INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Páté vítězství v řadě: šemíci porazili v derby 4:0 Motorlet

„A“-muži Plný počet patnácti bodů při skóre 19:2. Taková je bilance fotbalistů Vyšehradu z posledních pěti odehraných kol divize B. Šemíci během první květnové neděle vyřídili v derby 4:0 Motorlet, když po dvou gólech dali Michalové Kočí a Macháček. Vůbec poprvé jsme tak porazili tradičního rivala v obou vzájemných utkáních sezony.

Na fotbal bylo sice krásné slunečné počasí, větší návštěvu však přece jen limitovala současně hraná pražská derby ve vyšších soutěžích: Viktoria Žižkov – Loko Vltavín a Admira – Sparta B. Žádná úvodní seznamovací čtvrthodinka se nekonala, Slavoj vědom si nezbytnosti uhrát tři body zahájil ofenzivně. Již ve 3. min. po faulu Tvrdého na Schöna Budějský z trestného kopu trefil jen zeď a vzápětí Ansumovu hlavičku z vápna chytil brankář Vácha, který dostal přednost před Foferkou. Faktem ale je, že Motorletu chyběli další velké opory Machurka, Strnad a střelec Nádeníček.

V 10. min. po rohu Frohny se prezentoval táhlou střelou na zadní tyč Nosek, Vácha vytěsnil míč na roh. Minutu nato nesedla střela Kočímu, z malého vápna poslal míč vedle. Ve 22. min. po trestném kopu Frohny Macháček z bezprostřední blízkosti hlavičkoval jen do místa, kde stál Vácha. To už byla čistá gólová šance.

Po půlhodině hry ale musel odstoupit zraněný Nosek, a tak se na post stopera přemístil Budějský a beka hrál nový muž v sestavě Chalupa. Hned nato přišla asi největší šance Motorletu, po rohu Podzemského stoper Podvín zblízka a v záklonu poslal míč bez přípravy vedle Mokrohajského brány.

Ve 37. min. se probil do další gólovky Macháček a opět zblízka hlavičkoval míč jen do gólmana Jinonických. Do kabin se šlo přesto s náskokem jedné branky. Ve 43. min. Mojdl dlouhým pasem po pravé straně uvolnil Ansumu, ten chvíli „povodil“ balon na polovině soupeře, přihrál Chalupovi, jenž bez otálení prostrčil míč kolmo na vápno a tam už zakončoval střelou po zemi k tyči Kočí: 1:0!

Šest minut po změně stran po centru od Budějského opět Kočí trefil z voleje jednoho ze zadáků hostí a chvíli nato si podobnou situaci zopakoval, ani tentokrát ale jeho bodlo nepřekonalo žlutý obranný val. Vzápětí Budějský přímo z rohu perfektní falšovanou střelou vyzkoušel pozornost Váchy a ten měl co dělat, aby míč vyrazil zpod břevna do zámezí.

V 58. min. přesto kapituloval podruhé. Do vápna Motorletu se probil Janda, fauloval jej Podzemský a kopala se penalta. Macháček chladnokrevnou střelou po zemi těsně k tyči nedal Váchovi naprosto žádnou šanci: 2:0!

O tři minuty později znovu Podzemský fauloval Jandu, ale u postranní čáry. Nicméně trestný kop zprava posadil Budějský přesně na hlavu nabíhajícího Macháčka. Vácha míč sice vyrazil před sebe, Macháček jej ale zblízka dotlačil za jeho záda: 3:0!

V 70. min. se na druhé straně probil zleva do výhodné střelecké pozice kapitán Motorletu Pyšek, Mokrohajský se ale nedal překvapit a uhájil čisté konto. Tři minuty nato po přihrávce od Jandy prošel zprava Kočí a uzavřel skóre: 4:0! Pátý gól mohli ještě přidat Schön nebo Mojdl, stav na ukazateli skóre se ale už nezměnil.

V nadcházejícím 25. kole čeká náš tým další pražské derby a opět na domácí půdě. Bude to utkání Vyšehrad – Aritma v neděli 11. května v 10.15 hod. Potom už přijde na řadu očekávaný šlágr jara v podobě souboje Louňovice – Vyšehrad v neděli 18. května od 17 hod.


Asistent Milan Kopřiva (Vyšehrad): „Naši hráči zaslouží pochvalu, po celý zápas se snažili o fotbal podle našich představ s kombinací i častým zakončením. Motorlet nám vzdoroval v první půlhodině hry, většinou ale jen nakopával míče dopředu. My jsme se jeho stylu nepřizpůsobili a stihli jsme dát ještě do poločasu vedoucí gól. Ŕídili jsme průběh utkání, a nic na tom nezměnilo ani zranění Noska, který musel brzy odstoupit. Obrana v čele s Honzou Mojdlem pracovala v tomto utkání excelentně, jako už dlouho ne. Byl to však hlavně zápas Michala Kočího, který dal dva góly a byl ještě u většiny dalších akcí. Brzy po poločase jsme přidali další dva góly ze standardek a pak ještě i čtvrtý. Musa se sice tentokrát střelecky neprosadil, připravil však spoustu dobrých balonů pro spoluhráče a branky dávali jiní. Do hry se vrátili brankář Radim Mokrohajský a také obránce Jarda Chalupa, i oni zaslouží uznání. Zkrátka podali jsme výkon, kterým bychom se měli prezentovat častěji.“

