INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Slavoj oplatil Úvalům prohru 1:4 z podzimní části soutěže

„A“-mužiVelikonoční neděle se letos na Vyšehradě vydařila. Nejen hezkým počasím, ale především díky výsledku divizního souboje s Úvaly. Ty sice vedly 1:0, ještě do poločasu však otočili skóre Lukáš Budějský a Michal Macháček z penalty. Po změně stran se pak dvakrát trefil Musa Ansuma. Šemíci vyhráli 4:1, oplatili soupeři podzimní prohru týmž poměrem branek a připsali si třetí vítězství v řadě. Vedoucí Louňovice však uhájily svůj tříbodový náskok, díky hattricku Petra Nykla totiž zdolaly Lovosice 3:0.

Vyšehrad dosáhl na patnácté vítězství v sezoně, víc jich mají v divizích jen Písek s Novou Pakou (oba 16), stejný počet 15 ještě Benešov s Louňovicemi a o jedno méně pak trojice Nová Ves pod Pleší, Dobrovice, Vyškov.

Ještě před zápasem přijal od kapitána Jakuba Frohny gratulaci a věcný dar vedoucí našeho mužstva Jiří Novotný, jenž se ve středu 23. dubna dožívá 70 let. Potlesk celého stadionu, včetně hráčů obou mužstev a rozhodčích, mu byl jistě tou nejhezčí odměnou k významnému životnímu jubileu.

Ze sestavy vypadl stoper a obvyklý kapitán Hendrych, vyloučený před týdnem v Lovosicích. Dostal stopku na čtyři zápasy, bude proto k dispozici až na utkání 26. kola v Louňovicích, jež se bude hrát 18. května. Na jeho post se stáhl ze středové řady Mojdl a naopak vedle Kočího se postavil Schön.

Už po sedmi minutách hry se chytal za hlavu právě Schön, když po trestném kopu hlavičkoval z malého vápna vedle úvalské brány. Chvíli nato Nosek z dalšího trestného kopu minul vzdálenější tyč. V polovině první půle po faulu na Mojdla poslal z přímého kopu velmi dobrý centr do vápna Budějský, exligový brankář Marek byl však u míče o zlomek vteřiny dříve než nabíhající Macháček. O dvě minuty později po dlouhém výkopu Procházky to zkusil Macháček střelou zprava, Marek opět bezpečně kryl.

Vzápětí se dostali ke slovu i hosté, trestný kop Němečka Procházka vyrazil, další centr poslal před domácí bránu Macek, ale nic z něj nebylo. Ve 27. min. ale přece jen udeřilo. Macek zleva odcentroval a nikým nestrážený Lukáš Marek perfektní střelou z voleje k tyči otevřel skóre: 0:1. Byla to vůbec první střela Úval ze hry.

Trvalo ale jen tři minuty, Vorlíčkovi odpískal sudí u lajny faul na Jandu, k exekuci trestného kopu se postavil Nosek a jeho centr před bránou ještě tečoval Budějský: po půlhodině hry 1:1! Situaci spolu s ním navíc jistil Janda.

Tři minuty nato po přetlačované a strkanici s kapitánem Matějkou šel ve vápně Úval k zemi Macháček, hrálo se však dál. Úvaly měly velmi dobrou možnost strhnout podruhé vedení na svoji stranu pět minut před poločasem, kdy se tlačil do šance Špringr, netradiční stoper Mojdl mu však stihnul vypíchnout míč, a zabránit tak druhé pohromě. A hasit musel i o dvě minuty později, kdy centr Matějky odvracel na roh.

To ještě hosté netušili, že jeho ne úplně ideální rozehrání bude prapůvodem druhé branky v jejich síti. Míč získal brankář Slavoje Procházka, ihned jej rozehrál na Kočího, ten si vyměnil dvě přihrávky s Lukešem a vřítil se do úvalského vápna, byť tísněn Němečkem. K situaci se ale ještě připletl Vorlíček, a právě tohle mělo pro hosty fatální dopad v podobě hraní rukou ve vápně. Pískala se penalta a vehementně protestující Vorlíček si vysloužil ještě žlutou kartu. Střelu z bílého bodu v čase 45:55 min. proměnil bezpečně Macháček: 2:1! Vyšehrad zahrával do poločasu celkem devět standardek, a tou poslední z nich (po čtyřech trestných kopech a čtyřech rozích) byla právě penalta.

Hned po obrátce se pokusil Kočí již podruhé v tomto utkání o nůžky a vzápětí jej napodobil i Ansuma, nebezpečí pro bránu hostí z toho ale nevzešlo. Chvíli nato však po centru Budějského pálil z voleje metr vedle Macháček a o kousek dál stojící Ansuma se chytal za hlavu, proč nedostal radši přihrávku. Každopádně to byla gólová šance. V 54. min. zčistajasna zahrozil hostující Regner, z malého vápna ale minul.

V 56. se ghanský útočník Vyšehradu konečně dočkal. Po akci Budějského se Schönem dostal po pravé straně kolmý centr, na chvíli sice přišel o míč, pak ale jeden za zadáků hostí udělal velehrubku v podobě nevydařené malé domů, a nabídl tak šanci našemu forvardovi jako na stříbrném tácu. Ansuma ji využil a prostřelil Marka: 3:1!

