INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Neratovice se těší na kvalitní fotbal, šemíci na body zvenku

„A“-mužiNedopustit opakování loňského jara v podobě prohry na hlavu při bodových dostizích s Meteorem. To je jasný cíl fotbalistů Vyšehradu pro nadcházející období v divizi B, kdy po ztrátách zaviněnými prohrou v Souši a domácí plichtou s Brozany vyskočila naše manko vůči vedoucí Slavii Louňovice z nuly na pět bodů. Stalo se, teď už je ale potřeba zápasy s dalšími soupeři zvládnout. Tím nejbližším jsou během poslední březnové neděle Neratovice, tedy čtvrté mužstvo tabulky.

„Má se to hrát v Byškovicích, na hřišti vedle pole, je to tam taková větrná hůrka. Navíc trochu z kopce. Hodně to bude skákat, a tak je jasné, že nás čeká další náročný zápas. Hlavně po psychické stránce, protože jsme teď dvakrát za sebou nevyhráli, přišli jsme o pět možných bodů, a to je pro nás obrovská ztráta. Neratovice jsem viděl v zápase s Českým Brodem, je to houževnaté mužstvo s dobrým gólmanem Malinou. Hru jim tvoří mladý Kokoška, prostě nečeká nás nic snadného,“ uvedl trenér šemíků Pavel Janeček.

Pavel Janeček byl před lety ústřední postavou Neratovic

Sám před lety v Neratovicích kapitánoval a z postu středního záložníka tvořil hru i střílel góly – v době, kdy Spolana válela ve II. lize. Žlutomodrý dres však oblékali mj. i Marek Kincl nebo Kamil Matuszny, další fotbalové osobnosti spjaté s Vyšehradem.

V prvním vzájemném měření sil počátkem září jsme porazili doma Neratovice hlavně díky výborném nástupu do utkání 4:2 po poločase 3:1 brankami Kočího, Mojdla, Kavky a Junga, za hosty skórovali Weiner a Jína.

To ještě tým z města chemie hleděl s jistými obavami k dalšímu průběhu soutěže, z následujících 14 zápasů ale vytěžil 25 bodů (7 výher – 4 remízy – 3 porážky). Proto jsou nyní svěřenci trenéra Jiřího Kafky tak vysoko v tabulce.

V Byškovicích se nehraje soupeřům snadno

V zimě odešli kapitán Žežulka, Kalaš a Pinkas a na jaře hrají zatím Neratovičtí lépe venku, zvítězili gólem Chrdleho 1:0 v Úvalech a před týdnem darovali trenérovi k jeho 45. narozeninám bod za remízu 1:1 z Motorletu. Doma však podlehli 0:1 Českému Brodu. Na hřišti v Byškovicích, kde prohráli po dlouhých osmi letech…

V Jinonicích nastoupily Neratovice v této sestavě: Malina – Zeman, Gazdík, Jína, Pajkrt – Vorasický (35. Banovič), Drahorád, Kozák, Lovíšek (67. Weiner) – Chrdle (84. Chlapec), Kmoch. Chyběli tedy zranění Kokoška, Ďurinda, Radosta. Domácí Motorlet vedl gólem Podzemského z trestného kopu, brzy ale z přihrávky Kmocha vyrovnal Vorasický. Už po sedmi minutách hry tak byl utvořen konečný výsledek 1:1, jenomže už deset minut před poločasem musel odstoupit Vorasický. Nahradil jej Banovič, který nám dal na podzim gól ještě v dresu Baníku Souš.

Žlutomodří málo gólů dávají a málo jich inkasují

„Pro nás jde o velice cennou remízu se silným soupeřem. Utkání se spoustou šancí na obou stranách se muselo divákům líbit. Dřeli jsme, bojovali a získali bod, který ovšem hatí zbytečné vyloučení Gazdíka v devadesáté minutě,“ těšil se a současně litoval trenér Neratovic Jiří Kafka.

Nejlepším střelcem týmu je se čtyřmi góly Jína, po třech dali Ďurinda, Kozák a Vorasický. Faktem je, že žlutomodří dali jen 22 branek, nejméně po LoKo Chomutov a Litoli, na druhou stranu inkasovali (stejně jako Brozany) jen dvacetkrát, nejméně po Louňovicích a Vyšehradu.

Máme velkou marodku, říká trenér Kafka

„Zápas s Vyšehradem? Očekávám kvalitní fotbal s výborným soupeřem, jehož drtivá většina hráčů prošla vyššími soutěžemi a rád by postoupil do ČFL, kam svou kvalitou dle mého názoru patří. Rádi bychom se prezentovali lepším výkonem než v podzimním vzájemném utkání, ale bude to velice těžké, neboť nás trápí nebývalá marodka a také vyloučení Gazdíka z posledního zápasu na Motorletu,“ připomněl trenér Kafka.

Utkání 19. kola divize B FK Neratovice-Byškovice – Slavoj Vyšehrad se hraje v neděli 30. března v 15.00 hod. a řídí jej rozhodčí Karel Henych z Mariánských Lázní, na čarách mu budou asistovat Petr Berka s Martinem Štěrbou, oba z Ostrova nad Ohří.

Juniorka hraje již v sobotu v Holešovicích

Naše juniorka má za sebou úspěšnou jarní premiéru, zdolala doma poslední celek tabulky PSK Union 5:1. Nyní ji čeká pro změnu předposlední Loko Vltavín B. Hraje se na půdě soupeře v Holešovicích v termínu sobota 29. března ve 14.00 h.

U 19 hraje své utkání České ligy staršího dorostu o dvě hodiny později na půdě Sokolu Třebeš. Mladší dorostenci cestují v sobotu do Svitav, zápas U 17 se hraje 10 hodin a U 16 v pravé poledne.

Také starší žáci hrají v sobotu, ale doma. Na Vyšehradě přivítají Sokolov. U 15 v 10 hodin, U 14 čtvrt hodiny před polednem. Mladší žáci nastoupí v neděli v Krči proti Varnsdorfu, U 13 v 10 hodin a U 12 v čtvrt hodiny před polednem.

 

Vzájemná utkání Vyšehrad – Neratovice

podzim 1989 (Český pohár): Vyšehrad – Neratovice 2:3 (0:0)

podzim 1997 (Český pohár): Neratovice – Vyšehrad 3:0 (1:0)

podzim 2004 (divize B): Vyšehrad – Neratovice 1:1 (0:1)

jaro 2005 (divize B): Neratovice – Vyšehrad 1:1 (1:0)

podzim 2011 (divize B): Vyšehrad – Neratovice 3:2 (2:1)

jaro 2012 (divize B): Neratovice – Vyšehrad 0:1 (0:1)

podzim 2012 (divize B): Vyšehrad – Neratovice 0:0

jaro 2013 (divize B): Neratovice – Vyšehrad 0:3 (0:1)

podzim 2013 (divize B): Vyšehrad – Neratovice 4:2 (3:1)

Foto: Luboš Kurzweil

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...