INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Výsledková krize pokračuje, šemíci podlehli Neratovicím

„A“-muži – Jediný bod ze tří zápasů v řadě, to je na aspiranta postupu do vyšší soutěže setsakra málo. Bohužel právě tohle potkalo v úvodní třetině odvetné části divize B fotbalisty Slavoje Vyšehrad. Jaro jsme sice zahájili vítězstvím nad Žatcem, pak ale přišla prohra v Souši, plichta doma s Brozany a naposledy v Byškovicích porážka s Neratovicemi 2:3. Jazýčkem na vahách byly tentokrát penalty, zatímco domácí tu svoji v první půli proměnili, šemíci nikoliv – za vyrovnaného stavu 2:2 deset minut před koncem. Dlužno ale říct, že Neratovicemi jsou čtvrtým týmem tabulky a navíc sestava našeho týmu postrádala oba krajní halvy Macháčka s Lukešem.

První vyhrání z kapsy vyhání, platilo naneštěstí v tomto utkání pro tým Vyšehradu, který tentokrát nastoupil v červených dresech. Již ve 3. min. zleva odcentroval Nosek a hrotový útočník Ansuma hlavičkoval z malého vápna tam, kam měl: 0:1!

Po našem vedoucím gólu se odehrával na hřišti urputný boj o míč, Neratovice spoléhaly na odlehčení obraně dlouhými nakopávanými balony a protože hrály doma, nutily se vymyslet a zrealizovat i něco směrem dopředu. Deset minut před poločasem jim to vyšlo, kdy nedůsledná hra obrany hostí vyústila v Chalupův faul na Lovíška a Kmoch z penalty překonal Procházku: 1:1.

Tohle s týmem šemíků, který měl už za sebou zmíněné nezdary v Souši a s Brozany, zacloumalo. Po změně stran se tak Neratovičtí protlačili k dalším příležitostem, které měli Pakjrt, Kozák a Jína. Slavoj sice relativně brzy zvedl hlavu, paradoxně v té době však podruhé inkasoval. V 72. min. si naběhl na Kozákův roh bek Pajkrt a hlavou poslal domácí do vedení 2:1. Trvalo ale jen minutu a po přihrávce Kočího Ansuma srovnal skóre: 2:2!

Logická snaha rozhodnout zápas ve svůj prospěch a potvrdit roli favorita vygradovala v 79. min., kdy Jína fauloval pronikajícího Ansumu a sudí Henych odpískal penaltu. Obvykle neomylný Budějský ji ale tentokrát bohužel neproměnil, brankář Malina balon vyrazil.

Neratovice v tu chvíli byly hodně „na koni“ a z této psychické výhody nakonec také dokázaly využít absolutní maximum. V 84. min. po rohu Kmocha překonal Procházku hlavičkující Jína, a odčinil tak svůj předchozí penaltový faul: 3:2. Jína nám dal gól prakticky ve stejné minutě už na podzim na Vyšehradě, tehdy ale znamenal jen korekci stavu na 4:2 pro Slavoj.

Vedoucí Louňovice remizovaly 1:1 v Brozanech, což je sice také bodová ztráta, přesto Slavia navýšila svůj náskok na šest bodů.

V nadcházejícím 20. kole hrajeme v neděli 6. dubna od 10.15 hod. doma s nováčkem a posledním týmem tabulky LoKo Chomutov. Ten se představí na Vyšehradě vůbec poprvé.


Trenér Vyšehradu Pavel Janeček: „Hned z prvního útoku jsme dali gól a v první půli jsme byli jasně lepší, bohužel deset minut před poločasem se po chybě a faulu Chalupy proti nám kopala penalta a Neratovice vyrovnaly. My jsme ve druhé půli za stavu 2:2 naopak sami penaltu nedali a prakticky z protiútoku jsme inkasovali třetí a rozhodující gól. Domácí nás předčili bojovností a touhou po výhře. Boj a odhodlání stačí soupeřům k tomu, aby nás obrali o body. Naši hráči jsou sice fotbalově chytřejší a mají už něco za sebou, bez bojovnosti se to ale uhrát nedá.“

Kapitán Miroslav Hendrych: „Soupeři jsou vůči nám důrazní a snaží se kousat, a tohle jim stačí, aby uspěli. Dostali jsme naprosto zbytečný vyrovnávací gól na 1:1, ve druhé půli jsme pak sami nabízeli Neratovicím šance a navíc zahodili penaltu. Proměnit ji, tři body by byly naše. Neřekl bych, že nebojujeme, ale něco tomu prostě chybí. Také nám chyběli zranění Macháček s Lukešem.“

Trenéer Neratovic Jiří Kafka. „Konečně se nám povedlo Vyšehrad porazit, a to jsme přitom nastoupili v hodně oslabené sestavě: ze základu chyběli Gazdík, Kokoška, Radosta a Lelek. Na krásném trávníku v Byškovicích a za ideálního počasí se hrál ve druhé půli oboustranně vynikající divizní fotbal. Nahrál nám fakt, že Budějský neproměnil penaltu. Chtěli jsme to pak ještě zkusit zlomit ve svůj prospěch a přidat třetí a vítězný gól, což se nám vůči silnému soupeři také povedlo, za což jsme všichni šťastni. Teď už se nám dýchá v tabulce dobře.“


FK Neratovice-Byškovice – Slavoj Vyšehrad 3:2 (1:1)

Branky: 36. Kmoch z pen., 72. Pajkrt, 84. Jína – 3. a 73. Ansuma.

Rozhodčí: Henych – O. Berka, Štěrba. ŽK: Zeman, Pajkrt, Chrdle – Nosek, Janda.

Diváků: 150. V 80. min. neproměnil Budějský (Vyšehrad) penaltu.


Neratovice: Malina – Zeman, Chlapec, Jína, Pajkrt – Vorasický (84. Weiner), Drahorád, Kozák, Lovíšek (89. Stanislav) – Kmoch – Chrdle. Trenér Jiří Kafka.

Vyšehrad: Procházka – Budějský, Hendrych, Chalupa, Frohna – Janda (85. Turbák), Mojdl, Schön (60. Červený), Nosek – Kočí – Ansuma. Na lavičce byli ještě připraveni Macháček, Doksanský a brankář Mokrohajský. Trenéři Pavel Janeček a Milan Kopřiva.


Střelci „A“-týmu (divize + Pohár České pošty):

9 – Kavka (z toho 2 v poháru)

6 – Marčík, Mojdl

5 – Jung

4 – Kočí

3 – Ansuma, Červený

2 – Budějský (z toho 1 v poháru)

1 – Houdek (v poháru), Frohna, Macháček, Smola

Tři branky byly vlastní soupeřů (2x Kunice v poháru a 1x Žatec v divizi B)

 

Nahrávači na góly (divize + Pohár České pošty):

11 – Kočí (z toho 2 v poháru)

6 – Mojdl

5 – Frohna (1 v poháru)

4 – Nosek

3 – Červený, Jung

2 – Budějský

1 – Doksanský, Hradecký (v poháru), Kavka, Lukeš, Marčík, Mbah, Příhoda, Smola, Turbák, Zimmermann

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...