INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Štastný den Tomáše Dvořáka zpestřilo prvenství v tombole

„A“-muži Ani v poločasové pauze divizních zápasů se diváci na Vyšehradě rozhodně nenudí. To je vždy na programu tombola, v níž lze vyhrát některou z mnoha zajímavých cen. V průběhu jarní divizní premiéry při utkání s Žatcem se usmálo štěstí na jednoho z našich dlouholetých fanoušků pana Tomáše Dvořáka, který si tak odnesl domů toustovač.

„V tombole jsem tu vyhrál nějakou cenu poprvé, toustovač věnuji rodičům. Pokud nemám zrovna pracovní povinnosti, chodím na domácí zápasy Vyšehradu. Už od mých pěti, šesti let mě sem vodil táta. To je už téměř třicet let. Pamatuji tady vše, jak bylo ještě postaru. I když škváru už ne, to už tady byla tráva. Chodili jsme stát pod staré hodiny,“ zavzpomínal poté, co převzal hlavní cenu od moderátora tomboly a správce areálu Vládi Nováka.

Pět let strávil pan Dvořák služebně v zahraničí a po návratu domů už začal chodit na zrekonstruovaný Vyšehrad. „Vzpomínám rád hlavně na rozhodující zápas o postup do ČFL s Klatovy v červnu roku 2006. To tady byla více než tisícovka diváků, plné ochozy a Vyšehrad vyhrál 1:0. To byl hodně pamětní zápas. Ale dříve sem chodilo i na běžné zápasy průměrně pět stovek lidí, na pražská derby samozřejmě víc. Třeba se tyhle časy zase vrátí.“

Dříve byl pan Dvořák sám aktivním fotbalistou, přesněji brankářem. Chytal za Rapid Praha z Malešic, s týmem hrajícím v červenožlutých dresech to dotáhl před lety až do pražského přeboru. Hájil i branku Svéradic na Klatovsku, kde má chalupu. A také Nýrska, tam byl totiž na vojně.

V nejvyšší soutěži drží palce Spartě. Ta už nyní po 19. kole téměř sahá po mistrovském titulu, zatímco Vyšehrad bude muset ještě o prvenství v divizi hodně tvrdě bojovat.

„Docela se mi líbí naše posily, hlavně Musa, který dal v první půli krásný gól. Jako bývalý brankář musím vyzdvihnout i výkony Radima Mokrohajského a připomenout jeho sedm podzimních zápasů s čistým kontem. To je pěkná vizitka, třeba se posune zpátky do vyšší soutěže. A třeba to bude s celým týmem Vyšehradu, alespoň bych si to tak přál. To by bylo ideální, aby se tu hrála opět ČFL. Asi nás čekají na jaře dostihy s Louňovicemi, ale Vyšehrad to zvládne a navíc s předstihem, tak dvě tři kola před koncem. Rozhodne odveta v Louňovicích, určitě tam vyhrajeme, a oplatíme jim tak podzimní porážku 0:3!“

Hezká slova – teď už jen maličkost, totiž aby se stala skutečností… A zápas Vyšehrad – Žatec?!

„Na první jarní kolo je to kvalitní fotbal, jen škoda, že jsme si nechali dát gól. Věřím, že ve druhém poločase ještě sami nějakou tu branku Žatci přidáme a vyhrajeme 4:1,“ tipnul si vítěz první jarní tomboly. Šemíci gól opravdu přidali, ale jen jeden, a tak zvítězili 3:1. Pan Tomáš Dvořák měl 9. března 2014 opravdu šťastný den, večer totiž ještě Sparta zdolala v ligovém šlágru Plzeň 1:0.

 

Vítězové podzimní tomboly

Ladislav Křížek, Prosek

Karel Havel, Vysoká Libeň

Miroslav Kočí, Podolí

Jaroslav Dvořák, Modřany

Jaroslav Enderst, Smíchov

Jiří Mojdl, Rpety

Zdeněk Mužík, Kladno

 

Vítězové jarní tomboly

Tomáš Dvořák, Vinohrady

 

Foto: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...