INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Do Souše s odhodláním, zpět domů se sklopenýma hlavama

„A“-muži Odhodlání celého fotbalového Vyšehradu, že tentokrát už to v Souši vyjde, vzalo znovu za své. Ze šesti vzájemných zápasů prohráli šemíci s mosteckým soupeřem už počtvrté, na jeho hřišti ještě bodovali. Tentokrát z toho vyšla prohra 0:2, když domácí vstřelili oba góly v závěrečné půlhodině zápasu. Jenomže ten měl být v té době už dávno rozhodnut – pokud by ovšem fotbalisté v modrých dresech proměnili alespoň některou z řady vyložených gólových šancí.

Nestalo se, a tak Slavoj vyšel v obou vzájemných zápasech s týmem trenéra Pavla Koutenského naprázdno a navíc mu v nich nedal žádnou branku. Něco takového se za posledních deset let stalo šemíkům teprve potřetí: v sezoně 2004/05 to dokázal Sokol Libiš, o čtyři roky později v ČFL Graffin Vlašim a nyní tedy i Baník Souš.

I odveta na půdě Severočechů se hrála na umělce a dres Vyšehradu oblékl poprvé 23letý Vladislav Schön, který přišel z Arsenalu Česká Lípa a objevil se v základní sestavě uprostřed zálohy po boku Honzy Mojdla. Michal Kočí se tak posunul na pozici podhrotového útočníka. Oproti zápasu s Žatcem chyběl v základní jedenáctce Jakub Janda a s týmem už neodcestovali Petr Příhoda a Oto Houdek. První z nich má blízko k angažmá v Českém Brodu (kde je mj. i Petr Marčík), druhý se vrátil na Libuš, která hraje pražský přebor. Nejvíc však tým postrádal stále nedoléčeného kapitána Míru Hendrycha.

Již v poločase mohl být na ukazateli skóre stav 3:0 nebo přinejmenším 3:1 pro Vyšehrad, to by ale museli hráči proměňovat své gólové šance. Musa Ansuma a dvakrát Kočí však nedokázali překonat 38letého brankáře Ungera, který podal vynikající výkon už v loni v srpnu na Vyšehradě. Domácí měli možnost v polovině první půle po rohu, Zápotocký a hned po něm Christof ale neuspěli.

Také po změně stran měli hosté víc ze hry, další vyloženou příležitost prohospodařil Ansuma a Macháček trefil tyč. To byly pravděpodobně klíčové chvilky celého duelu.

Baník se prosadil poprvé v 57. min., to ale ještě Smržův gól neplatil pro ofsajd. Přesně po hodině hry však Mokrohajského nachytal skákavou střelou k tyči soušský kapitán Štípek: 1:0. V 78. min. přidal pojistku v podobě druhé branky Hlaváček a znovu to bylo po střele zpoza vápna. Chmurný scénář zápasu, alespoň tedy z našeho pohledu, se naplnil. Vyšehrad utrpěl v letošním ročníku divize B čtvrtou porážku, z toho druhou od Souše.

V nadcházejícím 18. kole hostíme doma Sokol Brozany. Hraje se v neděli 23. března v 10.15 hod.


Trenér Vyšehradu Pavel Janeček: „První poločas jsme měli pod kontrolou, dvě až tři vyložené šance jsme však bohužel nevyužili. Hlavně ty, co měl Michal Kočí, volaly po gólu. Po změně stran to pokračovalo, Musa spálil další velmi dobrou příležitost a Michal Macháček trefil tyč. Domácí hráli jen na brejky a po individuálních chybách našich hráčů se také dočkali. Umřeli jsme na fotbalovou krásu, neefektivní koncovku a laxní přístup některých hráčů, kteří by měli být naopak tahouny mužstva.“

Kapitán Jakub Frohna: „Důvod naší prohry je jasný: ještě za stavu 0:0 jsme zahodili pět vyložených gólových šancí. Vlastní neschopností v koncovce jsme se sami připravili o body. Rozhodčí Cupl přitom odpískal zápas skvěle.“

Michal Kočí: „Po přihrávce od Musy jsem měl v první půli jednu doslova gigantickou šanci, ta druhá už tolik vyložená nebyla. Celkově jsme měli tak osm velmi dobrých možností dát gól, naše neschopnost v koncovce však byla obrovská. Na šance 0:8, na góly 2:0. Musíme s tím něco udělat. Na druhou stranu, když už jsme ztratili body, tak raději teď než potom ve finiši, až se bude rozhodovat o prvenství v divizi.“

Trenér Souše Pavel Koutenský: „Zvolili jsme umělku, protože naše travnaté hřiště není ještě připraveno. Bylo to utkání o prvním gólu a ten jsme dali my díky skákavé střele zpoza vápna, která zapadla k tyči. Hosté hráli do poločasu za podpory větru, ale i my jsme měli šanci. Ve druhé půli jsme už byli aktivnější a podařilo se nám pokrýt Musu, Kočího i Macháčka. Řekl bych, že Vyšehrad po těch mnoha hráčských změnách asi ještě není tak docela sehraný, ale určitě bude znovu šlapat a vyhrávat. Nás čeká za týden zápas v Louňovicích. Zůstáváme při zemi, ale i tam se pokusíme zabodovat.“

 

Baník Souš – Slavoj Vyšehrad 2:0 (0:0)

Branky: 60. Štípek, 78. Hlaváček.

Rozhodčí: Cupl – Pastyřík, Košan. ŽK: Grubiša (Souš).  

Diváků: 150.


Souš: Unger – Pátek, Zápotocký (88. Levý), Grubiša, Kopas – Karel, Christof – Smrž (83. Černý), Linka, Hlaváček – Štípek (90. Hošek). Trenér Pavel Koutenský.

Vyšehrad: Mokrohajský – Budějský, Chalupa, Nosek, Frohna – Lukeš (65. Janda), Mojdl, Schön, Macháček (84. Červený) – Kočí (78. Turbák) – Ansuma (89. Doksanský). Na lavičce byl ještě připraven brankář Procházka. Trenéři Pavel Janeček a Milan Kopřiva.


S kým prohrál Vyšehrad obě utkání v sezoně?

2004/05 (divize B): Libiš (navíc bez vstřelené branky), Teplice B, Králův Dvůr

2005/06 (divize B): Čelákovice

2006/07 (divize A): Horažďovice

2007/08 (ČFL): Mladá Boleslav B, Sezimovo Ústí, Vlašim

2008/09 (ČFL): Vlašim (navíc bez vstřelené branky)

2009/10 (ČFL): Slavia B, Králův Dvůr

2010/11 (divize B): Jirny

2011/12 (divize B): Zápy, Jirny

2012/13 (divize B): Meteor

2013/14 (divize B): Souš (navíc bez vstřelené branky)

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...