INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

V Českém Brodě jsme dosud nebodovali, to je třeba změnit

„A“-muži – Podzimní vysoké vítězství 5:1 nad Českým Brodem nesmí fotbalisty Vyšehradu před sobotním vzájemným měřením sil v žádném případě ukolébat. Dosavadní vzájemná bilance na hřišti tohoto soupeře totiž vyznívá pro šemíky přímo děsivě: čtyři zápasy a čtyři porážky! Ta poslední nese loňské datum středa 3. dubna 2013, tehdy jsme navzdory místy až výrazné územní převaze, několika nastřeleným tyčím a mnoha zahozeným šancím podlehli 0:1.

„Je to tak. Když jsme hráli v Českém Brodě před rokem naposledy, bylo to sice na jednu bránu, ale stejně jsme tam nakonec neuspěli a prohráli. Přesto si myslím, že se nemáme čeho bát. Jedeme tam pro tři body a pak už se soustředíme na dvě pražská derby, která odehrajeme doma s Motorletem a Aritmou. Nevěřím, že by nás Český Brod něčím překvapil, spíš bude sázet na bojovnost či na nějakou standardku. Fotbalové kvality by ale měly být na naší straně. Už jsme na jaře zbytečně zazdili tři zápasy, takže zazdít další si jako tým hrající o postup už dovolit nemůžeme,“ řekl před sobotním utkáním na českobrodské Kutilce jeden z dvojice trenérů Vyšehradu Milan Kopřiva.

Čelo tabulky totiž hovoří jasnou řečí, vedoucí Louňovice (čeká je nyní zápas v Úvalech) mají nadále tříbodový náskok před Vyšehradem. Po námi pak zeje desetibodová propast, kde je čtvrtá Souš.

Bilance: 2 výhry – 1 remíza – 6 proher

Jak už bylo řečeno, na podzim jsme doma porazili Český Brod 5:1. A bylo to teprve druhé vyhrané utkání ze vzájemných devíti. Bilance s Českým Brodem je tak nyní z pohledu Vyšehradu: 2 výhry – 1 remíza – 6 porážek. V utkání hraném koncem září na Vyšehradě dosáhl hattricku Tomáš Kavka, v závěru utkání se pak trefili i Michal Kočí a David Červený.

Soupeř pod vedením Zdeňka Andrlíka, někdejšího trenéra Vyšehradu, pak strávil zimní pauzu na 11. místě tabulky. V jarní tabulce je ale na tom zřetelně lépe, díky čtyřem výhrám je v ní šestý. Na jaře Český Brod nasbíral zatím 12 bodů, tj. pouze o jeden méně než Vyšehrad. Vyhrál v Neratovicích, Lovosicích a doma porazil Úvaly i Aritmu. Naprázdno vyšel doma s Brozany, LoKo Chomutov a naposledy před týdnem na Motorletu.

Zajímavostí jarní tabulky, již také vedou Louňovice, je fakt, že jediným neporaženým celkem zůstávají Brozany. „To byl také zatím náš nejtěžší soupeř. Český Brod sice neznám, ale je jasné, že tam musíme hrát na vítězství,“ uvedl Michal Macháček. Pro jaro si dal sobě sama za cíl deset vstřelených branek, to už má zpola splněno.

Musa dal 6 gólů, ale stále má co dohánět

Zato Musa Ansuma, přestože dal naposledy dva góly Úvalům, je mírně ve skluzu. Má sice na svém kontě o gól víc než Macháček, zatím jich dal šest, jenomže položil si latku opravdu hodně vysoko: 15 jarních branek! „Doufám, že další přibudou v Českém Brodě. Já tenhle tým znám, hrál jsem proti němu ještě v době, kdy jsem působil v Dobrovici. Vyhrajeme,“ nepřipustil nějaké možné komplikace Musa.

Jenomže soupeř není rozhodně žádnou jedenáctkou nazdárků. Naposledy v Jinonicích vedl po akci stopera Mlejnka gólem Vobořila 1:0 a pak promarnil další možnosti náskok pojistit. Motorlet trestal, ještě do poločasu z polocentru-polostřely Karbulky vyrovnal a sedm minut po změně stran trefou Novotného rozhodl zápas ve svůj prospěch. Český Brod nastoupil v této sestavě: Gabriel – Kryštof (76. Petřivý), Kozák, Mlejnek, Šmejkal – Müller (70. Marčík), Marek, Walter, Vobořil – Moravec, Šťastný.

Petr Marčík a Jakub Wulkan v kádru soupeře

V sestavě, jak je vidět, se objevuje i Petr Marčík, který na podzim zanechal na Vyšehradě při svém zdejším působení velmi sympatickou stopu. V dresu šemíků nastřílel celkem šest divizních branek, většinou s puncem vysoké důležitosti, které přinášely body.

