INSTAGRAM

FACEBOOK

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Aritma nastoupí s kanonýrem Pánkem a s Prokešem v bráně

„A“-mužiBývalý gólman Vyšehradu Josef Prokeš (na snímku), dále patnáctigólový Ivan Pánek, nejlepší střelec divize B, a několik dalších známých fotbalových jmen v sestavě, jako například Jiří Birhanzl, Jiří Krejcar, Ladislav Prošek či kapitán Lukáš Hrabák. Už jen sama tato jména jsou atraktivním lákadlem pro fanoušky, aby přišli v neděli 11. května dopoledne na Vyšehrad, kde šemíci v dalším pražském derby přivítají Aritmu.

Slavoj před týdnem porazil 4:0 Motorlet, další rival z Vokovic však velmi pravděpodobně bude klást houževnatější odpor. Jednak má, na rozdíl od Motorletu, své opory k dispozici, jednak potřebuje doslova každý bod k záchraně v soutěži, a tak je víc než jasné, že bude hrát takříkajíc na krev. A to navzdory faktu, že Vyšehrad a Aritmou od sebe dělí dvanáct míst v tabulce a 27 bodů.

„Pro nás má derby na Vyšehradě opravdu velký význam,“ řekl bez jakéhokoliv alibismu kouč Aritmy Tomáš Kubr, který velí lavičce vokovického mužstva nepřetržitě už devět let.

Trenér Kubr: Pokusíme se na Vyšehradě překvapit!

„Každý bod je pro nás opravdu moc důležitý. V tabulce jsme někde zcela jinde než Vyšehrad, jehož fotbalová kvalita je vysoká, nicméně na tohle teď koukat nemůžeme a pokusit se odsud nějaké ty body odvézt. Když už jsme je neudělali s papírově slabšími týmy okolo nás v tabulce, musíme teď obrat mužstva z horní poloviny soutěže. Před týdnem proti Souši jsme dali v obou poločasech rychlé góly, proměnili i další šance a vyhráli 4:1, jedna vlaštovka ale jaro ještě nedělá, musíme se rvát dál. Nějaké poznatky o hře Vyšehradu jsem při derby s Motorletem získal, takže se pokusíme překvapit. Celý týden trénujeme jen na umělce, i když ta na Vyšehradě má jiný odskok míče než naše. Uvidíme. Nic snadného nás rozhodně nečeká.“

Jenomže to platí i pro další kola, protože v posledních pěti bude hrát Aritma s Brozany, v Louňovicích, s Neratovicemi, v Novém Boru a v derniéře sezony s Loko Chomutov. Ve zmíněném posledním zápase s Baníkem Souš dosáhl odchovanec Motorletu Ivan Pánek hattricku a jednou se trefil i Slovák Maroš Kaľata. Trenér Kubr postavil do tohoto utkání sestavu: Prokeš – Vyjdák, Ambrus, Pivrnec, Sailer – Bulíček, Hrabák, Krejcar (81. Buchl), Kaľata – Rybka (88. Punar), Pánek.

Na góly je nejen Pánek, ale i Rybka a Hrabák

Síla Aritmy je v ofenzivě podporované zkušenými záložníky. Vedle Pánka nelze zapomenout ani na autora sedmi branek Ondřeje Rybku (šest jich dal kapitán Hrabák), ostatně Rybka se trefil i v podzimním vzájemném zápase Aritma – Vyšehrad 1:2 (branky: 62. Rybka – 33. Smola, 81 vlastní Weiss), kde padly oba góly do sítě domácích po rohových kopech Tomáše Noska.

Třetím útočníkem v kádru je pak Nigerijec Abayomi Obussanya. Ten to před časem zkoušel i na Střížkově, v kádru druholigových Bohemians Praha se však neprosadil do sestavy. Jen na lavičku mezi náhradníky zelenobílých. V obraně Aritmy tvrdí muziku řízný stoper Ambrus, jeho kolega Pivrnec dal zase tři góly. Na postu levého beka působí bývalý stabilní hráč kobyliské Admiry Sailer.

Největší motivaci z hráčů však bude mít pochopitelně gólman Josef Prokeš. „Je to pro mě opravdu hodně velká motivace. Budu chtít svým výkonem prokázat, že jsem mohl tady na Vyšehradě dostat víc příležitostí. Loni na jaře jsem prakticky vůbec nechytal. Bude to těžké, Vyšehrad má kvalitní mužstvo, ale věřím, že neprohrajeme. S Aritmou bojujeme o záchranu a už teď musíme bodovat všude, protože s tabulkově slabšími soupeři jsme je ztráceli. Vítězství nad Souší by pro nás mohlo být dobrým odrazovým můstkem do zbývající šesti kol,“ uvedla brankářská jednička týmu z Prahy 6.