Znovu utkání zdramatizovat mohl vzápětí čerstvý muž v sestavě Úval Škoda, Budějský ale obětavým zákrokem situaci v posledním zlomku vteřiny zachránil. V 65. min. přišla krásná kombinační akce završená posledním gólem. Budějský přihrál Kočímu, ten přenesl hru doleva na Macháčka, jenž bez otálení odcentroval přesně před bránu, kde našel nabíhajícího Ansumu a ten se nemýlil: 4:1!

Dvě minuty nato mohl dát gól i Budějský, trefil ale jen Ansumu. Poté Macháček našel nabíhajícího Kočího, ten se dostal před brankáře Marka, snaha obstřelit jej technicky ale nevyšla, míč doskákal pomalu do zámezí. V 88. min. převedl fantastický zákrok brankář Marek, když zlikvidoval reflexivně pohotovou i prudkou střelu Kočího z vápna a míč vytěsnil na roh.

V čase 90:02 min. pak sudí Klupák ukončil zápas, který přinesl ještě další zajímavosti. Postrach Vyšehradu Jan Kadeřábek, který nám dal v předchozích duelech dohromady už čtyři góly, se v tomto utkání ani nedostal k žádné střele. Zato jeho mladší bratr Pavel se prosadil večer v pražském prvoligovém derby na Julisce a rychlým gólem dostal Spartu do vedení 1:0 (rudí nakonec také vyhráli na Dukle 3:1). Kromě toho šemíci vůbec poprvé v této divizní sezoně dokázali otočit ve svůj prospěch zápas, v jehož průběhu prohrávali. Naposledy se tak stalo loni v červenci v pohárovém klání s Kunicemi (4:3). V samotné divizní soutěži se to povedlo poprvé od srpna roku 2012, kdy jsme otočili zápas 1. kola divize B právě v Úvalech a vyhráli tam 3:1. Po sestupu z ČFL v roce 2010 se podařil Vyšehradu obrat v utkání posedmé.

V nadcházejícím 23. kole hrajeme v sobotu 26. dubna v 17 hodin v Českém Brodě, který je aktuálně na 9. místě tabulky. Pak už přijdou na řadě dvě pražská derby, obě na Vyšehradě: nejprve v neděli 4. května v 10.15 s Motorletem a týden nato v neděli 11. května dopoledne s Aritmou. Po nich již bude následovat v neděli 18. května odpoledne zmíněný velký šlágr jara v podobě střetnutí Louňovice – Vyšehrad.


Asistent Milan Kopřiva: „Výsledek 4:1 může evokovat dojem, že šlo o snadné utkání, tak tomu ale nebylo. Úvaly bojují o záchranu, předevedená hra však byla z jejich strany lepší než postavení v tabulce. V první půli šly hned z první střely na naši bránu do vedení. Hráli jsme sice dobrý kombinační fotbal, kdy jsme konečně dokázali vyvézt balon po zemi, ale bez střelby. V první půli jsme to tahali většinou po pravé straně, odkud centroval krásné balony Janda, bohužel nic jsme z nich nevytěžili. Měli jsme také do poločasu devět standardek, které byly výborně rozehrávány, ve vápně soupeře nám však chyběl důraz. Na místě distancovaného Míry Hendrycha zaskočil na stoperském postu Honza Mojdl, a zvládl to výborně. V poločase jsme vedli díky proměněné penaltě 2:1 a ve druhé půli nám vyšel záměr pojistit náskok dalšími góly, které dával Musa. Hlavně ten z přihrávky od Michala Macháčka padl po krásné kombinační akci. Vyhráli jsme zaslouženě a mohli jsme být tentokrát spokojeni i s herním projevem. Své nejlepší utkání od svého příchodu na Vyšehrad odehrál Vláďa Schön, vybojoval hodně balonů a má také dobrý výskok. K tomu samozřejmě přistupují zkušenosti Michala Macháčka, který bude ještě lepší, až se dá zdravotně dokupy. To je fotbalista, který ví, co chce hrát. To ale platí i pro Musu, i když se pouští do mnoha soubojů, v nichž dostává zabrat. Měl by víc zjednodušit hru sklepnutím balonu na spoluhráče a pak ho může znovu dostat zpátky.“

Brankář Jan Procházka: „Gól, který znamenal stav 0:1, se dal těžko chytat, protihráč vypálil z voleje, a trefil to navíc přímo k tyči, přesně tak, jak chtěl. Faktem je, že na to měl dost času, protože od něj někdo z našich hráčů odběhl a zůstal neobsazen. Jinak už Úvaly před naší bránou téměř nic neměly, spíš jen výběhy před vápnem a centry. Další těžkou chvíli mi už proto nepřipravily, ale i proto, že kluci to zodpovědně odbránili. Povedl se nám na sklonku první půle brejk, na jehož konci byla penalta. Bylo to velmi podobné situaci z předchozího domácího utkání s LoKo Chomutov, kdy jsem balon vyhodil na Kočku a následoval rychlý protiútok s gólovým efektem. Výsledek 4:1 je odpovídající, hráli jsme v klidu, škoda jen té inkasované branky. Jinak to bylo v pohodě.“

