INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Šemíci vyřídili poslední tým tabulky LoKo Chomutov 5:0

„A“-muži – Obnovená premiéra trenérské dvojice Jaroslav Klíma – Milan Kopřiva na lavičce Slavoje Vyšehrad dopadla náramně. Šemíci v utkání 20. kola divize B rozstříleli doma poslední LoKo Chomutov 5:0, když dvakrát se trefil Michal Macháček a jednou Michal Kočí, Tomáš Nosek a Jakub Frohna. Navíc brankář Jan Procházka za stavu 2:0 chytil soupeři penaltu.

Vyhrály však i vedoucí Louňovice, porazily 2:0 Neratovice, a tak po dvou odehraných třetinách sezony zůstává rozdíl na prvních dvou místech tabulky mezi Slavií a námi šest bodů. Zbývá ovšem ještě deset kol, naděje na prvenství v soutěži tak stále žije.

Ze základní sestavy vypadl tentokrát stoper Chalupa a také střední záložník Schön, jehož skosily zažívací potíže. Vrátili se však dva uzdravení hráči, levý záložník Lukeš a Macháček, který se tentokrát postavil do útoku vedle Ansumy. Hosté, kteří jsou farmou Mostu, se museli obejít bez posil z partnerského druholigového mužstva, hrál totiž souběžně své mistrovské utkání na Žižkově. Na Vyšehradě se tak mj. neukázal nikdo z kosmopolitního kvarteta Djiby Ba (Senegal), Rosendo (Argentina), De Paula Santos (Brazílie) a Redžič (Bosna a Hercegovina).

Dokud měli Chomutovští dost sil a na ukazateli skóre byl bezbrankový stav, hráli otevřenou partii. Zleva se zkoušel prokličkovat před bránu hostí Mojdl, přišel však v poslední chvíli o balon, Macháček zdálky netrefil a Ansumu, který se probil do vápna s míčem na noze, zastavil včas vyběhnuvší gólman Plochý. Krásnou akci předvedli naši hráči ve 25. min., kdy Ansuma zatáhl balon, postrčil jej na Lukeše, ten našel zprava nabíhající Budějského, jenž bez přípravy vypálil po zemi, o metr však minul.

Ve 29. min. byl však Budějský faulován, míč si postavil k exekuci trestného kopu Nosek, našel přesně ve vápně nabíhajícího Macháčka, jehož hlavička se odrazila od břevna zpět na malé vápno. Tam pomohl odtlačit zadáka hostí Ansuma a Macháček ve skluzu přece jen dostal míč do sítě: 1:0!

Ve 29. min. Macháček přenesl hru zleva doprava na Kočího, ten „ namazal“ nabíhajícímu Budějskému, který tentokrát trefil jen brankáře. Byla to však další gólová šance, jež vyplynula z hezké kombinační akce.

Ve 37. min. založil akci Kočí, od něj míč putoval bez otálení přes Ansumu k Jandovi, který od pravé lajny bezchybně odcentroval a zcela osamocený Macháček hlavou parádně trefil: 2:0!

Ve 41. min. téměř zahřmělo i na druhé straně. Po dvojím nedostoupení protihráčů zatáhl už ve vápně za záchrannou brzdu Lukeš, který se snažil vypíchnout míč Kešnerovi, bohužel mu ale brnknul o nohu, a tak z toho byla jasná penalta. Odchovanec Slavie a také exklokan Jiří Ježdík vypálil k pravé tyči, tam ale také skočil Procházka a míč skončil v jeho koši!

Místo oslav z chycené penalty ale náš gólman zachoval chladnou hlavu a ihned rozehrál míč na Kočího, ten rovněž bez váhání přihrál Lukešovi, jenž našel Ansumu. Forvard z Ghany ovšem přitom viděl i nabíhajícího Kočího, tak mu balon sklepnul do běhu a Kočí jej poslal mazácky k tyči: 3:0! Tím se 27letý špílmachr Slavoje hodně namlsal a ještě minutu před poločasem téměř od střídačky vyzkoušel dálkovým lobem pozornost Plochého. Gólman hostí míč zpod břevna vyškrábl na roh.