Aritma je techničtější než Motorlet

„Aritma hraje trochu jiný fotbal než Motorlet, spíš techničtější. Porazila vysoko 4:1 Souš, a tak nelze čekat nic snadného. Abychom ale potvrdili body s Motorletem, musíme v každém případě i tohle derby uhrát za tři body. Aritma má sice ve svém středu nejlepšího střelce soutěže Pánka, jenomže my hrajeme o postup do třetí ligy, a tak si musíme umět i s takovým hráčem poradit,“ prohlásil rázně jeden z dvojice vyšehradských trenérů Milan Kopřiva.

Už za týden duel pravdy v Louňovicích

Šemíci se stále snaží dohonit tříbodové manko na vedoucí Louňovice, to ale samo o sobě nestačí, protože podzimní vzájemný zápas na Vyšehradě skončil 0:3. Týden po Aritmě už přijde na řadu velký jarní šlágr Louňovice – Vyšehrad, a sice v termínu neděle 18. května od 17 hodin. Potom budou ještě čekat Slavoj zápasy doma s Novým Borem, v Litoli, doma s nováčkem Štětí a nakonec na exligovém stadionu Kladna.

Z šesti zbývajících utkání to je tedy nejen duel pravdy s Louňovicemi, ale kromě toho další tři se soupeři, kteří se rvou o každý záchranářský bod (Aritma, Litol, Štětí).

Historický úspěch: 4. místo v divizi v roce 1992

Ještě drobná sonda do historie Aritmy, která byla založena v roce 1908, je tedy o rok mladší než vyšehradský fotbalový klub. Sídlo má poblíž koupaliště Džbán a divoké Šárky. Ze známějších hráčů zde před lety působili sparťané Tichý, Gůra, Svoboda, Mistr, slávisté Růžička, Kolman, Uldrych, hráči Plzně Bican a Švejdík či bývalý trenér reprezentace Dušan Uhrin.

Aritma většinou lavírovala mezi pražským přeborem a divizí. Nejvýraznější zápis do klubové historie učinili její dorostenci, kteří si v 70. letech zahráli v nejvyšší soutěži.

Sametová revoluce v roce 1989 přinesla Aritmě dosud nejlepší období, od té doby totiž její tým mužů působil nepřetržitě 12 let divizi. V sezoně 1991/92 dosáhl zatím nejvýš ve své historii, když obsadil 4. místo v divizi C. Ze stejné soutěže tehdy před 22 lety Vyšehrad sestoupil do přeboru. Vzájemné zápasy byly 2:2 a 5:1 pro Aritmu a od té doby se oba kluby na úrovni A-mužstev nepotkaly, až v tomto ročníku.

Na počátku nového milénia ale sestoupila i Aritma a v ročníku 2005/06 hrála dokonce jen I. A třídu. Dostala se hned zpět do přeboru a v sezoně 2001/12 jej suverénně vyhrála. Za vzestupem z I. A třídy až do divize stojí zejména trenér Kubr a dlouholetí funkcionáři. Do divize se vrátila Aritma po 12 letech, není ale nováčkem, loni již hrála ve skupině A, kde skončila dvanáctá.

Duel Vyšehrad – Aritma řídí jičínský sudí Vít

Derby Slavoj Vyšehrad – Aritma Praha se hraje v neděli 11. května v 10.15 hod. a řídit je bude rozhodčí Petr Vít z Jičína, na čarách mu budou asistovat Michal Novák z Nové Paky a Vojtěch Severýn z Prahy.

V neděli hraje doma i juniorka a starší dorost

Zhruba hodinu po zápase áčka s Aritmou, přesněji ve 13.15 hod., nastoupí ke svému mistrovskému utkání v I. A třídě naše juniorka. Soupeřem jí bude druhý tým tabulky SK Dolní Chabry. Na Vyšehradě se tak znovu objeví Ladislav Vízek a možná i někdo z trojice Vladimír Šmicer, Patrik Berger, Ivan Hašek.

Bohatý nedělní program na našem stadionu pak završí souboj U 19 s lídrem České ligy staršího dorostu, kterým je Slavia B. Výkop je v 16.30 hod. Naše U 19 již ve středu v rámci předehrávaného 30. kola druhé nejvyšší dorostenecké soutěže remizovala ve Varnsdorfu 3:3 a zůstává desátá v tabulce.

Mladší dorostenci hrají v sobotu odpoledne na Kladně. Zápas týmů U 17 začíná ve 13.30 h, zápas týmů U 16 o dvě hodiny později.

Starší žáci hostí v sobotu doma FC Tempo Praha: U 15 ve 14 hod. a U 14 v 15.45 hod. B-tým starších žáků hrál své utkání pražské I. třídy již ve středu a porazil doma Řepy 2:0. Mladší žáci přivítají v neděli své kladenské vrstevníky, ale na hřišti Sparty Krč. Zápas „třináctek“ začíná v 10 hodin, utkání „dvanáctek“ má výkop čtvrt hodiny před polednem.

