INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Z Lovosic vezeme výhru 3:0, Musa byl u všech tří branek

„A“-muži Možnost vyhrát letošní ročník divizi B je pro Slavoj Vyšehrad najednou znovu reálná. Šemíci zvítězili 3:0 v Lovosicích a ztrátu na čelo tabulky snížili na tři body. Vedoucí Louňovice totiž dopadly na severu Čech mnohem hůř, na půdě posledního LoKo Chomutov prohrály 1:3.

U všech tří branek byl Musa Ansuma: první dal sám, další padly ze standardek po faulech na útočníka z Ghany. Autorem druhého gólu hlavou byl Lukáš Budějský, třetí připojil Michal Macháček z penalty. Ve svém čtvrtém zápase v bráně A-týmu vychytal už potřetí čísté konto Honza Procházka. Naopak na straně negativ je zejména vyloučení kapitána Miroslava Hendrycha, který tak bude nyní chybět.

Na lovosické hřiště vyběhla stejná základní sestava jako před týdnem doma proti LoKo Chomutov. A vstup do utkání vyšel našemu týmu podle představ. Již v 5. min. se po centru od Lukeše prosadil ve vápně Musa Ansuma a otevřel skóre: 0:1! O osm minut později pak byl faulován, k exekuci trestného kopu se postavil Nosek a jeho centr našel Budějského, který vyskočil ze všech hráčů nejvýš a hlavou překonal brankáře Marka: 0:2! Do dalších šancí se dostali Kočí a opět Ansuma, skóre se ale už v prvním poločase dál nepohnulo.

Domácí hrozili hlavně ze standardek, těch měli hodně. Do poločasu měl jejich největší šanci Pavlíček, Procházku však nepřekonal. Vlastně překonal, pět minut před pauzou, gól však neplatil pro ofsajd.

Hned po změně stran utekl domácí Šalda, ale minul Procházkovu bránu. Vzápětí měl na druhé straně obrovskou šanci Musa Ansuma, udělal kličku i brankáři Lovosic a měl před sebou prázdnou bránu, jenomže neproměnil.

V 53. min. přišel Vyšehrad o kapitána Hendrycha, který byl vyloučen za oplácení při potyčce s jedním z hráčů Lovosic. A to byl rázem velký problém. Domácí vycítili příležitost a začali se dostávat do šancí. Další promarnil Pavlíček a v 55. min. byl hodně blízko ke zdramatizování situace Pícha, trefil ale břevno brány hostí. Vzápětí jeho spoluhráč a nejlepší střelec Lovosic Brožík trefil vnější stranu tyče. Procházku překonal hlavičkující Pavlíček ještě jednou, ani v tomto případě ale jeho gól neplatil.

Šemíci se snažili i v deseti vytvořit něco i směrem dopředu, Mojdl a Macháček při střele zdálky však neuspěli. Vysvobodila je 62. minuta, kdy Stejskal fauloval Musu Ansumu a z penalty zvýšil Macháček: 0:3! Tím bylo o osudu utkání rozhodnuto, navíc čtvrt hodiny před koncem byl vyloučen i domácí hráč. Po faulu na Schöna viděl druhou žlutou a tudíž i červenou kartu jeden z nejlepších lovosických hráčů v tomto utkání Faust. Ve zbývající půlhodině se už neujala žádná šance, a tak si fotbalisté Slavoje, i díky výbornému výkonu brankáře Procházky, odvezli domů vítězství 3:0.

V nadcházejícím 22. kole hostíme na Vyšehradě o záchranu bojující SK Úvaly. Utkání se hraje v neděli 20. dubna od 10.15 hod.


Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „Úvodních dvacet minut měla naše hra velmi dobré parametry, dali jsme dva góly a zahodili ještě dvě až tři šance. Pak jsme se asi uspokojili, chyběla nám hlavně finální přihrávka. Ve druhé půli jsme se dostali pod tlak, i v deseti jsme ale hráli zodpovědně.“

Autor druhé branky Lukáš Budějský: „Tříbrankový rozdíl je odpovídající, mohlo to skončit klidně 6:3 pro nás. Dvacet minut jsme hráli perfektní fotbal, pak jsme si to sami zkomplikovali. Domácí hrozili hlavně ze standardek.“

Tomáš Nosek: „Dvacet minut jsme měli jasně navrch, pak jsme ale přestali hrát. Nebýt toho, že jsme dali brzy dva góly, tak bychom se potom trápili. Ve druhé půli po vyloučení Héni nám hrozilo, že dostaneme kontaktní gól, ale dali jsme sami třetí a uklidnili se.“

Trenér Lovosic Antonín Marčaník: „Doplatili jsme na žalostnou koncovku – hrát dva dny, gól stejně nedáme. Po katastrofálním začátku utkání, kdy se projevila absence našeho zkušeného obránce Obrtlíka, jsme měli celkově víc šancí než Vyšehrad a ve druhé půli jsme byli jasně lepší. Prohráli jsme si však zápas vinou vlastní naivity, hlouposti a především žalostné koncovky.“


ASK Lovosice – Slavoj Vyšehrad 0:3 (0:2)

Branky: 5. Ansuma, 14. Budějský, 62. Macháček z pen.

Rozhodčí: Langer – Poživil, Martínek. ŽK: Brožík, Pícha, Faust, Dom. Valenta, Stejskal – Lukeš, Schön, Mojdl. ČK: 75. Faust – 53. Hendrych.

Diváků: 200.


Lovosice: F. Marek – Šalda (83. L. Hrdý), Stejskal (85. Drbal), Beran, Pícha – Hanich, Bíro (60. Dom. Valenta), Martin Macháček (74. Krpeš), Faust – Brožík, Pavlíček. Trenér Antonín Marčaník.

Vyšehrad: Procházka – Budějský, Hendrych, Nosek, Frohna – Janda (49. Schön), Mojdl, Lukeš – Kočí – Ansuma (78. Červený), Michal Macháček (81. Chalupa). Na lavičce byl ještě připraven brankář Mokrohajský. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.


Střelci „A“-týmu (divize + Pohár České pošty):

9 – Kavka (z toho 2 v poháru)

6 – Marčík, Mojdl

5 – Jung, Kočí

4 – Ansuma, Macháček

3 – Budějský (z toho 1 v poháru), Červený

2 – Frohna

1 – Houdek (v poháru), Nosek, Smola

Tři branky byly vlastní soupeřů (2x Kunice v poháru a 1x Žatec v divizi B)

 

Nahrávači na góly (divize + Pohár České pošty):

11 – Kočí (z toho 2 v poháru)

6 – Mojdl, Nosek

5 – Frohna (1 v poháru)

3 – Ansuma, Červený, Jung

2 – Budějský, Lukeš

1 – Červený, Doksanský, Hradecký (v poháru), Janda, Kavka, Marčík, Mbah, Příhoda, Smola, Turbák, Zimmermann

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...