INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Jirka Novotný má 70 let!

„A“ týmČas nezastavíš, což platí samozřejmě pro každého z nás. PaedDr. Jiří Novotný, vedoucí mužstva Slavoje Vyšehrad, si tohle připomíná právě dnes ve středu 23. dubna 2014. Slaví totiž sedmdesátiny!

Ke své funkci u našeho A-týmu se vrátil po roce a půl, mezitím musel bojovat se zákeřnou nemocí. „Přišel jsem také pomoci k postupu do třetí ligy,“ svěřil se při svém comebacku Jiří Novotný, který předtím působil na Vyšehradě nepřetržitě 22 let – coby trenér, asistent a poté vedoucí mužstva.

Tři dny před svými významnými narozeninami převzal věcný dar od vedení klubu, který mu předal „před nastoupenou jednotkou“ kapitán našeho mužstva Jakub Frohna. Stalo se tak těsně před úvodním hvizdem divizního střetnutí Vyšehrad – Úvaly, a tak si mohl Jirka Novotný užít potlesku hráčů obou mužstev, rozhodčích i diváků. Něco takového zahřeje na duši.

„Byl jsem z tohoto ceremoniálu nadšený,“ přiznal také Jirka Novotný. „Potěšilo mě, že fanoušci Vyšehradu mě znají a chodili za mnou s gratulací. Že pro ně zkrátka nejsem cizí.“

Hráči mu pak o necelé dvě hodiny později věnovali vítězství 4:1. „Klukům jsem poděkoval za blahopřání k narozeninám i za vítězství. Oslavíme to až po sezoně a moc bych si přál, aby to byla společná oslava s postupem do ČFL. Máme to teď docela dobře rozjeté, tak to ještě dotáhnout do konce k diviznímu prvenství!“

Jirka Novotný je sice už ve věku, kdy by mohl odpočívat, elán a chuť do života mu však stále nechybějí. Hodně optimismu a vůle potřeboval při nedávném boji s těžkou nemocí. A nyní se vrátil dokonce i ke svému civilnímu povolání pedagoga, učí totiž na gymnáziu biologii. Kromě toho je předsedou České asociace akademických technických sportů.

Jirko, k významnému životnímu jubileu ti jménem hráčů, trenérů, funkcionářů i fanoušků Slavoje Vyšehrad všichni ještě jednou přejeme nejen hodně radostných chvil na lavičce šemíků, ale především pevné zdraví do dalších let!

 

Foto: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...