INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Na Velikonoce hostíme Úvaly

„A“-muži Potvrdit předchozí dvě jednoznačná vítězství nad LoKo Chomutov a v Lovosicích, prodloužit zatím minimální sérii výher na tři utkání a samozřejmě poočku také sledovat výkony a výsledky vedoucích Louňovic. S touhle vizí nastoupí fotbalisté Slavoje Vyšehrad k velikonočnímu utkání 22. kola divize B. V neděli dopoledne přijedou o záchranu bojující Úvaly, momentálně jedenácté mužstvo tabulky.

Z dosavadních šesti jarních kol šemíci vytěžili deset bodů, odevzdali jich už osm. Další „bodový výprodej“ momentálně nepřichází v úvahu, pokud chceme, aby se rozhodovalo opravdu 18. května ve vzájemném utkání Louňovice – Vyšehrad. Slavia před týdnem prohrála na půdě posledního LoKo Chomutov, rozdíl na prvních svou místech tabulky tak nyní činí tři body.

„To už vypadá přece jen lépe, než předtím šest bodů ztráty. Louňovice měly až dosud pohodičku, teď by mohly také trochu znervóznět. Myslím, že před zápasem s námi ještě s někým klopýtnou. Základem je ale to, abychom teď doma porazili Úvaly. Musíme to zvládnout,“ uvedl pravý obránce či záložník Lukáš Budějský.

Kadeřábek dal Vyšehradu už čtyři góly

Fotbal v Úvalech dosáhl zatím svého vrcholu v 60. letech, kdy se klub objevil ve třetí nejvyšší soutěži – tehdy to byl ovšem krajský přebor. Pak se postupně propadl téměř až na dno okresních soutěží, ještě na přelomu milénia působil ve III. třídě. V novém tisíciletí ale už jen stoupal výš, přes okresní přebor a I. B třídu i I. A třídu, kde se zdržel jen rok, až do Středočeského krajského přeboru. Počínaje ročníkem 2006/07 zde odehráli bíločerní šest let v řadě. V sezoně 2011/12 skončily Úvaly v přeboru čtvrté, a to jim v této sezoně stačilo na tzv. postup mimo pořadí do divize.

Historicky první zápas v ní odehrály 12. srpna 2012 právě s Vyšehradem a podlehly šemíkům 1:3 (branky: 6. Kadeřábek – 74. Wulkan, 78. Babašta, 84. Kavka). Odveta na našem hřišti loni v březnu ale skončila remízou 0:0. Ve své nováčkovské sezoně obsadily Úvaly v divizi B vynikající 5. místo.

Dnes jim mají šemíci vracet podzimní výprask, Úvaly totiž v září doma zdolaly Vyšehrad 4:1 (branky: 44., 48. a 69. z pen. Kadeřábek, 84. Bozděch – 3. Mojdl z pen.). Středočeský soupeř nám zatím tedy nastřílel dohromady pět branek, z toho čtyři Jan Kadeřábek – útočník, jehož mladší bratr Pavel hraje za Spartu.

Po pěti prohrách v řadě přejeli Motorlet 3:0

Po podzimu byly Úvaly šesté, zimní změny v hráčském kádru byly minimální (odešel obránce Kořínek, za něj přišel jiný zadák Brotánek z FK Příbram), přesto týmu hrajícímu ve světlemodrých dresech hrubě nevyšla úvodní třetina jarní části. Až natolik, že za prvních pět jarních kol nezískal žádný bod! Proto celek trenéra Tomáše Staňka (vedoucím mužstva je Vladimír Bláha) nyní bojuje o záchranu. Postupně vyšel naprázdno doma s Neratovicemi, potom v Chomutově, doma s Lovosicemi i s Aritmou a také v Českém Brodě. V pěti zápasech nastřílel dohromady jen dva góly.

Tohle všechno se ale před týdnem změnilo, Úval totiž konečně zabraly a přejely Motorlet 3:0! Po bezbrankovém poločase se dvakrát gólově prosadil Lukáš Marek a Petr Špringr. Nejlepším střelcem týmu je ale se šesti góly Jan Kadeřábek, a to hlavně díky hattricku v podzimním utkání s Vyšehradem. Třikrát se potom trefili v aktuální sezoně Lukášové Marek a Vorlíček.

Zkušený úvalský brankář Václav Marek má na svém kontě sedm vychytaných nul. Třiatřicetiletý gólman má na svém kontě i pět zápasů v nejvyšší soutěži, kdy byl členem kádru Slovácka a také Bohemians 1905. O jeho kvalitách jsme se na vlastní oči přesvědčili již loni v jarní divizní premiéře, kdy na Vyšehradě vychytal Úvalům bezbrankovou remízu.