„Zápas blbec“ hráli tentokrát Chomutovští. Penaltový nešťastník Ježdík si pět minut po změně stran poranil rameno a chvíli nato dostal navrch i žlutou kartu. Mezitím v 52. min. se po trestném kopu dostal do čisté gólové šance Novák, na zadní tyči ale minul Procházkovu bránu.

Po necelé hodině hry se dostali do dalších šancí Ansuma a po něm Macháček, gól ale nedali. V 63. min. Doksanský (ten chomutovský) fauloval metr před vápnem Ansumu a Nosek parádní falšovanou střelou z trestného kopu a navíc „angličanem“ zvýšil na 4:0!

V 70. min. Procházka vytáhl ožehavou Sedlákovu střelu ze střední vzdálenosti, o čtyři minuty se ale zase radoval Vyšehrad. Červený po chvilce svého pobytu na hřišti přihrál Frohnovi, ten utekl po levé straně o deset let mladšímu Pavlicovi a zkušeně propálil gólmana: 5:0!

Čtvrt hodiny před konce Macháček zblízka trefil jen Plochého, který o tři minuty později ještě zachraňoval před dobíhajícím Kočím. Další šance měli ještě Frohna a také střídající Turbák, šestý gól se už ale neurodil. Naopak pět minut před koncem pohotově z otočky vypálil Duchnič, měl však smůlu, trefil totiž břevno. Zápas tak skončil 5:0, v součtu obou vzájemných utkání 8:0.

V nadcházejícím 21. kole hrajeme v sobotu 12. dubna od 10.15 hod. na půdě Lovosic, tj. desátého týmu tabulky. Lovosice naposledy remizovaly 1:1 na Motorletu.


Asistent Milan Kopřiva: „LoKo Chomutov proti nám nastoupil v jiné sestavě než na podzim a nehrál vůbec špatný fotbal. Do poločasu jsme měli problém dostat se pořádně do hry, v úvodních dvaceti minutách jsme také nevytvořili prakticky nic. Soupeř spoléhal na brejky, my jsme však dnes hráli vzadu výborně – tedy až na chybu za stavu 2:0, ze které byla penalta. Vznikla ze špatného postavení našich hráčů. Honza Procházka nás však podržel, penaltu chytil a navíc hned rozehrál a dali jsme třetí gól. Pak už bylo rozhodnuto. Druhá půle byla v naší režii a dávali jsme krásné góly po akcích, které jsme si představovali – jak po centrech ze stran, tak po kombinaci. Chtěl bych pochválit hlavně Jakuba Jandu, který podal velmi dobrý výkon. Vyhráli jsme jednoznačně 5:0, přesto umíme zahrát ještě lépe.“

Autor prvních dvou gólů Michal Macháček: „Jsem rád, že jsem konečně nastoupil v útoku a měl jsem víc volnosti. Bylo to z naší strany dobré, hráli jsme po zemi. Mám sice smůlu na břevna a tyče, ale při prvním gólu po trestňáku Tomáš Noska mi pomohl Musa, kdy odtlačil protihráče a odražený balon jsme poslal ve skluzu do brány. Druhý gól padl po centru Jakuba Jandy, který hrál výborně. Šel jsem už na jistotu, i když přece jen jsem si vzpomněl na zápas s Brozany, kdy jsem to hlavičkoval vedle.“

Autor třetí branky Michal Kočí: „Kromě začátku utkání, kdy měl ještě soupeř dost sil a snažil se napadat, jsme měli zápas pevně v rukou. Tedy až na tu penaltu, kdy Honza Lukeš na poslední chvíli hasil dvě naše předchozí chyby a fauloval Kešnera. Zkusil mu to vypíchnout zezadu, ale zahákoval mu nohu a byla penalta. Honza ji ovšem fantasticky chytil, hned založil protiútok, dali jsme po krásné rychlé akci třetí gól – deset vteřin po neproměněné penaltě Chomutova. Tím také bylo po zápase. Pak už jsme se místy fotbalem i bavili. Dali jsme hezké góly a pár dalších šancí ještě nevyužili. Tentokrát můžeme být spokojeni jak s výsledkem, tak i s předvedenou hrou. Samozřejmě nejen my, ale i diváci. Kdybychom proti LoKo Chomutov zaváhali, bylo by pro nás už teď po sezoně.“

