanouškům. Budějský si dvakrát vyměnil míč s Noskem, přenesl těžiště hry na druhou stranu hřiště, kam si naběhl Lukeš a po jeho přesně načasovaném centru na vápno se prosadil z otočky střelou k tyči Ansuma: 2:1!

Tři minuty před poločasem přišla asi nejkrásnější akce zápasu, byť bez gólové koncovky: z brejkové situace Mojdl posunul míč na Jandu, ten nastartoval Lukeše, který si před sebou vydláždil doslova dálnici a odcentroval na vápno na Ansumu. Ten byl však hodně tísněn obráncem hostí a tečovaný míč letěl mimo tři tyče. Těsně před pauzou ještě Frohna bodlem těsně minul.

Hned po změně stran si po rohu Noska naběhl na malé vápno Mojdl, ve skluzu však přehodil bránu. To byla gólová šance. Vzápětí došlo na druhé straně ještě před vápnem Vyšehradu k souboji Chalupy s Klincem a hosté se hodně zlobili, že nebyl v jejich prospěch odpískán trestný kop. O chvíli později ho Žatec přece jen kopal, střelu z úhlu ale domácí zadáci odvrátili.

Následující pasáž hry patřila především dvojici Lukeš – Macháček a jejich častým pokusům o zakončení všemi možnými způsoby. Pak se k nim opět přidal Budějský, který byl také u třetího gólu. V 73. min. si na jeho roh naběhl na přední tyč Macháček, hlavou lehce lízl míč a zvýšil na 3:1! Ještě na brankové čáře se snažil balon odvrátit jeden ze zadáků hostí, gólu však nezabránil.

Tím bylo o osudu utkání rozhodnuto, následující šance už domácí neproměnili. Velkou šanci měl deset minut před koncem Ansuma, v pádu hlavičkoval mimo. Ke dvěma nebezpečným střelám se dostal i střídající Turbák, který se snažil hru směrem dopředu oživit, což se mu také dařilo. Pět minut před koncem mohl potvrdit gólem svůj výkon Lukeš, v rychlosti však nedokázal správně zacílit a minul. Velmi sympaticky však vyzněl fakt, že hráči Vyšehradu vydrželi prakticky až do 90. min. presovat, a účinně tak narušovat rozehrávku soupeře.

V nadcházejícím 17. kole čeká naše mužstvo opravdová prověrka, zajíždí totiž do Mostu, kde změří síly s obávaným Baníkem Souš. S nikým jiným nemá Vyšehrad tak mizernou bilanci vzájemných zápasů, o čemž svědčí dva debakly v Souši 1:5 i srpnová domácí porážka 0:3. Šemíci tak budou mít rozhodně co napravovat.

 

Asistent Milan Kopřiva: „S výjimkou Míry Hendrycha jsme k prvnímu jarnímu mistráku konečně nastoupili v sestavě, jak jsme si představovali. Zápas s Žatcem, na jehož hřišti jsme dali dvakrát za sebou po šesti gólech, sváděl k domněnce, že to bude snadné. Jenomže soupeř tady nezahrál vůbec špatně, i když se podle očekávání soustředil na bránění a osobní souboje. Už v první čtvrthodině zápasu jsme měli minimálně tři gólové šance, mohli jsme tak zápas brzy rozhodnout. Zaslouženě jsme vyhráli a splnili povinnost, je nám však jasné, že si teď nemůžeme dovolit nějaké zaváhání. Výborné utkání odehrál Honza Lukeš, který umí odtáhnout balon, udělat protihráče a vytvořit před bránou soupeře nebezpečnou situaci, což tady dříve chybělo. Navíc umí zahrát jak zprava, tak i zleva. Škoda, že nedal gól, to bylo jen korunovalo jeho výborný výkon. Na stoperu odehrál dobré utkání Jarda Chalupa, i když jedno menší zaváhání tam měl, zatímco na hrotu útoku je znát přítomnost Musy. Umí podržet balon, přestože u toho schytá spoustu ran. Navíc se předvedl hezkou akcí, zakončenou gólovou střelou. Jakub Janda se dostal do základní sestavy díky Héňově absenci, odevzdal však dobrý výkon. Po svém příchodu na hřiště na sebe upozornil dvěma nebezpečnými střelami i Filip Turbák.“

Kapitán Jakub Frohna: „Náš výkon ještě nebyl úplně optimální, po těch změnách v sestavě to bylo stále trochu kostrbaté, měli jsme však dobrý vstup do zápasu. Po vyrovnávacím gólu jsme sice byli v útlumu, ale jakmile jsme zase začali diktovat tempo hry, přidali jsme druhý gól. Ve druhé půli jsme už soupeře, který nás ničím nepřekvapil a soustředil se hlavně na bránění, ani nepustili do šance a mohli jsme nakonec klidně vyhrát 5:1 nebo 6:1. “

