INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Další bodová ztráta: hubená bezbranková plichta s Brozany

„A“-muži Týmu Slavoje Vyšehrad se představa o prvenství v letošním ročníku divize B začíná hned po startu jarní části sezony komplikovat. Týden po prohře 0:2 v Souši jsme ani doma v hodně promočeném zápase 18. kola s Brozany nedokázali skórovat, utkání skončilo remízou 0:0, tedy opět zklamáním. Šemíci už popáté v tomto ročníku vyšli střelecky naprázdno, z toho počtvrté na vlastním hřišti. Čisté konto na Vyšehradě uhájily Souš, Louňovice, Kladno a nyní i Brozany.

Vedoucí Louňovice mají před Vyšehradem už pětibodový náskok. V neděli odpoledne zdolaly 3:2 Souš a na jaře jsou zatím stoprocentní. Teď ale hrají právě v Brozanech.

V bráně A-týmu se poprvé v základní sestavě objevil gólman Procházka, na jaře měl premiéru i stoper a kapitán Hendrych. Chyběli zraněný Lukeš a Janda, který u nás hostuje právě z Brozan, a tak nemohl nastoupit.

V dešti začali hosté od úvodního hvizdu velmi aktivně, vypracovali si tři rohy a jednu velmi dobrou šanci Sýkorou, jeho střela však těsně minula cíl. Šemíci pak sice vyrovnali hru, ale ve 20. min. se dostal Sýkora již podruhé sám před Procházku, který pozičně velmi dobře zasáhl a míč zblokoval.

Minutu nato přišla konečně první šance domácích, Budějský zprava odcentroval, osamocenný Ansuma však ve skluzu trefil jen dobře postaveného gólmana Vacha.

Další z klíčových momentů zápasu nastal ve 33. min. kdy Bittengel těsně před vápnem sestřelil pronikajícího Ansumu, což je podle pravidel jasná červená karta, nicméně brozanský bek neviděl ani žlutou. Následoval trestný kop téměř z rohu vápna, Budějský perfektně nasměroval míč na přední tyč, ale Vacho jej efektní robinzonádou vyrazil.

Ve 39. min. přišla kombinace Schön – Mojdl – Budějský a další centr zprava před bránu, dobíhající Ansuma ale už nestihl balon zasáhnout a ten proletěl do zámezí.

Druhý poločas začal Slavoj lépe, po pěti minutách hry rozehráli Budějský s Noskem roh, k centrovanému míči se protlačil na zadní tyči Hendrych, zblízka ale těsně minul bránu. To byla druhá velká šance týmu v modrých dresech.

Po hodině hry Uka fauloval na hranici vápna Macháčka. Hosté tuhle situaci zaplatili dvěma žlutými kartami, gól však nedostali. Budějského trestný kop se opakoval a Noskovu krásnou střelu ze standardky na zadní tyč Vacho bravurně vytěsnil na roh.

Sokol potom ustál i další dvě vážné situace, a to i díky benevolentnějšímu rozhodování arbitra. Nejprve ve vápně Bittengel strčil do pronikajícího Kočího, ale hrálo se dál. Krátce nato pak další z brozanských zadáků ve vápně poslal k zemi Ansumu, a to už vypadalo na zcela jasnou penaltu. Ani tentokrát se ale nepískalo.

V 72. min. po centru Schöna zleva se snažil zakončit ve skluzu Budějský, Bittengel jej ale včas stihl zblokovat. Následoval rohový kop, Budějský poslal míč na zadní tyč, kde najednou vyrostl nade všemi Macháček, zblízka ale těsně minul bránu. To byla třetí a zřejmě i největší gólová šance Vyšehradu v tomto utkání.

Brozanští všechny tyto ze svého pohledu kritické situace ustáli, počítaje i neodpískanou penaltu. A v závěru utkání hodně zvedli hlavu. V 85. min. po centru France zprava nabíhající Sýkora bez přípravy jen těsně přestřelil. V 90. min. po faulu Chalupy na Sýkoru kopali hosté standardku, Procházka vyrazil balon jen před sebe, kde jej ale Sýkora hlavičkoval z hranice vápna do břevna! K odraženému míči se ještě protlačil Bittengel, trefil jen Hendrycha. Současně byl však odmáván hostím ofsajd. Beztak ale zisk alespoň jednoho bodu visel v závěru střetnutí doslova na vlásku.

V nadcházejícím 19. kole hrajeme v neděli 30. března od 15 hodin v Neratovicích, přesněji s týmem Neratovic na hřišti v Byškovicích.


