INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Zaváhat už nemůžeme, tvrdí před Lovosicemi Michal Kočí

„A“-muži Cesta do Lovosic, bezmála desetitisícového a protáhlého města na severním konci Polabské nížiny, čeká v sobotu hodně brzy ráno tým Slavoje Vyšehrad. Střetnou se zde s domácími fotbalisty ASK. Ti hrají divizi druhým rokem, přičemž v loňské sezoně skončili jako nováčkové na velmi solidním 9. místě. Po dvou třetinách letošního ročníku jsou desátí a bodově ne zrovna daleko od nebezpečného pásma sestupu.

S Lovosicemi jsme se střetli zatím třikrát. Nejprve v srpnu roku 2012 jsme vyhráli na půdě soupeře 2:0, přičemž góly dávali v závěrech obou poločasů Zachariáš a Babašta. Odveta na Vyšehradě se hrála loni v březnu a skončila remízou 2:2 (branky: 8. Nosek, 40. Mojdl z pen. – 33. Obrtlík z pen., 63. Faust).

V září 2013, tedy už v rámci aktuální sezony, zvítězil doma Vyšehrad nad Lovosicemi jasně 4:0 (branky: 36. a 83. Marčík, 48. Mojdl, 74. Kavka). Poslední půlhodinu se přitom museli šemíci obejít bez vyloučeného Junga, který viděl červenou kartu po souboji se zkušeným stoperem Obrtlíkem. Na něj došlo teď na jaře, dostal za vyloučení proti Aritmě „natvrdo“ pět zápasů stop.

Na Motorletu sahali po třech bodech

Tehdejší vítězství v utkání 6. kola nám vyneslo vedení v čele tabulky s dvoubodovým odstupem před druhým Motorletem. Teď po dvaceti kolech je situace zcela odlišná. Po černé minisérii (Souš, doma Brozany a Neratovice), kdy jsme z devíti možných vytěžili jeden jediný bod, nám nezbývá než nahánět vedoucí Slavii Louňovice z pozice mužstva, které ztrácí na čelo tabulky šest bodů. A zmíněný Motorlet, realisticky vzato, už přišel o šanci na prvenství v soutěži úplně, na nováčka z Louňovic mu totiž chybí z 5. příčky propastných 17 bodů.

Právě na Motorletu se představily Lovosice před týdnem a odvezly si z Jinonic remízu 1:1. Do vedení šly gólem Píchy, za domácí vyrovnal nedlouho po změně stran Podzemský.

„Odehráli jsme dobrý první poločas, kdy jsme měli rozhodnout celý zápas ve svůj prospěch. Ve 24. minutě se po přihrávce Bíra trefil k tyči Pícha. Dobrou možnost měl právě i Bíro, který pěkně prošel přes tři protihráče, na konci půle pak bohužel spolupráce Pavlíčka s Brožíkem také neskončila gólem. Domácí měli snad jednu šanci ve 13. minutě, kdy nás ale podržel gólman Marek. V přestávce jsme museli střídat zraněného Huška a trochu to přeskupit. Už jsme nebyli tak kombinačně silní. Motorlet začal hrát silovější fotbal, podařilo se mu v 56. minutě srovnat z penalty. V závěru po přiťuknutí Šaldy pálil nebezpečně Bíro, v nastavení pak prováhal dobrý okamžik Krpeš. Mohlo to být lepší, ale na druhou stranu každý bod z Prahy je dobrý,“ okomentoval průběh jinonického zápasu lovosický trenér Antonín Marčaník.

V Jinonicích poslal na hřiště tuto sestavu: Marek – Hušek (46. Macháček), Stejskal, Beran, Pícha – Hanich (68. Růžička, 75. Künhel), Šalda, Bíro, Faust – Brožík (87. Krpeš), Pavlíček (91. L. Hrdý).

K nejzkušenějším hráčům patří samozřejmě exsparťan Bíro a Brožík, kteří přišli z Roudnice nad Labem.

Milan Kopřiva: Bodů jsme už odevzdali dost

Šemíci naposledy doma porazili poslední LoKo Chomutov 5:0. Snad to bude současně i začátek příznivější série. Vstup do jara, s výjimkou premiéry s Žatcem, totiž Slavoji opravdu hrubě nevyšel.

„Doufám, že špatné zápasy jsme si už vybrali a budeme produkovat hru, jakou si představujeme. Teď už to ani jinak nejde. Bodů jsme už odevzdali na jaře opravdu hodně, takže jakže jedeme do Lovosic vyhrát, to je zřejmé. Věřme, že se tým po všech těch zdravotních komplikacích hráčů konečně zkonsoliduje,“ uvedl jeden z dvojice koučů Vyšehradu Milan Kopřiva.

„Musíme potvrdit zápas s LoKo Chomutov a vyhrát. Nejen v Lovosicích, ale i ty další zápasy,“ připojil se autor dvou branek v posledním utkání Michal Macháček, který coby Severočech a mostecký rodák zná řadu lovosických hráčů. A není sám!

„Pocházím kousek od Litoměřic, takže to v Lovosicích dobře znám, včetně některých jejich hráčů. Mají v týmu útočníka Víťu Brožíka, který hrál s Machym v Roudnici, stejně jako střední záložník Bíro. Jsou tam i hráči z bývalého béčka Teplic. Zleva jim hraje mladý a běhavý Faust. Hrají většinou stylem vše na Brožíka, který je hodně rychlý, vysoký a navíc má dobrý výskok. Budeme-li si však věřit na balonu a nebudeme zbytečně nakopávat, tak to tam zvládneme,“ řekl pravý bek či záložník Vyšehradu Jakub Janda.

