INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Z Vyšehradu chceme alespoň bod, tvrdí Přemysl Bičovský

„A“-muži – Dvaadvacet bodů dělí v tabulce divize B fotbalisty Slavoje Vyšehrad od nadcházejícího nedělního soupeře. Tím je nováček a současně poslední tým tabulky LoKo Chomutov. Z posledních tří zápasů jsme vytěžili dohromady jediný utrápený bod, nicméně série zmaru zatím není zase až tak dlouhá a musí někdy skončit – nejlépe již nyní během první dubnové neděle dopoledne na domácím hřišti. Šemíci už nastoupí pod vedením staronové dvojice koučů Jaroslav Klíma – Milan Kopřiva.

Sledovat vedoucí Louňovice v tuto chvíli nemá valný smysl, snad jen tolik, že po čtyřech kolech vede Slavia i jarní tabulku a společně s Brozany je zatím bez porážky. LoKo Chomutov je v jarní tabulce se sedmi body na 5. místě, Vyšehrad se čtyřmi body na 11. místě. Je tedy co napravovat.

 

Teprve dvacet let starý klub

Atleticko-fotbalový klub LoKo Chomutov, který se představí na Vyšehradě vůbec poprvé, působí na fotbalové scéně sotva dvě desítky let. Vznikl v roce 1994 spojením fotbalových oddílů SČKO a Lokomotivy, od nichž byl odvozen název nový LoKo. Kromě kopané má i oddíly atletiky či nohejbalu.

A-tým v sezoně 2001/02 postoupil z I. B třídy, o dva roky později už vyhrál I. A třídu a probojoval se do Ústeckého krajského přeboru. Tady účinkoval LoKo Chomutov devět ročníků v řadě a pokaždé se umístil v první polovině tabulky. Počínaje sezonou 2004/05 postupně obsadil v přeboru 7., 4., 3., 7., 3., 5., 4., 4. a loni 2. místo – s odstupem devíti bodů za vítězným Štětím a naopak náskokem jednoho bodu na třetí Junior Děčín. Do divize tak postoupil tzv. mimo pořadí – díky tomu, že na svoji další účast v ČFL i divizi rezignoval Arsenal Česká Lípa. Funkcionáři Lokotky neváhali a možnost historické účasti v republikové soutěži akceptovali. Kromě toho v sezoně 2005/06 tým modrobílých vyhrál Severočeský pohár.

Spolupráce s FC Chomutov i farma Mostu

Od sezony 2012/13 se datuje spolupráce s třetiligovým FC Chomutov a v současnosti funguje Lokotka i jako farma druholigového Baníku Most.

Tým loni v létě opustil trenér Josef Šroub, a tak do divize vstoupil pod taktovkou bývalého hráče LoKo Lukáše Cejthamra. Po počáteční euforii přišlo vystřízlivění a 8. září si body z Chomutova odvezl i Vyšehrad díky výhře 3:0 (branky: 4. Kavka, 10. Jung, 65. Marčík). Lokotka ale na podzim především prohrála posledních šest zápasů, tam hodně ztratila, a tak přezimovala poslední v tabulce.

Zimní zmrtvýchvstání a jarní nástup

V zimě ovšem získala řadu posil, a to včetně 63letého čs. internacionála Přemysla Bičovského na post trenéra. Na jaře uhrálo LoKo zatím 7 bodů: nejprve remizovalo v Lovosicích, potom vyhrálo nad Úvaly i v Českém Brodu, před týdnem ale podlehlo doma Motorletu 1:3. To byla tedy první jarní prohra.

„Škoda, tohle utkání jsme neměli prohrát. Navíc zranění jsou Heier, Novák a Čonka, vypadli nám obránci. Uvidím, jak to bude vypadat během týdne. V neděli hrajeme na Vyšehradě na umělce. Nejedeme tam v roli favorita, nicméně budeme hrát tak, abychom se pokusili urvat alespoň jeden bod,“ prohlásil Přemysl Bičovský, který si zahrál mj. v roce 1982 na mistrovství světa ve Španělsku a o rok později získal s Bohemkou dosud jediný mistrovský titul pro vršovické klokany. Jinak je ale samozřejmě teplickým patriotem.

V posledním utkání s Motorletem poslal Bičovský na hřiště tuto sestavu: Plochý – Pavlica, Novák (Kešner), Djiby Ba, Heier (55. Šmok) – Doksanský, Čonka (74. Holman), Rosendo, Ježdík (59. Štefko) – Duchnič, Redžič. Jedinou branku LoKo vstřelil Senegalec Tidiane Djiby Ba.

Soupisku LoKo Chomutov tvoří tito hráči: brankáři Michal Plochý (narozen 1989) a Josef Šíla (1993), obránci Jan Pavlica (1992), Martin Novák (1987), Pavel Heier (1981, kapitán mužstva), Štefan Micák (1987), Daniel Šmok (1993), záložníci Tidiane Djiby Ba/Senegal (1993), David Čonka (1984), Ladislav Doksanský (1979), Lukáš Gabčo (1993), Jaroslav Holman (1993), Jiří Ježdík (1990), Petr Kadlec (1990), Ladislav Kešner (1988), Jan Sedlák (1985), Miroslav Sojčík (1988), Jan Štefko (1993), útočníci Oleg Duchnič/Ukrajina (1985), Ladislav Vondráček (1993) a Tomáš Welzl (1982).