„Nadcházející zápas Vyšehradem bude pro mě určitě jiný než ty ostatní. Těším se na něj, uvidíme, zda nastoupím. Samozřejmě rád bych hrál a navíc dal gól, to jistě, na druhou stranu by mě po sezoně netěšilo, kdybych třeba Vyšehradu zkazil postup,“ řekl Petr Marčík. Jenomže to není vše! Sem tam se objeví v sestavě jako střídající hráč v závěrech utkání i další náš bývalý fotbalista Jakub Wulkan. Nastoupí oba dva proti Vyšehradu?!? Uvidíme…

Ve statistických ukazatelích letošní divize B Český Brod sice nevyniká, ale ani nepropadá. Jeho týmová tabulka střelců má tuto podobu: 7 branek – Šťastný a Walter, 3 – Beutel a Moravec, 2 – Husárik, Müller, Štefančík, 1 – Blaščok, Brabec, Kozák, Marek, Šmejkal, Vobořil. Brankář Jiří Gabriel na jaře vychytal dvakrát čisté konto, a to v Lovosicích a doma s Úvaly.

Hvězdou je Šmejkal se 64 ligovými starty

Kromě Marčíka jsou v Českém Brodě i další hráči původem z Loko Vltavín Štěpán Kozák a Ondřej Walter. Společně s Walterem je nejlepším střelcem týmu David Šťastný, oba dali po sedmi gólech. Velkou zkušenost představují 36letý špílmachr se zkušenostmi z Čáslavi, Vlašimi či Kunic Matěj Brabec a bývalý hráč Admiry Praha 33letý Petr Vobořil. V polovině sezony naopak odešli dlouholetý kapitán Michal Štefančík či stoper Patrik Beutel.

V zimní pauze tým získal výraznou posilu: na půlroční hostování přišel z prvoligové Příbrami 26letý českobrodský rodák Zdeněk Šmejkal. Sám divizní klub jeho návrat po sedmi letech označil jako „přestupovou bombu“. Šmejkal, který má na svém kontě 64 prvoligových zápasů (Pzeň, Příbram, Baník Ostrava a znovu Příbram) a v nich 8 gólů, zde působí jako hrající asistent.

Zápas v sedmitisícovém středočeském městě Český Brod, rodišti zpěvačky Yvetty Simonové, hrajeme v sobotu 26. dubna od 17 hodin. Řídit jej bude trio jihočeských arbitrů: jako hlavní rozhodčí Václav Němec z Bernartic, obce na trase mezi Táborem a Pískem. Na čarách mu pak budou asistovat Miroslav Průcha z Vodňan s Jaromírem Štukem ze Sezimova Ústí.

U 19 hraje v sobotu dopoledne na Žižkově

Naše juniorka, která je pátá v tabulce I. A třídy, přivítá v neděli odpoledne na Vyšehradě Spartak Kbely. Soupeři z Prahy 19 jde o záchranu, na jaře se mu ale zatím moc nedaří, z pěti utkání získal jen dva body. Hraje se od 17 hodin.

Kdo přijde už v sobotu dopoledne na hlavní stadion Viktorie Žižkov na Praze 3, uvidí tam souboj starších dorostenců domácí Viktorky a Slavoje Vyšehrad. Pro trenéra naší U 19 Františka Myslivečka to bude návrat na stadion, kde před lety hrával a později i trénoval. Výkop je v 10 hodin. V České lize U 19 jsou viktoriáni sedmí a mladí šemíci desátí.

Mladší dorostenci hrají v neděli v Písku. Sedmnáctky se střetnou ve 14.15 h, šestnáctky v 16.30 h.

Starší žáci hrají v sobotu doma s Meteorem. Zápas U 15 začíná v 10 hodin, U 14 čtvrt hodiny před polednem. B-tým U 15 hraje v sobotu ve 14 hodin doma s béčkem Střešovic. Mladší žáky čeká v neděli dvojzápas s Litvínovem na hřišti Sparty Krč. U 13 hrají v 10 hodin a U 12 v 11.45 h. Starší přípravka se střetne v neděli ve 14 h na Vyšehradě se Sokolem Nebušice.

 

Vzájemná utkání Slavoj Vyšehrad – Český Brod:

Podzim 1990 (divize C): Český Brod – Vyšehrad 3:1

Jaro 1991 (divize C): Vyšehrad – Český Brod 0:2

12. 8. 2001 (divize C): Vyšehrad – Český Brod 0:1 (0:0)

17. 3. 2002 (divize C): Český Brod – Vyšehrad 1:0 (0:0)

24. 9. 2005 (divize B): Český Brod – Vyšehrad 2:0 (0:0)

30. 4. 2006 (divize B): Vyšehrad – Český Brod 0:0

19. 8. 2012 (divize B): Vyšehrad – Český Brod 2:0 (2:0)

3. 4. 2013 (divize B): Český Brod – Vyšehrad 1:0 (1:0)

29. 9. 2013 (divize B): Vyšehrad – Český Brod 5:1 (2:0)

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...