Asistent Milan Kopřiva: „Z hlediska vývoje jarní části sezony bylo pro nás tohle utkání dost klíčové, po prohře v Souši nám bylo jasné, že ho potřebujeme nutně vyhrát. Věděli jsme o kvalitách Brozan, což se také v tomto utkání potvrdilo, protože soupeř byl od začátku hry agresivnější, dravější, důraznější a chuť poprat se o výsledek byla na jeho straně daleko markantnější než u nás. Přistoupili jsme k zápasu hodně vlažně, úvodních deset minut jsme nebyli sto dostat se do hry, pak se to sice zlepšilo, ale bez střelby na bránu těžko můžeme dát nějaké góly. Měli jsme do poločasu jedinou šanci Musou. Do druhé půle jsme šli se snahou zvýšit tlak, udržet balon na zemi a zrychlit hru, bohužel ale finální přihrávka je pro nás v současnosti španělskou vesnicí. Nemluvě o tom, že zakončení ze střední vzdálenosti neexistuje. Do jedné obrovské šance jsme se přesto dostali, Macháček ji však po rohu hlavou neproměnil. Zápas se potom začal otáčet v náš neprospěch a soupeř měl několik šancí, které zaváněly gólem. Nakonec jsme tedy ještě mohli klidně i prohrát. Čekali jsme něco úplně jiného, s předvedenou hrou nemůžeme být spokojeni. Hrajeme jako profesoři, ale bez agresivity to zkrátka nejde. Chyběl nám Honza Lukeš, přitom naše šance byla hrát po lajnách a odsud dostávat balony před bránu. Hra přes střed hřiště však byla vodou na mlýn pozičně výbornému stoperovi Džubanovi, který vyhrál všechny souboje. Sami jsme ho nechali vyniknout. Nemůžeme se donekonečna utěšovat, že tu máme fotbalisty, co prošli třetí ligou a v divizi budou takzvaně rozdílovými hráči, protože to tak bohužel není. Realitou je naopak fakt, že šesti možných bodů z posledních dvou zápasů máme jeden.“

Brankář Jan Procházka: „Už podruhé za sebou jsme nedali gól, a tak nemůžeme vyhrát. Brozany měly šanci hned v úvodu utkání a pak v závěru, nebylo snadné uskákat jejich vysokého útočníka. Pomohli mi stopeři, ale 0:0 je beztak pro nás málo. Nemohu mít radost z vychytané nuly, protože jsem součástí celého týmu a pro nás není tenhle výsledek příznivý. V divizi jsem sice chytal poprvé, to ano, mám však za sebou asi padesát utkání ve třetí lize, v MSFL.“

Stoper Jaroslav Chalupa: „Zápas se nám nepovedl, ale je třeba říct, že Brozany nehrály vůbec špatně. Zkoušely to na brejky a vytvořily si i několik šancí. Bylo to i z toho důvodu, že jsme se ve druhé půli snažili tlačit hodně dopředu a vzadu vznikala okénka.“

Útočník Musa Ansuma: „Je to velká škoda, ztráta pěti bodů ze dvou utkání za sebou je v naší situaci sportovní tragédie. Ale nedá se nic dělat, stále je ještě čas zvednout hlavu. Nedaří se nám, musíme to však zlomit bojovností, jinak to nepůjde. Měl jsem velkou šanci v první půli, ale brankář Brozan to vyřešil perfektně, včas vyběhl a nedal mi možnost zakončit. Jen ho zblízka trefit. Potom ale byla po faulu na mě jasná červená karta, naprosto stoprocentní, přesto ten protihráč neviděl dokonce ani žlutou. Ve druhé půli mě frajer ve vápně nakopnul do kolen, naprosto jasná penalta, ale zase nic. Byl tam pak ještě další penaltový faul, ale rozhodčí neodpískal prostě vůbec nic. Nechápu proč.“

Sport. manažer Brozan Ján Kudlička: „Utkání mělo na divizi výbornou úroveň. Za bojovnost a enormní snahu jsme si bod zasloužili. V závěru jsme měli sice dvě až tři gólové příležitosti, nevyužili je, ale zápas skončil spravedlivou remízou. Domácí měli územní převahu, ale neplodnou, naše obrana na čele s gólmanem Vachem a stoperem Džubanem pracovala perfektně. Konečně se nám tedy podařilo na Vyšehradě bodovat. Celé mužstvo zaslouží pochvalu. Venku hrajeme lépe než doma, i když vlastně my hrajeme na jaře stále venku – vzhledem k rekonstrukci hřiště máme domácí zápasy v Litoměřicích. Po třech jarních zápasech máme sedm bodů a navíc jsme ještě neinkasovali, s tím můžeme být velmi spokojeni, i když stále musíme sledovat a kontrolovat situaci pod námi v tabulce.“


Slavoj Vyšehrad – Sokol Brozany 0:0

Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:8. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 1:4.

Rozhodčí: Tryzna – Ježek, Šulcová. ŽK: Nosek, Budějský – Franc, A. Kühn, Uka.  

Diváků: 100.

Vyšehrad: Procházka – Frohna, Chalupa, Hendrych, Nosek – Budějský (79. Turbák), Schön, Mojdl, Macháček – Kočí – Ansuma (88. Červený). Na lavičce byli ještě připraveni Doksanský a brankář Mokrohajský. Trenéři Pavel Janeček a Milan Kopřiva.

Brozany: Vacho – Tupý, Džuban, Uka, Bittengel – A. Kühn (77. Marič), Franc, Zadina, Vacek (83. Pešula) – Benda (69. Cibulka), Sýkora (90. +1 Gnahoui). Trenéři Jiří Němec a Vlastimil Calta.

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...