„Doufám, že jsme se už nakopli a ve stylu Chomutov pojedeme i nadále. Poslední šanci uchovat si naději na dotažení Louňovic jsme nepromarnili, je to na šest bodů. Zbývá ještě deset kol, takže šance tu stále je. V Lovosicích to už známe, je tam velké hřiště, kde by nám to mělo svědčit. Víme, že už teď nemůžeme zaváhat, přesto se na zápas těšíme a věříme, že jej také zvládneme,“ připojil se i špílmachr týmu Michal Kočí.

Domácí bilance Lovosic není právě oslnivá

Tým z města, proslulého zejména vynikající mužskou házenou, ale nemá na jaře zase tak špatné výsledky. Nejprve doma sice remizoval 1:1 s LoKo Chomutov, pak ale porazil v hektickém utkání 3:2 Aritmu, přestože hosté z Prahy-Vokovic měli ve druhé půli po smršti červených karet výhodu dvou hráčů navíc. Následně Lovosice vyhrály 2:1 v Úvalech, pak ale doma polevily a podlehly 0:1 Českému Brodu, čehož jistě dodnes litují. Nakonec přišla zmíněná remíza 1:1 na Motorletu.

Faktem je, že právě domácí utkání nejsou právě silnou stránkou tohoto týmu. Z dosavadních deseti vyhrál jen tři, remizoval dvakrát a pětkrát prohrál. Doma tak získaly Lovosice 11 bodů (v tabulce vytvořené jen z domácích utkání jsou předposlední), zato venku o dva víc. Což samozřejmě vůbec neznamená, že to bude v sobotu dopoledne nějak snadnější. Pro obě strany.

„Očekávám velmi těžké utkání. Vyšehradu sice přeju samé výhry, ale ne teď, až od příštího týdne, po utkání s námi. Už před sezonou jsem ho tipoval za největšího favorita soutěže. Přesto má pro nás tohle utkání stejný význam jako každé jiné. Vyšehrad je favorit zápasu, my ale budeme chtít potvrdit kvalitní výkon z Motorletu, kde jsme měli blíž ke třem bodům než domácí,“ uvedl trenér Lovosic Antonín Marčaník.

Utkání ASK Lovosice – Slavoj Vyšehrad se hraje v sobotu 12. dubna v 10.15 hod. a řídí jej rozhodčí Vlastimír Langer z Pěnčína u Liberce, na čarách mu budou asistovat Jaroslav Poživil z Liberce a Petr Martínek z Jablonce nad Jizerou.

Juniorka hraje paralelní zápas na Pragovce

Skladba zápasů během nadcházejícího víkendu je bohužel taková, že áčko i béčko Vyšehradu hrají současně. Naše juniorka nastoupí v sobotu v 10.30 hod. ve Vysočanech k utkání I. A třídy s domácí Pragou. Ta naposledy prohrála ve Štěrboholích 1:3, zatímco naši mladá borci doma nečekaně podlehli Hostivaři 1:2. Rezerva Vyšehradu je v tabulce po 16 kolech pátá, Praga až dvanáctá, a tak je jasné, že bude prahnout po záchranářských bodech.

Na podzim Vyšehrad B zdolal doma Pragu 2:0 (branky: 28. Doksanský, 87. Komers). To bylo v polovině září a tohle vítězství postrčilo naši juniorku do čela tabulky. Teď je ale už všechno jinak, A-skupinu I. A třídy vedou Dolní Chabry (37 bodů) před Kolovraty, FC Tempo (oba 35), Ďáblicemi (27) a Vyšehradem B (26). Za námi pak má o bod méně Čechie Dubeč.

U 19 cestuje za Cidlinou do Hlušic

Naše U 19 cestuje v sobotu do Hlušic, vesnice s necelou tisícovkou obyvatel poblíž Nového Bydžova, kde ji hodinu a půl po poledni vyzve v utkání České ligy staršího dorostu domácí RMSK Cidlina. Ta je v podstatě novobydžovským týmem. Odehráno je 20 kol, tedy dvě třetiny soutěže. V sobotu na východě Čech půjde o souboj dvanáctého s třináctým celkem tabulky.

Svěřenci trenéra Františka Myslivečka by nemuseli postrádat sebevědomí, na podzim totiž doma vyřídili Cidlinu 4:1 (branky: Long Čip, Komers, Kokeš, Š. Klíma – Kašprišin).

Mladší dorostence čeká derby s Meteorem

Mladší dorostence čeká rovněž v sobotu prestižní dvojzápas s Meteorem Praha VIII, a sice v jeho areálu v Bedřichovské ulici v Ďáblicích. Týmy U 17 se střetnou v 10.15 hod., týmy U 16 rozehrají svůj duel čtvrt hodiny po poledni.

Starší žáci hrají až v neděli, na Vyšehradě vyzvou Fotbalovou akademii Šluknovského výběžku neboli fotbalové naděje města Varnsdorf. Utkání družstev U 15 se hraje v deset hodin dopoledne, zatímco v utkání U 14 zazní úvodní hvizd sudího Berky čtvrt hodiny před polednem. Naše U 14 (trenér Alessandro Moreni) je druhá v tabulce o tři body zpět za vedoucím Mostem.

Mladší žáci hrají také v neděli dopoledne a také doma, jenomže v azylu na hřišti Sparty Krč. Soupeřem jim budou kluci z Mostu. Zápas U 13 začíná v Krči v 10 hodin a zápas U 12 čtvrt hodiny před polednem.

B-tým U 15, hrající pražskou I. třídu, hraje v neděli ve 14 hodin na Vyšehradě se Zličínem.


 

Foto: Karel Pech a archiv Slavoje Vyšehrad

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...