Autor dvou branek Musa Ansuma: „První můj gól padl po krásném balonu od Boudy a využil jsem chyby obránce soupeře. Druhý gól jsem dal po výborné přihrávce od Michala Macháčka. Byla i šance na hattrick, bohužel nevyšel. Hráli jsme však jako mužstvo dobrý fotbal a třem bodům jsme šli hodně naproti.“

Michal Macháček: „Protihráči spadl při souboji s kočkou balon na ruku, zbytečně se proto divili a hádali. Ještě předtím tam byl na mě faul ve vápně, ten ale nebyl odpískán. Mnohem víc práce jsme tu měly s Brozany, to byla zatím podle mě nejtěžší soupeř na jaře.“

Vladislav Schön: „Zápas se nám povedl, hráli jsme dobrý fotbal a hlavně jsme vyhráli 4:1. Ukázalo se, že si umíme poradit i s nepříznivým stavem během utkání. S Kočkou uprostřed zálohy jsme si docela vyhověli. Hlavně, aby to tak pokračovalo dál.“

Trenér Úval Tomáš Staněk: „Vedli jsme 1:0 prakticky z ničeho, ze situace, kdy jsme se dostali poprvé do vápna domácích. Jinak jsme ale v tomto utkání tahali za kratší konec. Vyšehrad byl zkrátka lepší a přehrával nás zejména uprostřed hřiště, kam si chodil Kočí pro balony. Kopalo se proti nám hodně standardek, ale z toho důvodu, že jsme byli všude pozdě. Penalta v závěru poločasu byla samozřejmě nepříjemná – nedostat gól do kabiny, vypadal by druhý poločas jinak a mohli jsme se prát až do konce o body. Ve druhé půli jsme se sice snažili s nepříznivým stavem něco udělat, jenomže Mišák přišel o balon, vypíchl mu ho Musa a dal nám třetí gól. Pak už nebylo co řešit. Vyšehrad vyhrál zaslouženě, jen mě mrzí, že tak vysokým rozdílem. Vlastně nám oplatil podzimní výsledek 4:1. My teď musíme spoléhat hlavně na domácí zápasy, ale i tak nemám strach, že bychom měli mít potíže se záchranou. Například na jaře jsme sice prohráli pětkrát za sebou, všechno to ale byla vyrovnaná utkání, jen jsme nedávali góly. Soustředíme se teď na to, abychom doma porazili Louňovice.“

 

Slavoj Vyšehrad – SK Úvaly 4:1 (2:1)

Branky: 56. a 65. Ansuma, 30. Budějský, 45. (+1) Macháček z pen. – 27. L. Marek.

Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:2.

Rozhodčí: Klupák – Krupka, Šulcová. ŽK: Frohna – Němeček, Vorlíček.

Diváků: 202.


Vyšehrad: Procházka – Budějský, Nosek, Mojdl, Frohna – Janda (76. Chalupa), Kočí, Schön, Lukeš (84. Doksanský) – Ansuma (81. Turbák), Macháček (73. Červený). Na lavičce byl ještě připraven brankář Mokrohajský. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Úvaly: V. Marek – Matějka, Macek, Regner, Mišák (67. Mika) – Němeček, L. Marek, J. Novák, Vorlíček (57. M. Novák) – Kadeřábek (82. Bozděch), Špringr (46. Škoda). Trenér Tomáš Staněk.


Střelci „A“-týmu (divize + Pohár České pošty):

9 – Kavka (z toho 2 v poháru)

6 – Ansuma, Marčík, Mojdl

5 – Jung, Kočí, Macháček

4 – Budějský (z toho 1 v poháru)

3 – Červený

2 – Frohna

1 – Houdek (v poháru), Nosek, Smola

Tři branky byly vlastní soupeřů (2x Kunice v poháru a 1x Žatec v divizi B)

 

Nahrávači na góly (divize + Pohár České pošty):

11 – Kočí (z toho 2 v poháru)

7 – Nosek

6 – Mojdl

5 – Frohna (1 v poháru)

3 – Ansuma, Budějský, Červený, Jung

2 – Lukeš

1 – Červený, Doksanský, Hradecký (v poháru), Janda, Kavka, Macháček, Marčík, Mbah, Příhoda, Schön, Smola, Turbák, Zimmermann

 

Vyhraná utkání, v jejichž průběhu jsme prohrávali:

31. 10. 2010 (divize B): Vyšehrad – Přední Kopanina 2:1

11. 9. 2011 (divize B): Meteor – Vyšehrad 2:3

18. 9. 2011 (divize B): Vyšehrad – Neratovice 3:2

27. 5. 2012 (divize B): Vyšehrad – Litol 8:3

12. 8. 2012 (divize B): Úvaly – Vyšehrad 1:3

20. 7. 2013 (pohár): Vyšehrad – Kunice 4:3

20. 4. 2014 (divize B): Vyšehrad – Úvaly 4:1

 

Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...