Kouč Staněk: Na Vyšehrad s pokorou i odhodláním

„Víme, že nás čeká na divizní poměry velmi kvalitní soupeř, který usiluje o postup do třetí ligy. Naše mužstvo procházelo takovým obdobím temna. V posledním utkání s Motorletem jsme však dokázali nepříjemnou sérii porážek přetrhnout a pevně věřím, že se nám navrací jistota a psychická pohoda. Na Vyšehrad jedeme s pokorou, ale i s odhodláním uhrát pokud možno co nejvyšší bodový zisk. Očekávám velmi náročné utkání s kvalitním soupeřem a přeji si, aby se hrál pěkný a pro diváka zajímavý fotbal,“ uvedl před zápasem na Vyšehradě kouč Úval Tomáš Staněk.

Venku hrály v letošní sezoně Úvaly zatím desetkrát s bilancí 1 – 2 – 7. Na podzim vyhrály v Lovosicích a remizovaly na Motorletu a na Kladně, zbylých sedm utkání na hřištích soupeřů prohrály.

Utkání 22. kola divize B Slavoj Vyšehrad – SK Úvaly se hraje v neděli 20. Dubna v 10.15 hod. a řídí je rozhodčí Petr Klupák z Litoměřic. Na pomezí mu budou asistovat Pavel Krupka rovněž z Litoměřic a Lucie Šulcová z Čelákovic.

U 19 hostí v sobotu dopoledne tým Trutnova

Juniorka si své velikonoční utkání I. A třídy předehrála již ve středu, kdy remizovala na Vyšehradě 2:2 se Štěrboholy.

U 19 hraje v sobotu v 10 hodin dopoledne doma s Trutnovem a půjde o souboj čtrnáctého s desátým týmem tabulky České ligy staršího dorostu. Mladí šemíci pod vedením Františka Myslivečka už čtyřikrát za sebou neprohráli, trenér ale zase až tolik spokojen nebyl, protože místo remíz si představoval vítězství – hlavně u těch posledních dvou, tedy doma s Admirou a před týdnem na hřišti Cidliny Nový Bydžov.

Mladší dorostenci si své dvojutkání se Sokolovem předehráli ve čtvrtek. U 17 vyhrála nad Západočechy 2:1 a své první jarní výhry na domácí půdě se paradoxně dočkala nikoliv na Vyšehradě, ale v Podolí. U 16 podlehla tamtéž svým sokolovským vrstevníkům 1:6, a tak stále čeká na své první jarní body.

Podobně starší žáci hráli svá mistrovská utkání rovněž ve čtvrtek, museli kvůli nim ale až do Karlových Varů. U 14 pod vedením Alessandra Moreniho tam vyhrála 5:3 a posunula se alespoň na tři dny do čela tabulky! Dosud vedoucí Most ale hraje v sobotu na hřišti jasně posledního Tempa, a tak nelze očekávat jeho bodovou ztrátu. Mladší žáci Vyšehradu hráli rovněž ve čtvrtek na Julisce s domácí Duklou.

Starší přípravka zahajuje teprve nyní jarní soutěž, a sice zápasem na Zličíně v sobotu hodinu po poledni.

 

Soupiska SK Úvaly

BRANKÁŘI: Václav Marek (narozen 1981), Martin Vacek 1983.

OBRÁNCI: Lukáš Brotánek (1991), Tomáš Macek (1989), Pavel Mišák (1988), Jiří Novák (1978), Vít Regner (1991), Ondřej Benčič (1985).

ZÁLOŽNÍCI: Filip Kokeš (1989), Lukáš Marek (1981), Petr Němeček (1993), Lukáš Vorlíček (1983), Tomáš Matějka (1980, kapitán mužstva), David Bozděch (1988), Jan Krátký (1994), Miroslav Novák (1989), Tomáš Mika (1989).

ÚTOČNÍCI: Petr Špringr (1984), Jan Kadeřábek (1988), Milan Szöcs (1987), Jan Škoda (1991).

 

Jak jsme hráli na Velikonoce za posledních 10 let?

11. 4. 2004 (divize B): Čelákovice – Vyšehrad 1:1

26. 3. 2005 (divize B): Libiš – Vyšehrad 1:0

16. 4. 2006 (divize B): Vyšehrad – Stříbrná Skalice 0:3

8. 4. 2007 (divize A): Vyšehrad – Doubravka 2:0

23. 3. 2008 (ČFL): Vyšehrad – Příbram B 2:1

12. 4. 2009 (ČFL): Králův Dvůr – Vyšehrad 2:1

4. 4. 2010 (ČFL): Vyšehrad – Hlavice 1:0

24. 4. 2011 (divize B): Roudnice n. L. – Vyšehrad 3:0

8. 4. 2012 (divize B): Vyšehrad – Meteor 2:1

31. 3. 2013 (divize B): Brozany – Vyšehrad 2:0

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...