INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

V Souši půjde nejen o body, ale i o nápravu tristní bilance

„A“-muži Není moc mužstev, se kterým by měl Slavoj Vyšehrad tak špatnou bilanci: tři porážky z dosavadních pěti vzájemných zápasů. A ne porážky ledasjaké, u soupeře dvakrát v poměru 1:5 a naposledy loni v srpnu doma 0:3. V sobotu 15. března budou mít šemíci na mostecké periferii co napravovat.

„Náš tým je obměněný, tak se to snad už nebude opakovat. V Souši už víme, o co jde, a připravíme se tak, aby se naše selhání proti tomu soupeři nepokračovala,“ vyjádřil své přesvědčení jeden z dvojice koučů Slavoje Milan Kopřiva.

„Souš má dobrý tým, ale my nejsme v pozici, abychom byli podělaní. I remíza je pro nás za dané konstelace málo. Pomohlo by nám, kdyby už byl k dispozici stoper Míra Hendrych, který kraluje ve vzdušných soubojích,“ doplnil Milan Kopřiva i s ohledem na rozlehlost soušské hrací plochy, jež by snad mohla sloužit i jako letiště.

Co je to daná konstelace?! Samozřejmě především současná podoba špičky tabulky: vedoucí Louňovice i druhý Vyšehrad oba s 37 body, třetí Souš 28 bodů (tolik jich ale mají i čtvrté Neratovice). O další tři body je zpět je pátý Motorlet. Před týdnem v jarní premiéře podlehl doma 1:3 právě Baníku Souš.

Nepodcenit přechod z umělky na přírodní trávu

„Na Motorletu postrádala Souš několik svých důležitých hráčů, hrála v první půli hodně zezadu a byla pod tlakem. Ale díky gólu z penalty šla do vedení a ve druhé půli si už vývoj zápasu ohlídala. Je to mladé a běhavé mužstvo, musíme se na ně dobře takticky připravit a hlavně pak nedostávat laciné góly, jako tomu bylo například hned teď v jarní premiéře doma s Žatcem. Nesmíme nic podcenit, ani přechod z umělky na přírodní trávu,“ pronesl šéftrenér Vyšehradu Pavel Janeček. Trenérská premiéra v mistrovském střetnutí mu na Vyšehradě vyšla, šemíci zdolali 3:1 Žatec.

„Víme, jak to v Souši je, ale nedá se nic dělat, musíme to tam už zlomit. Máme silnější tým, než jsme měli loni, takže jedeme tam vyhrát. Chceme-li postoupit, nesmíme ztrácet, a to ani na hřištích tak těžkých soupeřů. V Souši je velké hřiště, čemuž jsme v týdnu přizpůsobili přípravu v podobě tréninků na hřišti Sparty Krč,“ řekl bek Slavoje Jakub Frohna, který při absenci Hendrycha vykonává funkci kapitána.

Varování: za Souš hraje opět Smrž!

Branky Souše dávali na Motorletu Zápotocký z penalty, Christof a Chorvat Grubiša. V zimě odešel z týmu jen záložník Banovič, autor první branky srpnového zápasu na Vyšehradě. Vrátil se zato podhrotový útočník Milan Smrž, na něhož má vyšehradský tým vrcholně nepříjemné vzpomínky. V prvním vzájemném utkání, jež se hrálo v srpnu roku 2011, se pod výsledek 5:1 pro domácí podepsal čtyřmi góly!

Krátce nato Smrž odešel ze Souše a hrál za Chomutov, Jirny a také II. ligu za Bohemians Praha. Zde se proslavil tím, že dal gól ve vzájemném zápase obou znepřátelených Bohemek, který se hrál loni 1. června v Příbrami a Bohemians Praha v něm zdolali Bohemians 1905 v hustém lijáku 3:2 (0:2).

Právě ze Střížkova, kde na podzim odehrál všechny zápasy, se vrátil do Souše i stoper Petr Bohata. Dva týdny v zimě s mužstvem Baníku trénoval, nakonec dal ale přednost angažmá v ČFL, konkrétně v Zápech. Je tedy nyní spoluhráčem Tomáše Kavky. V kádru soušského mužstva je rovněž starší bratr našeho Michala Macháčka Zdeněk.

