INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Klokanům přeje Petr Deršák záchranu a Vyšehradu postup

Tombola Styčných bodů mezi vyšehradskými šemíky a vršovickými klokany lze nalézt víc než dost. Za Bohemians hrával před lety šéf Slavoje Vyšehrad Jaroslav Klíma, naopak z ďolíčku přišli Dalibor Slezák a Tomáš Kavka, kteří si zahráli dokonce spolu v útoku našeho týmu. V roli trenéra to byl Jiří Hruška. A pak je tu i řada fanoušků, kteří drží palce oběma klubům.

Jedním z nich je 46letý Petr Deršák, civilním povoláním logistik v oboru farmacie. Na zápasy Vyšehradu chodí pravidelně, ale až nyní se na něj usmálo štěstí v tombole, a hned z toho byla první cena. Domů si tak odnesl varnou konvici.

„V tombolách jsem už vyhrál ledacos, to ale bylo na rybářských či mysliveckých bálech. Tady na Vyšehradě to je poprvé,“ svěřil se pan Deršák v poločase divizního utkání s LoKo Chomutov. Na zápasy šemíků chodí už více než tři desítky let. Dříve totiž bydlel nedaleko na Pankráci a hezký vztah ke Slavoji Vyšehrad mu už zůstal.

„Od svých šestnácti let, co sem chodím, jsem tu zažil spoustu hráčských generací. Jen namátkou: Karel Vaněček, Láďa Sklenář, Miloš Veverka, Jirka Plánička a další a další. Samozřejmě i vyšehradská stálice Jarda Klíma. Z trenérů bych jmenoval především pana Myslivečka, který tady teď vede starší dorost.“

Žádné zaváhání nejevil pan Deršák ani při identifikací současných hráčů. Líbí se mu hra zkušených zadáků Hendrycha s Budějským a uprostřed hřiště schopnosti Kočího – jen kdyby se stále tolik nerozčiloval a soustředil radši na vlastní výkon. A v útoku je tahounem Musa Ansuma.

Vítěz třetí jarní tomboly sám dříve hrával aktivně za Čechoslovan Chuchle a ABC Braník, kde potom dělal i vedoucího mužstva. A také Hanspaulskou ligu za tým Přátelé alkoholu a nikotinu. „Teď už se udržuji jen tou Hanspaulkou, hraju veteránskou ligu. Člověk si stále nechce připustit, že věk nelze zastavit, a tak se snaží prodlužovat si fotbalový život. Tedy alespoň na této úrovni.“

Pan Deršák, jak už bylo řečeno, ve sféře profesionálního fotbalu drží palce vršovickým klokanům. „Moc velkou radost mi teď Bohemka nedělá. Nedává žádné góly, v sedmi jarních ligových zápasech byly jen tři. Takže je to pouhý boj o záchranu. Nechtěl bych, aby sestoupila, protože rád do ďolíčku chodím a je tam krásná atmosféra.“

Ta dříve bývala i na Vyšehradě, alespoň tedy podle počtu diváků. V posledních letech ale návštěvnost žel poklesla. „Pamatuji, kdy sem i na zápasy v přeboru přišlo osm stovek lidí. Bylo tady narváno. To bylo zrovna za trenéra Myslivečka. Krásné časy, Vyšehrad šel tehdy od jedné výhry k druhé.“ Později v červnu roku 2007 přišel památný zápas s Klatovy o postup do ČFL. Slavoj vyhrál gólem Václava Ježdíka 1:0 před 1180 diváky. Petr Deršák byl jedním z nich.

Teď by si přál znovu postup šemíků do ČFL, jenomže za současné situace, kdy ztrácíme na vedoucí Louňovice 6 bodů, to už je docela složité. „Louňovice teď zbytečně utekly, je to škoda. Ale mohly by také ještě klopýtnout. Navíc se ještě bude hrát v květnu vzájemný zápas. Stále to vidím padesát na padesát,“ odhadl. Popravdě řečeno, z takového optimismu si lze vzít jen a jen příklad. Házet flintu předčasně do žita opravdu nemá smysl, dokud ještě alespoň doutná jiskřička naděje.

V poločase zápasu s LoKo Chomutov byl stav 3:0. „Na to, že je soupeř poslední v tabulce, nehraje vůbec špatně. Nedali penaltu a hned z protiútoku dostali třetí gól,“ okomentoval první půli fanoušek Bohemians Praha 1905 a Vyšehradu.

Mimochodem – tu zahozenou penaltu měl na svědomí Jiří Ježdík, bratr zmíněného Václava Ježdíka, tedy autora historické branky v utkání s Klatovy před necelými sedmi roky. V rozpětí této doby oba bratři zamířili na stejnou bránu, tu směrem k ulici Marie Cibulkové. Uspěl jen Václav, když po rohu Lukáše Budějského překonal hlavou klatovského gólmana Mičku. Jiří proti vyšehradskému gólmanovi Janu Procházkovi při penaltě neuspěl. I takové minipříběhy píše téměř 107letá historie fotbalového klubu Slavoj Vyšehrad.

„Myslím, že Vyšehrad dnes zvítězí 4:0,“ tipnul si před zahájením druhé půle pan Deršák. Čtyři nula – přesvědčivé skóre, v tomto případě šlo ale i tak o střízlivý odhad. Šemíci totiž chytili svůj den a vyhráli nakonec jasně 5:0.

 

Vítězové podzimní tomboly

Ladislav Křížek, Prosek

Karel Havel, Vysoká Libeň

Miroslav Kočí, Podolí

Jaroslav Dvořák, Modřany

Jaroslav Enderst, Smíchov

Jiří Mojdl, Rpety

Zdeněk Mužík, Kladno

 

Vítězové jarní tomboly

Tomáš Dvořák, Vinohrady

Světlana Mojdlová, Rpety

Petr Deršák, Jižní Město-Chodov

 

Foto: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...