Michal Macháček: „Fotbalově to bylo z naší strany dobré, soupeře jsme přehráli. Motorlet měl jen pár standardek, jinak nic. Měl jsem šance už v první půli, ale góly jsem dal až po pauze. Zvládli jsme to, ale nesmíme polevit a jedeme dál.“

Jakub Janda: „Vlítli jsme na ně sice od začátku zápasu, ale trvalo nám skoro celý poločas, než jsme dali gól. Mohlo to být už mnohem dříve. Padalo to až ve druhé půli a výsledek 4:0 podle mě odpovídá obrazu hry. Motorlet ani pořádně nevystřelil na naši bránu.“

Jan Lukeš: „Motorlet nás ničím nepřekvapil a celý zápas jsme měli pod kontrolou. Byla to otázka prvního gólu a pomohlo nám, že jsme ho dali už před poločasem, takže jsme se uklidnili. Pak už jsme měli prostě navrch. Dařily se nám kombinační akce, balon jsme měli většinou pod kontrolou a místy jsme i excelovali.“

Kapitán Jakub Frohna: „Tak hladký průběh derby jsem nečekal, nakonec to ale klidně mohlo být jednou tolik, tedy 8:0. Šance i slibné situace, které jsme nedotáhli do konce, byly už v první půli, gól jsme dali relativně pozdě. Motorlet neměl ze hry skoro nic, spíš jen nakopával dlouhé vysoké balony dopředu na Novotného, který umí být v soubojích nepříjemný. Věřme však, že se teď Motorlet vzchopí a obere o body Louňovice. Abychom tam pak nejeli s vědomím, že musíme vyhrát 4:0.“

Asistent Zdeněk Mikuš (Motorlet): „Vyšehrad byl v tomto utkání lepším týmem, předčil nás ve všem: v kombinaci, chytrosti, nasazení a nejspíš i v motivaci. Neustále nás přečísloval, téměř k ničemu nás nepustil, a proto vyhrál zaslouženě. Chtěli jsme mu to sice znepříjemnit, to se nám ale nedařilo. Naši hru provázely nepřesnosti, nedokázali jsme si přihrát a chyběl nám pohyb a také nápad. To se týká hlavně hráčů středu pole, kde potom jasně dominoval domácí záložník Kočí, který odehrál výborný zápas. Dal nám dva góly a místy nás i školil. Nakonec jsme tak mohli být rádi, že to nekončilo ještě větším rozdílem. Vyšehrad, který má v současnosti mnohem zkušenější tým než my, věděl co chce hrát. V první půli ještě za stavu 0:0 sice mohl po rohu skórovat náš obránce Podvín, to ale byla spíš výjimka, jinak jsme moc šancí neměli. Nebyli jsme ani schopni protihráče účinně napadat. Chybějí nám pro zranění opory jako Machurka, Strnad a Nádeníček, a je to znát. Nemluvě o Brodském, který dal přednost zaměstnání před fotbalem.“

 

Slavoj Vyšehrad – Motorlet Praha 4:0 (1:0)

Branky: 43. a 73. Kočí, 59. z pen. a 62. Macháček.

Střely na branku: 15:3. Střely mimo: 3:7. Rohy: 6:2. Ofsajdy: žádné.

Rozhodčí: Pečenka – Vrzal, Benedikt. ŽK: Mojdl – Podzemský.

Diváků: 230.


Vyšehrad: Mokrohajský – Budějský, Mojdl, Nosek (30. Chalupa), Frohna – Janda (83. Doksanský), Schön, Kočí, Lukeš (69. Červený) – Ansuma, Macháček (78. Turbák). Na lavičce byl ještě připraven brankář Blažek. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Motorlet: Vácha – Bělčický, Fischer, Podvín, Podzemský – Karbulka, Rezek (53. Jaroš), Tretyak (52. Šafránek), Tvrdý – Pyšek, Novotný. Trenéři Martin Frýdek a Zdeněk Mikuš.

 

Střelci „A“-týmu (divize + Pohár České pošty):

9 – Kavka (z toho 2 v poháru)

8 – Ansuma, Macháček

7 – Kočí

6 – Marčík, Mojdl

5 – Jung

4 – Budějský (z toho 1 v poháru)

3 – Červený

2 – Frohna

1 – Houdek (v poháru), Nosek, Smola

Tři branky byly vlastní soupeřů (2x Kunice v poháru a 1x Žatec v divizi B)

 

Nahrávači na góly (divize + Pohár České pošty):

12 – Kočí (z toho 2 v poháru)

7 – Nosek

6 – Mojdl

5 – Červený, Frohna (1 v poháru)

4 – Budějský

3 – Ansuma, Janda, Jung, Lukeš

1 – Doksanský, Hradecký (v poháru), Chalupa, Kavka, Macháček, Marčík, Mbah, Příhoda, Schön, Smola, Turbák, Zimmermann

 

Divizní týmy s více než 50 body po 24. kole:

58 bodů – Nová Paka (divize C)

57 bodů – Benešov (divize A)

56 bodů – Písek (divize A), Louňovice (divize B)

53 bodů – Vyšehrad (divize B), Vyškov (divize D)

51 bodů – Dobrovice (divize C)


Foto ze zápasu: zde

Video ze zápasu: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...