 

Soupiska SK Aritma Praha:

BRANKÁŘI: Josef Prokeš (narozen 1991), Karel Diviš (1991).

OBRÁNCI: Jiří Birhanzl (1978), Vladimír Weiss (1986), Martin Ambrus/SR (1981), Michal Ármai/SR (1988), Petr Sailer (1987), Martin Adamec (1981), Ondřej Vacek (1986), Marek Vyjdák (1994).

ZÁLOŽNÍCI: Jiří Krejcar (1977), Ladislav Prošek (1978), Lukáš Hrabák (1980, kapitán mužstva), Michal Pivrnec (1991), Jan Bulíček (1994), Martin Punar (1992), Jan Buchl (1992), Maroš Kalata/SR (1993).

ÚTOČNÍCI: Ondřej Rybka (1984), Ivan Pánek (1989), Abayomi Obussanya/Nig. (1989).

 

Ivan Pánek je nejlepším divizním střelcem Prahy (odkaz na článek): zde

 


PŘÍŠTÍ KOLO

Sobota 20.07.2019

  • 17:00 Prostějov - Muži"A"

Vyšehrad měl v tomto utkání od začátku územní převahu, do vedení ale šel až po půlhodině hry z penalty. Do té doby neproměnili naši hráči tři gólové šance. Ve 30., min. byl však faulován ve vápně domácích Stýblo a Molodci z penalty se nemýlil: 0:1! To byl také výsledek prvního poločasu.

Šest minut po změně stran se po autovém vhazování Zdobnického dostal k míči Stýblo a nezaváhal: 0:2! Trvalo jen pět minut a situace se „v bleděmodrém“ opakovala: znovu aut Zdobnického, znovu náběh Stýbla a přesná koncovka: 0:3!

V 64. min. kombinaci Zdobnického a Vu zdárně zakončil kapitán Coufal: 0:4! A v 76. min. z přihrávky Zdobnického dal pátý gól Vu: 0:5!

Tento stav byl na ukazateli skóre ještě deset minut před koncem, mladí šemíci pak ale polevili a dovolili domácím dva „slepené“ góly. Trutnov korigoval díky trefám dvou střídajících hráčů v 81. min. překonal Pospíšila Kulda a v 82. min. Borovski. Zápas tak skončil 2:5 a naše U 16 si připasala druhé vítězství venku v této sezoně – to první bylo koncem srpna v Ostré,

V sobotu 23. března naše U 16 přivítá na Vyšehradě „sedmnáctku“ Vlašimi a půjde o souboj 11. s 10. místem tabulky, které od sebe dělí jen tři body. Zápas má výkop čtvrt hodiny po poledni.

Trenér U 16 Zdeněk Jaroš: „Utkání v Trutnově jsme měli od začátku ve své moci. Až deset minut před koncem, kdy už jsme vedli 5:0, jsme polevili a dvakrát inkasovali.“

 

U 17: MFK Trutnov – Slavoj Vyšehrad B 2:5 (0:1)

Česká divize U 17 (skupina C), hráno v sobotu 16. března 2019. Branky: 81. Kulda, 82. Borovski – 51. a 56. Stýblo, 31. Molodci z pen., 64. Coufal, 76. Vu. Rozhodčí: Vít – Turek, Beránek. ŽK: Taláb, Pavelka – L. Toman, Coufal, Vu. Diváků: 40.

Trutnov U 17: Laštovka – Gnol, Ondráček (36. Borovski), Macela, Volman – Taláb (65. Kulda), Hetflejš (65. Valeš), Sapár, Klejna (30. Pavelka) – Rohrbacher, Červený (30. Bednář). Trenéři Tomáš Cerman, Aleš Starý a Petr Vlach.

Vyšehrad U 16: Pospíšil – Mareš, Molodci, L. Toman, Nováček (46. R. Mamudov) – Fait – Zdobnický, Stýblo, Coufal, Vodička – Vu. Trenér Zdeněk Jaroš.

 

Branky Vyšehradu U 16 v České divizi mladšího dorostu

13 – Stýblo

9 – Coufal

6 – Zdobnický

5 – Tran

3 – Vu

2 – Molodci

1 – Fait, Halasz, Jelínek, Lupan, R. Mamudov, Mlejnek, Přech, L. Toman, Zika

 

Asistence

12 – Zdobnický

7 – Jelínek

5 – Coufal

4 – Stýblo

3 – Tran

2 – Horák, Mareš, Vodička, Vu

1 – Halasz, R. Mamudov, Mlejnek, Zika

 

Foto: Zdeněk Jaroš

VÝSLEDKY

připravuje se...