INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Český Brod zdárně překonán, Vyšehrad teď čekají dvě derby

„A“-muži Měsíc duben vyšel fotbalistům Slavoje Vyšehrad na 100 procent. Začal vysokou výhrou nad LoKo Chomutov, pokračoval v Lovosicích i doma s Úvaly a završen byl v sobotu 26. dubna 2014 vítězstvím 3:1 v Českém Brodu. Tedy plný počet 12 bodů při skóre 15:2 a navíc dosažení padesátibodové hranice.

V předchozích čtyřech zápasech na českobrodské Kutilce vyšli šemíci vždy naprázdno, tentokrát už ale dokázali splnit roli favorita, a to zásluhou dvou tref útočníků Musy Amsumy a jedné Michala Macháčka. Ansuma tak má na svém kontě již osm jarních branek, zatímco Macháček šest. Dohromady se tudíž postarali o 14 z dosavadních 20 gólů našeho týmu v odvetné fázi sezony, což činí přesně 70 % jarní střelecké produkce Vyšehradu.

Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva poslali na hřiště vcelku podle očekávání stejnou jedenáctku jako před týdnem proti Úvalům, ale oblékli ji do červených dresů. Jako první se střelecky osmělil v 8. min. po faulu na Macháčka Budějský, z trestného kopu prověřil pozornost gólmana Gabriela. Ten si poradil i s následnou Budějského falšovanou střelou přímo z rohového kopu pod břevno.

O deset minut později Frohna (při absenci Hendrycha kapitán týmu) na levé straně hřiště obešel Kryštofa, před brankou našel Kočího, jeho střelu však stihli zblokovat domácí zadáci. To byla první gólová šance utkání. Ve 27. min. po hezké kombinaci dostal sice balon do branky Macháček, gól ale neplatil pro ofsajd. Minutu nato zachránil před domácím útočníkem Šťastným v poslední chvíli Frohna odkopem míče do bezpečí.

Ve 33. min. po další hezké kombinaci hostujícího týmu se dostal balon k Macháčkovi, ten jej bez otálení prodloužil na Lukeše, jehož přihrávka našla sice jen kopačky domácích, od nich ale vybojoval míč zpátky Ansuma a zblízka otevřel skóre: 0:1! Mohl tak vzápětí předvést českobrodským divákům svůj charakteristický afrotaneček.

Tři minuty nato mohli domácí vyrovnat. Po rohu stoper Kozák, jeden z pěti bývalých hráčů Loko Vltavín v českobrodském mužstvu, nejvýš vyskočil na malém vápně, jenomže v záklonu přehlavičkoval Procházkovu bránu. Chvíli nato Walter z trestného kopu mířil doprostřed brány, kde stál Procházka. Tři minuty před pauzou po faulu na Ansumu prováděl z nadějné pozice zpoza vápna trestný kop Budějský, míč se ale otřel o hlavu jednoho z hráčů v českobrodské zdi a skončil v zámezí. To byla velká příležitost náskok pojistit. První poločas charakterizovala spousta standardek na obou stranách, nic z nich však nebylo.

Osm minut po změně stran to zkoušel střelou ze střední vzdálenosti Schön, leč přestřelil. Pak se znovu dostali ke slovu Středočeši, v gólové příležitosti se ocitl nikým nepokrytý Šťastný, z úhlu však přestřelil Procházkovu bránu. Vzápětí poslal balon do ohně jeho spoluhráč Müller, ale hrozící požár kapitán Vyšehradu Frohna rezolutním odkopem zavčas uhasil.

Na druhé straně to přesně po hodině hry vyzkoušel efektními nůžkami Ansuma, minul. V 65. min. zahrával Nosek roh, o míč se přihlásil na hranici velkého vápna Kočí, netroufl si však vypálit z voleje a míč mu po dopadu na zem sebral jeden z českobrodských hráčů. Kočí jej však získal hned zpátky, zleva odcentroval po zemi před bránu a nabíhající Macháček ho doklepl do sítě: 0:2! Pro Macháčka šestá trefa, pro Kočího dvanáctá gólová asistence.

O tři minuty později, tedy přesně v polovině druhé půle, však domácí dokázali vytvořit obrovský závar ve vápně Slavoje a dostali se i ke třem střelám. Blízko ke skórování byl kapitán Vobořil, ani jedna ze tří střel jdoucích těsně po sobě však nenašla cíl za Procházkovými zády.

Na druhé straně v 75. min. prošel zleva až do čisté gólové šance Kočí, bohužel přestřelil. To už byl na hřišti v domácím modrém dresu i střídající Petr Marčík, který hrál ještě na podzim právě za Vyšehrad. V 80. min. po zaváhání našich hráčů uprostřed hřiště dostal balon za obranu, Budějský se k němu z pozice beka již nestihl přemístit, a tak bylo zle: Marčík ve skluzu pohotově snížil na 1:2.