Trenér Koutenský očekává kvalitní fotbal

„Narazí na sebe přední týmy soutěže, a tak by to měl být nejen boj, ale i dobrý fotbal. Očekávám, že Vyšehrad se u nás pokusí o útočný fotbal, ostatně má na to dost kvalitní hráčský kádr. Navíc šemíci dobře vědí, že jakákoliv ztráta v bodových dostizích s Louňovicemi může hrát později v konečném účtování rozhodující roli,“ odhadl racionálně soušský trenér Pavel Koutenský, který sem přišel loni v létě z Žatce. Na srpnový duel na Vyšehradě připravil celek Baníku znamenitě.

„Náš tým má za sebou kvalitní zimní přípravu, s umístěním z podzimní části panuje spokojenost a chceme i nadále pracovat s mladými fotbalisty, kteří mají budoucnost před sebou. Pro tyto hráče jsou taková utkání v dospělém fotbale velkou zkušeností, ale jak je vidět po prvním jarním kole, lze konkurovat i věhlasnějším soupeřům,“ připomněl Pavel Koutenský čerstvý úspěch svého celku na jinonickém hřišti Motorletu.´

Mostecký tým straší všechny pražské divizionáře

Baník Souš je doslova postrachem divizní fotbalové Prahy! Na podzim nejprve doma zdolal 2:0 Motorlet, vzápětí vyhrál 3:0 na Vyšehradě, počátkem října porazil doma 3:1 Aritmu a nyní tedy potvrdil tuto bilanci vítězstvím 3:1 na Motorletu.

„Náš tým se poctivě připravuje na každé utkání a souboj se Slavojem Vyšehrad není výjimkou. Zabojujeme a pokusíme se prodloužit neporazitelnost soušské domácí tvrze. Věřím, že bude divácká kulisa, hezké počasí a naši hráči prokážou, že první jarní vítězství bylo dáno kvalitou kádru i dobrou přípravou. Branky umí dávat obě mužstva, tak ať vyhraje dobrý fotbal,“ dodal trenér Koutenský.

Série 18 domácích utkání bez prohry

Jen na vysvětlenou: pouze Souš a Louňovice v tomto ročníku ještě doma neprohrály. Souš na vlastním stadionu neprohrála dokonce už 18 zápasů v řadě. Naposledy vyšla naprázdno před vlastními diváky v září roku 2012, kdy podlehla 1:3 Brozanům. Doma až dosud sehrála celkem 38 divizních zápasů s bilancí 28 výher – 6 remíz – 4 porážky (soušské hřiště dobyly ve třech sezonách jen Zápy, Meteor, Jirny a Brozany) při skóre 99:44.

Utkání Baník Souš – Slavoj Vyšehrad se hraje v sobotu 15. března ve 14.30 hod. a řídí jej trio západočeských arbitrů: jako hlavní Zbyněk Cupl z Klatov, na čarách mu pak budou asistovat Vladimír Pastyřík z Přeštic a Martin Košan z Plzně.

Juniorka hraje v neděli doma se Slivencem

Rezervu Vyšehradu čeká ještě generálka na jarní část I. A třídy v podobě nedělního domácího zápasu s AFK Slivenec, který se hraje ve 13.30 hod. Slivenec je rovněž účastníkem pražské I. A třídy, hraje ale B-skupinu, kde přezimuje na 5. místě tabulky – tedy na stejném, jako naše juniorka ve skupině A.

Jaro začíná pro mladší dorost a žáky

Naše U 19 jede v neděli do Svitav, kde ji v neděli čtvrt hodiny po poledni vyzve domácí tým, který je poslední v tabulce. Získal dosud jen tři body, a to bohužel právě v srpnové premiéře na Vyšehradě. Mladí šemíci chtějí napravit také domácí prohru 1:3 s Kolínem v premiérovém jarním dějství před týdnem.

Mladší dorostence Vyšehradu čeká v sobotu dvojzápas-derby na Motorletu. Týmy U 17 se střetnou v 10 hodin dopoledne, týmy U 16 s výkopem čtvrt hodin po poledni.

Starší žáci nastoupí v neděli v Chomutově. Zápas U 15 začíná v 10 hodin, duel U 14 čtvrt hodiny před polednem.

Mladší žáci si odbudou jarní premiéru nedělním dvojzápasem se svými sokolovskými vrstevníky na hřišti Sparty Krč. U 13 rozehrají své utkání v 10 hodin, U 12 čtvrt hodiny před polednem.

Přípravky začnou hrát svá mistrovská utkání až v dubnu.

 

Odkaz na článek o utkání Motorlet – Souš: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...