 

Multinárodnostní mužstvo Lokotky

Zejména díky spolupráci s druholigovým Mostem v dosavadních čtyřech jarních zápasech divize B hrálo za Lokotku dohromady už 21 hráčů! Při utkání v Českém Brodu se blýskl hattrickem bosenský útočník Almir Redžić. Nastupují zde ale také brankář a další Bosňan Tino Divkovič, v obraně či záloze pak Tidiane Djiby Ba ze Senegalu, konstruktivní středopolař Ezequiel Horacio Rosendo z Argentiny (toho už jsme viděli na Vyšehradě před rokem v dresu Žatce), brazilský technik a levonohý halv Victor de Paula Santos nebo zkušený útočník původem z Ukrajiny Oleg Duchnič. Ten už má za sebou mj. druholigová angažmá v Čáslavi, Hradci Králové, Sokolově či na Střížkově. A před sebou sen v podobě reprezentace Ukrajiny…

V kádru LoKo jsou i další známá jména, jako např. Jiří Ježdík, odchovanec Slavie a bývalý hráč Bohemians 1905, bratr našeho bývalého hráče Václava Ježdíka. A také Martin Novák (Viktoria Žižkov), Jan Štefko (Most), Ladislav Doksanský (FC Chomutov, Most, Karlovy Vary), David Čonka (FC Chomutov, Most) a Ladislav Kešner (Roudnice nad Labem). Čonka proti nám hrál v dresu Baníku Souš, tedy rovněž mosteckého týmu. Nejlepšími střelci LoKo jsou Almir Redžić a Tidiane Djiby Ba, oba dali po třech gólech.

 

Most hraje časově paralelní zápas na Žižkově

Uvidíme, koho z hráčů přenechá trenér Mostu Pavel Chaloupka svému někdejšímu spoluhráči z Bohemky Přemyslu Bičovskému pro nedělní utkání na Vyšehradě. Shodou okolností Most hraje své mistrovské utkání II. ligy rovněž v neděli dopoledne a navíc také v Praze: na stadionu Viktorie Žižkov.

Utkání Slavoj Vyšehrad – LoKo Chomutov se hraje v neděli 6. dubna v 10.15 hod. a řídí jej rozhodčí Josef Vnuk z Třebovle, na čarách mu budou asistovat Petr Hocek s Jakubem Šimáčkem, oba z Benešova.

Po utkání A-týmu nastoupí doma i juniorka!

Zhruba hodinu po divizním utkání s LoKo Chomutov se představí na domácí půdě i juniorka Slavoje Vyšehrad. Naše rezerva, která je čtvrtá v tabulce I. A třídy, přivítá v utkání 15. kola předposlední SK Hostivař. Na podzim Vyšehrad B vyhrál v Hostivaři 6:0 (branky: Čižikov 2, Rajnoch, Komers, Nosek, Skřivánek).

Utkání bude mít náboj i v tom, že za hostivařského soupeře nyní hraje bývalý útočník naší juniorky Lukáš Primus alias Primi.

U 19 čeká v sobotu dopoledne derby s Admirou

Již v sobotu v 10 hodin dopoledne naše U 19 rozehraje utkání České ligy staršího dorostu s Admirou Praha. Půjde o souboj třináctého (Vyšehrad) s osmým týmem tabulky. V podzimním vzájemném střetnutí svěřenci trenéra Františka Myslivečka remizovali v Kobylisích 1:1, když na vedoucí gól domácích odpověděl vyrovnávací brankou David Huleš a pak ještě pět minut před koncem měl velkou šanci i druhý náš stoper Jan Kozel.

Trenérem dorostu Admiry je Jiří Mamurov a nejlepším střelcem Patrik Zolotuchin s devíti góly.

Mladší dorostenci odpoledne proti Chrudimi

Krátce po starších dorostencích se představí na Vyšehradě i mladší dorostenci v dvojzápase s Chrudimí. U 17 (trenéři Jan Křemen a Vojtěch Kincl) rozehraje své utkání s chrudimskými vrstevníky a také lídry tabulky v sobotu hodinu po poledni, U 16 (trenéři Olin Martinec a Zdeněk Jaroš) v 15.15 hod.

Starší žáci Vyšehradu pojedou v neděli do Litvínova. U 15 (trenéři Alexandr Samuel a Petr Semirád) nastoupí ve městě ropného průmyslu a hokeje čtvrt hodiny před polednem, zatímco U 14 (trenéři Alesandro Moreni, Pavel Doubek a Daniel Kraft) již předtím v deset hodin dopoledne. Naše U 14 je v tabulce druhá s tříbodovým odstupem za vedoucím Mostem, devátému Litvínovu má však oplácet podzimní nepříjemnou domácí prohru 1:2.

Poprvé na jaře si zahraje mistrovské utkání i B-tým U 15. V neděli 6. dubna v 15 hodin se představí v utkání pražské I. třídy v Ďáblicích.

Mladší žáci cestují v neděli ráno rovněž na sever Čech, ale do Ústí nad Labem. U 13 (trenéři Václav Dub, Daniel Levý a Evžen Dostál) hraje proti domácí Armě od 10 hodin, U 12 (trenéři Oldřich Ouzký a Alexey Ponetaykin) čtvrt hodiny před polednem.

 

Foto: Ladislav Chlíbek a archiv

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...