Český Brod dal sice kontaktní gól, žádné velké závěrečné drama se ovšem v poslední desetiminutovce nekonalo – domácí se už nedostali k ničemu. Naopak v 83. min. Budějský pálil z vápna nad a v 90. min. přišla pojistka. A zase po vydařené kombinaci. Střídající Červený, který byl na hřišti teprve deset minut, přešel po pravé straně přes několik již unavených hráčů domácích, na poslední chvíli sice přišel o balon a možnost přesné přihrávky, jenomže míč se beztak dostal k Ansumovi a jeho tečovaný lob zhůry spadl za Gabrielova záda do sítě: 1:3! Tříbodový zisk, čtvrtý v řadě, tím byl potvrzen. Po počátečním trápení v úvodu jarní části sezony vyšel Slavoji Vyšehrad měsíc duben opravdu parádně.

Nadcházející dva zápasy v divizi B budeme hrát doma, a nebudou to jen tak ledasjaká utkání, nýbrž pražská derby! V neděli 4. května v 10.15 hod. se představí na Vyšehradě tým Motorletu a přesně o týden později vokovická Aritma. Na podzim jsme na stadionech našich pražských rivalů vyhráli shodně 2:1, o to bude jejich motivace větší. A hned v následujícím 26. kole už přijde na řadu velký jarní šlágr v podobě souboje Louňovice – Vyšehrad. Ten se uskuteční v termínu neděle 18. května od 17 hodin.


Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „Předně mě těší, že jsme tohle utkání dokázali zvládnout a uhráli další tři body. Nebylo to snadné, Český Brod měl na svém kontě už čtyři jarní výhry a trenér Zdeněk Andrlík navíc umí své mužstvo vyhecovat. Proti domácímu týmu, který spoléhal hlavně na brejky a standardky, jsme však byli celkově fotbalovější a zaslouženě se prosadili po třech vydařených kombinačních akcích. Proto mohu být spokojen.“

Obránce Lukáš Budějský: „Důležité bylo, že jsme dali první gól, o to se nám pak hrálo proti zkušenému týmu domácích lépe. Český Brod měl silné standardky, jinak jsme je ale válcovali. Čekají nás teď dvě pražská derby, jsme však nyní na dobré vlně a věřím proto, že obě zvládneme.“

Autor českobrodské branky Petr Marčík: „Jsem rád, že jsem dal gól, který ovšem Vyšehradu postup nemůže pokazit. Po chybě středových hráčů Vyšehradu jsem využil své rychlosti a byl u míče dříve než brankář Procházka, takže jsem stihl špičkou kopačky dostat balon za jeho záda. V závěru utkání tak alespoň bylo ještě o co hrát. Na šance to bylo možná vyrovnané, ale co se týče herního projevu, Vyšehrad nás celkově fotbalově převyšoval, protože individuální schopnosti jeho hráčů jsou na vysoké úrovni. To je kvalita, která se v divizi projeví.“

Předseda SK Český Brod Luboš Holý: „Navzdory prohře se po delší době musel našim divákům domácí zápas líbit. S favoritem soutěže jsme drželi krok, a to i ve druhém poločase. Byl to jeden z našich nejkvalitnějších výkonů v tomto ročníku vůbec.“


SK Český Brod – Slavoj Vyšehrad 1:3 (0:1)

Branky: 81. Marčík – 33. a 90. Ansuma, 65. Macháček.

Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 5:10. Rohy: 7:10. Ofsajdy: 2:6.

Rozhodčí: Němec – Průcha, Štuk. ŽK: Kozák, Walter – Mojdl, Budějský, Procházka.

Diváků: 150.


Český Brod: Gabriel – Kryštof, Kozák, Marek, Šmejkal (66. Marčík) – Mlejnek – Moravec, Walter, Vobořil, Müller – Šťastný. Trenér Zdeněk Andrlík.

Vyšehrad: Procházka – Budějský, Mojdl, Nosek, Frohna – Janda (73. Chalupa), Kočí, Schön, Lukeš (88. Turbák) – Ansuma (90. +1 Doksanský), Macháček (80. Červený). Na lavičce byl ještě připraven brankář Mokrohajský. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.


Střelci „A“-týmu (divize + Pohár České pošty):

9 – Kavka (z toho 2 v poháru)

8 – Ansuma

6 – Macháček, Marčík, Mojdl

5 – Jung, Kočí

4 – Budějský (z toho 1 v poháru)

3 – Červený

2 – Frohna

1 – Houdek (v poháru), Nosek, Smola

Tři branky byly vlastní soupeřů (2x Kunice v poháru a 1x Žatec v divizi B)

 

Nahrávači na góly (divize + Pohár České pošty):

12 – Kočí (z toho 2 v poháru)

7 – Nosek

6 – Mojdl

5 – Červený, Frohna (1 v poháru)

3 – Ansuma, Budějský, Jung, Lukeš

1 – Doksanský, Hradecký (v poháru), Janda, Kavka, Macháček, Marčík, Mbah, Příhoda, Schön, Smola, Turbák, Zimmermann

 

Foto ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...