Michal Macháček: „Těžko si představit, že bychom tento zápas nezvládli, to by bylo zlé. Při třetím gólu jsem si naskočil na Boudův roh a lízl míč temenem hlavy, obránce Žatce to vykopával už zpoza brankové čáry. Doufám, že mi to tam bude padat i nadále. Zápas byl možná těžší, než bychom čekali, hráči Žatce byli hodně důrazní a dost faulovali. Jakmile jsem dostal míč, byl na mě většinou faul, jsem docela okopaný – od mých bývalých spoluhráčů a kamarádů, dříve jsem totiž sám hrál za Žatec. Zpočátku mi to moc nešlo, bojoval jsem hlavně sám se sebou, pak už jsem se ale chytil, a bylo to lepší.“

Jan Lukeš: „Začali jsme dobře, šli poměrně brzy do vedení, z první vážnější akce a střely soupeře jsme ale dostali vyrovnávací gól. Potom jsme se trápili, přesto jsme ještě před poločasem znovu strhli vedení na svoji stranu, kdy se mi podařilo přihrát na gól Musovi. Ve druhé půli jsme už dominovali a měli jsme vyhrát víc než 3:1.“

Trenér Žatce Karel Šidlof: „Po naší vyrovnávací brance jsme přečkali dalších dvacet minut, pak jsme ale podruhé inkasovali. Mrzí mě však hlavně to, že na začátku druhé půle zůstal neodpískán jasný faul na našeho hráče těsně před vápnem. To měla být standardka, z níž jsme mohli klidně podruhé vyrovnat. Ve druhé půli už nám s přibývajícím časem docházely síly, přesto si myslím, že jsme s kvalitním soupeřem odehráli dobrý zápas. Vyšehradu mohu jen pogratulovat k vítězství a také k jeho výkonu, je to mužstvo, které patří do třetí ligy. My se zaměříme spíš na jiné zápasy, vždyť máme v týmu šest dorostenců.“

 

Slavoj Vyšehrad – Slavoj Žatec 3:1 (2:1)

Branky: 4. Kočí, 37. Ansuma, 73. Macháček – 18. Heinc.

Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 14:2. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 2:1.  

Rozhodčí: Šob – Z. Novotný, Navrátilová. ŽK: Mojdl, Budějský – Paul, Bešík, A. Hynek, Heinc.  

Diváků: 160.

Vyšehrad: Mokrohajský – Budějský, Chalupa, Nosek, Frohna – J. Janda (71. Turbák), Kočí, Mojdl, Lukeš (89. Příhoda) – Ansuma (83. Červený), Macháček. Na lavičce byli ještě připraveni Houdek, Doksanský a brankář Procházka. Trenéři Pavel Janeček a Milan Kopřiva.

Žatec: Cipra – Vávra, A. Hynek (78. V. Hynek), Bešík, Klasna – Karban (69. Sýs), Heinc, Paul, Bednář – Klinec, Lesniak. Trenér Karel Šidlof.


Střelci „A“-týmu (divize + Pohár České pošty):

9 – Kavka (z toho 2 v poháru)

6 – Marčík, Mojdl

5 – Jung

4 – Kočí

3 – Červený

2 – Budějský (z toho 1 v poháru)

1 – Ansuma, Houdek (v poháru), Frohna, Macháček, Smola

Tři branky byly vlastní soupeřů (2x Kunice v poháru a 1x Žatec v divizi B)


Nahrávači na góly (divize + Pohár České pošty):

10 – Kočí (z toho 2 v poháru)

6 – Mojdl

5 – Frohna (1 v poháru)

3 – Červený, Jung, Nosek

2 – Budějský

1 – Doksanský, Hradecký (v poháru), Kavka, Lukeš, Marčík, Mbah, Příhoda, Smola, Turbák, Zimmermann

 

JARNÍ PREMIÉRY SLAVOJE VYŠEHRAD

5. 3. 2000 (divize A): Vyšehrad – Motorlet 1:2

18. 3. 2001 (ČFL): Vyšehrad – Střížkov 1:0

17. 3. 2002 (divize B): Český Brod – Vyšehrad 1:0

16. 3. 2003 (divize B): Kadaň – Vyšehrad 0:0

14. 3. 2004 (divize B): Admira – Vyšehrad 1:1

26. 3. 2005 (divize B): Sokol Libiš – Vyšehrad 1:0

12. 3. 2006 (divize B): Nový Bor – Vyšehrad 1:1

11. 3. 2007 (divize A): Vyšehrad – Třeboň 1:0

16. 3. 2008 (ČFL): Cheb – Vyšehrad 0:1

15. 3. 2009 (ČFL): Vyšehrad – Letohrad 4:2

14. 3. 2010 (ČFL): Vyšehrad – Ovčáry 2:0

13. 3. 2011 (divize B): Vyšehrad – Meteor VIII 2:2

11. 3. 2012 (divize B): Vyšehrad – Teplice B 0:1

10. 3. 2013 (divize B): Vyšehrad – Úvaly 0:0

9. 3. 2014 (divize B): Vyšehrad – Žatec 3:1


Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...