Pravý záložník Jakub Janda: „Dvacet minut z naší strany nic moc, soupeř kousal, ale po prvním gólu už to šlo. Povedla se mi přihrávka na druhý gól, Machymu to přesně sedlo na hlavu. Po téhle akci se jsem se cítil psychicky mnohem lépe a nebál jsem se už hrát. Celý tým hrál uvolněně a dařilo se nám, vycházelo nám to podle představ. Konečně se to také otočilo v náš prospěch.“

Brankář Jan Procházka: „Penalta proti nám byla jasná a šel na ni Ježdík, kterého znám z České Lípy. Vystihl jsem směr jeho střely a navíc mi to zůstalo v rukou, takže jsem mohl ihned založit protiútok. Dali jsme z toho třetí gól. Byl to rozhodující moment zápasu a my jsme se zklidnili: místo 2:1 to bylo rázem 3:0. Samozřejmě jsem také rád, že jsem ve třetím zápase vychytal druhou nulu. Hlavní ale je, že jsme to konečně zlomili a teď musíme nastartovat vítěznou sérii.“

Trenér LoKo Chomutov Přemysl Bičovský: „Začátek jara nám vyšel, to jsme ale měli v sestavě několik hráčů Mostu. Teď se už dva nebo tři zápasy za sebou utápíme v hrubých chybách, které soupeři trestají, a to hlavně ze standardek. Necháme protihráče úplně samotného hlavičkovat, nikdo u něj nebyl, to je nepochopitelné. Naopak my svoje šance neproměníme. Za stavu 2:0 jsme mohli utkání zdramatizovat, po neproměněné penaltě se ale jen díváme na protiútok domácích a z něj inkasujeme potřetí. Výsledek pro nás vypadá hrozivě, a to nás ještě několikrát podržel gólman Plochý. Navzdory tomu všemu si myslím, že jsme nehráli špatný fotbal, srážejí nás ale hrubé individuální chyby. Když je tým dole v tabulce, tak se pak vše, co je v zápase na hraně či na vážkách, otočí v jeho neprospěch. Taková je fotbalová pravda.“


Slavoj Vyšehrad – LoKo Chomutov 5:0 (3:0)

Branky: 29. a 37. Macháček, 41. Kočí, 64. Nosek, 73. Frohna.

Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 7:6. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 5:0.

Rozhodčí: Vnuk – Hocek, Šimáček. ŽK: Lukeš – Heier.

Diváků: 197.

Ve 41. min. neproměnil J. Ježdík (LoKo Chomutov) penaltu.


Vyšehrad: Procházka – Budějský, Hendrych, Nosek, Frohna – Janda (69. Chalupa), Kočí, Mojdl, Lukeš (75. M. Doksanský) – Ansuma (75. Turbák), Macháček (69. Červený). Na lavičce byl ještě připraven brankář Blažek. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

LoKo Chomutov: Plochý – Pavlica (84. Vondráček), Novák, Čonka, Heier – Sedlák (87. Poloprutský) – J. Ježdík (61. Šmok), Kešner (72. Holman), Štefko (69. Gabčo) – Duchnič, L. Doksanský. Trenér Přemysl Bičovský.


Střelci „A“-týmu (divize + Pohár České pošty):

9 – Kavka (z toho 2 v poháru)

6 – Marčík, Mojdl

5 – Jung, Kočí

3 – Ansuma, Červený, Macháček

2 – Budějský (z toho 1 v poháru), Frohna

1 – Houdek (v poháru), Nosek, Smola

Tři branky byly vlastní soupeřů (2x Kunice v poháru a 1x Žatec v divizi B)

 

Nahrávači na góly (divize + Pohár České pošty):

11 – Kočí (z toho 2 v poháru)

6 – Mojdl

5 – Frohna (1 v poháru), Nosek

3 – Červený, Jung

2 – Ansuma, Budějský

1 – Červený, Doksanský, Hradecký (v poháru), Janda, Kavka, Lukeš, Marčík, Mbah, Příhoda, Smola, Turbák, Zimmermann


Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...