INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vítěz tomboly pan Komžík pojede fandit i do Louňovic

Tombola – Pan Miroslav Komžík jezdí na domácí zápasy Slavoje Vyšehrad metrem z Opatova, tedy Jižního Města, už tři desítky let. A přestože už dlouho patří k těm, co jsou vidět pravidelně na našem stadionu, v tombole vyhrál poprvé až teď. Na první květnovou neděli při derby s Motorletem.

„Zatím jsem neměl štěstí, ale teď jsem vyhrál rovnou první cenu. Stolní gril sice já sám neupotřebím, dám ho ale mladým,“ prozradil spokojený výherce.

Rodák ze Šumperku patří už dlouho ke skalním fanouškům šemíků, a tak si rád připomene nejslavnější chvíle se třemi postupy z divize do třetí ligy. Ten historicky první z nich, což bylo v roce 1981, ještě osobně nezažil, věděl však o něm z denního tisku. U toho druhého v roce 2000, kdy šemíky koučoval František Mysliveček, už jako divák byl. A samozřejmě i u třetího postupu v roce 2007 pod trenérskou taktovkou Jiřího Hrušky.

„V době, kdy ještě Jirka Hruška sám hrál za Vyšehrad, sem chodily velké návštěvy. Říkali mu pacička, ale přestože byl hendikepován, hrál výborně. A měl také u spoluhráčů respekt. Pak tady trénoval a zase Vyšehrad vytáhl nahoru. Ten tady toho udělal pro Vyšehrad hodně, hráč i trenér do nepohody, který byl pro mančaft nesmírně důležitý a potřebný. Škoda, že odsud odešel,“ pochválil jednu z vyšehradských fotbalových legend pan Komžík.

Ze současných hráčů se mu líbí především stoper Hendrych pro stabilní výkony a tvořivost záložníka Michala Kočího. „Trochu mě mrzí, že odešel Tomáš Kavka, to byl tahoun v ofenzivě, vyloženě koncový hráč. Teď se mi zase hodně líbí Musa Ansuma, na hrotu je hodně platný. A umí také dávat góly.“

V nejvyšší soutěži přeje pan Komžík Viktorii Plzeň, protože její fotbalový projev se mu líbí nejvíc. A také drží palce Bohemians 1905, aby se v lize zachránili. Dokud to šlo, hrál fotbal aktivně sám – za Středokluky v okrese Praha-západ. A také za Sokol Nebušice. „Hrál jsem v záloze, běhání mě bavilo. Od vápna k vápnu. Teď kromě fotbalu hodně sleduji také biatlon, na letošní olympiádě v Soči jsme měli velké úspěchy,“ připomněl.

Jedničkou však zůstává fotbal a Vyšehrad. „Musím říct, že z jarních zápasů se mi líbí nejvíc právě ten dnešní s Motorletem. Je to velmi kvalitní divizní fotbal,“ pochvaloval si v poločase prestižního derby pan Komžík. To byl na ukazateli skóre stav 1:0. „Bral bych, kdyby to tak skončilo. Tedy výsledkem 1:0,“ spokojil by se s tříbodovým ziskem po jediné vstřelené brance. Jenomže po změně stran viděl další tři v síti Motorletu a šemíci zvítězili 4:0! Nejvyšším rozdílem, co historické záznamy vzájemných soubojů s Vyšehradu s Motorletem avizují.

„Byl bych rád, abychom postoupili do třetí ligy, i když to je už o hodně náročnější soutěž. Po všech stránkách. Věřím, že zvládneme další derby doma s Aritmou a pak vrátíme Louňovicím podzimní porážku odsud. Pojedu do Louňovic Vyšehradu fandit,“ sdělil vítěz páté jarní tomboly.

Nezbývá než věřit, že takových fanoušků se najde víc a pomohou našemu týmu k vytčenému cíli.

 

Vítězové podzimní tomboly

Ladislav Křížek, Prosek

Karel Havel, Vysoká Libeň

Miroslav Kočí, Podolí

Jaroslav Dvořák, Modřany

Jaroslav Enderst, Smíchov

Jiří Mojdl, Rpety

Zdeněk Mužík, Kladno

 

Vítězové jarní tomboly

Tomáš Dvořák, Vinohrady

Světlana Mojdlová, Rpety

Petr Deršák, Jižní Město-Chodov

Martin Jirsa, Pankrác

Miroslav Komžík, Jižní Město-Opatov


foto zde: zde

PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...